Ahojte včera som bola v noci na pohotovosti kvoli vysokej teplote ktorú sa nedarilo žiadno zraziť. Dali mi sumamed a že mám na dalsi den volať obvodnému. Ten mi následne predpísal lieky ale nepovedal ako resp. nespomenul všetky. V lekarni medzitým som zistila že predpísal aj penicilin. A už sa mu nemôžem dovolať. Nemáte skúsenosti či je ok takáto kombinácia? Ďakujem
@drake122 práveže vie a aj že som ich už uzila preto ma to tak zmiatlo ale ďakujem 🙂
No tak potom už je to jeho zodpovednosť, a potom Tvoja, či ho budeš počúvať. V každom prípade, neublíži Ti to, skôr je otázka, či naozaj obe sú potrebné.
Zvlastne...a co Ti vlastne je?brali moc a tak?co Ti este predpisal?
@luccija iba vysoká teplota nezabral paralen octove zabaly ani sprchy, antigenovy test negatívny, na pohotovosti povedali ze obvodný ma poslať na PCR, a obvodný nasledne cez telefon že nemam chodiť ale ze PCR netreba ze ma tam neposle keď antigen bol negatívny, a predpísaný mam ešte novalgin, kalciovy sirup, aspirin... Také celé zvláštne či? , 🤷🏽♀️
Ano, zvlastne...este som nepocula, ze sa predpisu 2 ATB.Aj Ta nieco boli hrdlo?angina?
CrP si mala vysoke, ze dali ATB?
A moc robili?bol negativny?
Inak mne vysiel test pozitivny, az 4 den co som bola chora bolelo ma velmi hrdlo a usi.
Tak skore uzdravenie, ale 2 ATB neviem ci by som brala, ked ani nevies co Ti je.Davaj si probiotika v odstupe....znova by som mu zajtra zavolala
Ja by som urcite toto nekombinovala- douzivat sumamed - predpokladam na 3 dni? A nasledne riesit ci su vobec dalsie antibio potrebne.
Ako, zásadne nič sa ti nestane ak ich skombinuješ, ale obvodný pravdepodobne nevie, že si dostala iné ATB cez pohotovosť. Racionálne by bolo užívať len jeden druh, a až v prípade ako so 48 hodín nevidno efekt zvážiť kombináciu, alebo výmenu. V prvom rade nejaké ATB začni užívať, aby si nebola bez liečby kým sa Ti podarí obvodného skontaktovať a povedať mu, že máš exkluzívny výber antibiotík.🤣