Ahojte dostala som termin na kolonoskopicke vysetrenie, priebeh atd. som si nacitala ale z pocutia vraj ta priprava je hrozna, niektorí aj zvracali atd. pripadne su bolesti PO? Ze v ten den alebo niekolko dni?
Ake su prosim Vase skusenosti?
Ahoj, ja som postupovala presne podľa letáčika, ktorý som dostala, už týždeň pred som sa pripravovala postupnou úpravou stravy. V podstate v deň, kedy som nemala už jesť nič, iba piť ten prípravok som bola už vyčistená prirodzene. Neviem, čo máš predpísané, ja som mala Clensiu, začala som piť o 15,00 popoludní prvú dávku, na tú som nereagovala nijako, potom po druhej dávke som bola pár krát na WC. Mne z toho zle nebolo, popíjala som to postupne, rozčlenila som si časovo v 20 minútových intervaloch vždy 1,5dl. Vyšetrenie si nepamätám, dala som si pichnúť Midazolam, bola možnosť tak som to využila. V podstate som sa "zobudila" až doma, nič ma nebolelo, nemala som žiadne problémy.
@suzitok ja som to mala bez uspatia. preto asi bolest. nabuduce pojdem tiez jak ty. precistena som bola krasne toto problem nebol
@bublinka1426 inak ja by som to tiež asi nevydržala bez...vedelo sa, že mám nejaký nález a nechcela som to proste vnímať, ešte aj preplach čriev mi po vyšetrení urobili a super všetko, išla by som kedykoľvek..
@bublinka1426 🫣 naozaj?
@suzitok to znie fajn a kde ti robili vysetrenie?
@suzitok najhorsie je, ze admin to upravi, ja som nechcela vediet priebeh skor aka je priprava pripadne po ci nie su bolesti 🙄
v Nových Zámkoch, overovala som si u troch, či dávajú injekciu a všetci traja áno..jeden dokonca robí aj v celkovej anestézii ambulantne. Ja si myslím, že tú injekciu majú takmer všetci k dispozícii
Ahoj, mal som to tri krat bez injekcie a uspatia bolest katastrofálna ale zas to dokáže zachrániť živiť mne našli nezhubny nádor preto som bol 3 krat raz na vyšetrenie druhý krat ma onkológie na konzultáciu a pozreli to či to môže ísť von a potom na zákroku čo sa týka toho prášku ktorý píšeš den pred tým tak počítal s tým že budeš cikat cez zadok 😀
ked dodrziavas pokyny na pribalovom letaku, nemas problem sa pekne cistit. mna troska uz napinala ta sladka gebuzina ale prezila som. a ano skoro som vracala ale ja som bola cista tak ze mi sla cista voda zo zadku.
@16zolik16 mne ledva presli 50cm :(
neda sa povedat, ako to bude boliet a ci vobec bude boliet, ja som sa udajne tiez dost mixovala pri vysetreni, zrejme to bolo bolestive, ale po vysetreni ma nebolelo nic, len som bola strasne hladna a presne ako pisu vyssie, ak vsetko dodrzis, tak sa pekne precistis, u mna bolo najhorsie vypit asi prve dva pohare, mala som pocit, ze to nezvladnem, ale potom som si na tu chut zvykla a pekne som to vypila
priprava mi nerobila ziadny problem, potom som tiez nemala problem... ja odporucam velmi sa nenapchavat posledne dni, a nebude to raz dva.. ja som sa aj v pohode vyspala aj vsetko v noci, strasili ma ze budem celu noc na wc :D
presne, uplne suhlasim so @simca06022011 ..zaklad je dodrzať aj tu stravu niekolko dni predtym
Priprava sa da v pohode zvladnut. Dodrziavaj bezzvyskovu dietu, aby ta neposlali domov bez vysetrenia.
Viem, ze sa vo vseobecnosti pouzivaju 2 plyny pri vysetreni. Skusenost s bolestou po vysetreni je 50:50. V zavislosti od toho plynu. Ale behom par hodin to odoznie. Po vysetreni sa odporuca lahka strava, idealny je domaci vyvar. Treba pocuvat telo, kazdy je iny…vyhni sa tazkym jedlam, cerstvemu pecivu.
Vôbec to neboli, pila som moviprep. Fajn chut taka citrusova a chuť ako tums cukriky. Od15-23som chodila na wcko. A popijala ten napoj. Cely týždeň ored som nasla bezzvyskovu dietu na google a tu som davala. Je to neprijemne ale neboli to skoro vôbec. Po tiež nix. Ak by som chcela mohla som hneď domov,ale dali ma na taku izbu kde sme ležali asi hodinku. Keďže m nic nebolo tak som sa opýtala či môžem a, že jasné.
@liv1 ja som veľmi chudá a vraj to išlo veľmi dobre a že by som to zvládla aj bez injekcie..vraj esovitá slučka je taký úsek, kde je to citlivejšie..u mňa sa im podarilo vyšetriť úplne celé črevo. Tiež som sa strasne bala vysetrenia, ked som si tam lahla na stol, dostavala som sa do silneho stresu, cela som sa triasla, srdce mi islo vyskocit z hrude a pamatam si len to, že mi sestra chytila ruku, že to bude dobre a potom uz nic...udajne som komunikovala, rozpravala sa s nimi pocas celeho vykonu, sledovala obrazovku, ale nepamatam si to vobec, uplna tma, akoby som to prespala
vobec to nie je taky horor ako pises, tyzden pred zacnes s bezzvyskovou stravou (den pred pijes len caj a vyvar, dva dni pred len kasovitu stravu, tri dni pred len urcitu zeleninu a polievky atd), dostanes roztok ktory mas vypit, clensia je napriklad extra slana, ledva som to vypila, mozes si to zriedit jablkovym dzusom, ja som ju napriklad nevypila celu, este rano som dopila. samotny priebeh, mala som bolesti riadne, lebo mi zistili zrasty v brusnej dutine, ale zvladla som to, cele to trvalo tak 15 minut, nebyt tych bolesti, tak by som to hodnotila za uplne v pohodke vysetrenie, gastroskopia sa mi zdala horsia. ale chapem, tiez som sa bala, ked som nevedela do coho idem.
zvracat asi z toho pripravku na cistenie, ze? lebo mne z neho bolo zle. po tydni na diete sa mi dost zmensil zaludok, schudla som a v tom letaku je pisane, ze to treba vypit asi za 2-3 hodiny. spolu 3 litre tekutin (pripravok plus cista voda). takze kym som to vypila, tak ma uz aj napinalo. inak som bola naozaj dobre pripravena, vysetrenie v celk.anesteze, zvysok dna som prespala a nic ma nebolelo lebo nic nenasli. dalsia ma caka o 3 roky. svokra isla 2x bez uspania a teda myslela, ze tam zomrie od bolesti, a to ona znesie fakt vela...ak sa da, tak jednoznacne uspat. tie akoze "oblbovacie" lieky alebo injekcie nic nerobia, vsetko citis
za mna horsie nez porod. ale mam vzrasty.