Kolonoskopia v celkovej anestéze

5. nov 2024

Ahojte. Idem na to vysetrenie v celkovej anestezii. Odporucali mi kvoli stavbe tela atd. Ale ine som sa chcela spytat, s dr budem az v pondelok. Kto ste to zazili, ake je prebudzanie? Je cloveku zle? Je intubovany pocas toho? Neviete kolko byva clovek uspaty?
Bojim sa velmi ☹. Este som nemala ziadnu operaciu a mam aj mensie problemy so srdcom, tak preto mam obrovsky strach a aj kvoli vysledkom. Dakujem

nin12345
5. nov 2024

Otec bol a je to v poriadku nic ho potom nebolelo je to velmi kratucky zakrok a prebudil sa uplne v poriadku len predtym je to trosku neprijemne lebo mas kdejake prehanadla aby si sa uplne vyprazdnila a teda bude ta musiet niekto po zakroku odviezt nemala by si sama soferovat po narkoze

veronkaxxx
5. nov 2024

Nechcem ťa vyľakať ale ja som bola v anestézii, nič som necítila, potom ma presunuli do inej izby kde som ešte spala, dali mi infúziu s nejakými vitamínmi ale po infúzii sa mi točila hlava, doma som pár hodín prespala a neskôr som celý deň zvracala ale to sa pri anestézii môže stať.

ivik4
5. nov 2024

Spala som asi 45min , absolutne nic mi nebolo ani pred rokmi, ani teraz ked som bola. 2hodiny po som tam musela este lezat a sla domov. Mala som v ten den trosku citlivy spodok lebo brali viac vzoriek, inak fakt pohodicka

bublinka1426
5. nov 2024

co znamena kvoli stavbe tela?

nin12345
5. nov 2024

@bublinka1426 ked mas velmi klukate creva moze to byt prilis bolestive

bublinka1426
5. nov 2024

@nin12345 AZ MOC. som myslela ze umriem tez ma caka kolono pod uspatim bojim sa toho.

oli18
5. nov 2024

Nemusite ist do celkovej anestezy. Davaju oblbovaciu injekciu, po ktorej nic neviete, nespite tam a idete domov. Samozrejme s doprovodom
Spala som az doma a nepamatala som vobec nic, ani cestu autom domov, ani co som sa v aute s mm rozpravala.

ivik4
5. nov 2024

Mne teda injekcia nepomohla vobec, takze kazdy za seba...

michaela329
5. nov 2024

Môj otec, kardiak. Veľmi si to chválil, zároveň mu odstranili polypy. Po narkoze on nemáva problémy nikdy, takže aj toto ok.

eviq
5. nov 2024

Nie je sa naozaj čoho obávať, zákrok trvá cca 15-20 min ( aj podľa toho, čo nájdu, napr. či odstraňujú polypy). Nebudeš intubovana, len do žily ti podajú anestetikum a pekne zaspis. Keď ta zobudia, nebude ti zle, iba budeš ospalá. Trošku si polezis, cca hodinku, kým sa preberies a pôjdeš domov. Strach je horší, ako to, čo sa bude diať 🙂, ale poznám to a rozumiem ti. Bola som viackrát v takejto krátkej anestéze a naozaj mi nikdy nebolo zle, iba mi bolo ľúto, keď ma zobudili, že by som si ešte chcela zdriemnuť. 🙂