Kolonoskopia - strava pred zákrokom

5. sep 2024

Ahojte,budúci týždeň mám ísť na kolonoskopiu a stratila som papier čo všetko mám a nemal robiť ,piť a jesť Mám len recept na Fortrans.Dr nedvíha už 3 deň .Nevie niekto pomôcť? Dik

michaela329
5. sep 2024

To má každé pracovisko inak, na webe nič nemajú? Dávkovanie máš? Vo všeobecnosti jedz čo najľahšie jedlá, bez zrniek, bez kostok, žiadne orechy, mak. Otec posledné dva dni len pil vývar a kašu - posledný len vývar.

autor
5. sep 2024

@michaela329 čítam tu už niečo ale skôr od ľudí chcem

michaela329
5. sep 2024

Ešte som zabudla - nič červené, hlavne nie cviklu. Tak to bolo u nás

simsalabim
5. sep 2024

Bezzvyskova strava 5-6 dni - biele pecivo, vianocka, maslo, hydina, biela ryza, vajcia, biely jogurt, ryza, cestoviny. Den pred ranajky jogurt/krupicova kasa, obed cisty vyvar bez rezancov. Potom uz nic, len pit tu zbrndu.

autor
5. sep 2024

A boli to?

simsalabim
5. sep 2024

Ja som mala analgosedaciu. Pamatam si, ze mi dala sestricka injekciu a potom az “mozete sa uz posadit”. Uplne okno mam.

michaela329
5. sep 2024

Otec bol v narkoze, takže iba potom citil diskomfort pár dní.

autor
5. sep 2024

@simsalabim ja si dám xanax 😅

simsalabim
5. sep 2024

Poziadaj o analgosedaciu, neviem, ci ta xanax tak utlmi.

mercy13
5. sep 2024

Je to neprijemne, ale da sa to vydrzat...

zuzulkika
5. sep 2024

Poviem ti,z vrchu to bolo oveľa horsie

cukroska
6. sep 2024

@zuzulkika každý to má asi inak. Niekto povie,že kolono nikdy viac (ja sa pridávam na stranu tých a hadička gastro da dalo )Ja mám skúsenosť z mojich mladých čias cca 26 rokov a možno to uz robia inak Lebo môj muž bol viac krát a vraví,že sa dalo vydržať. Ale naposledy to bolo najhoršie. Takže nie je ti vždy asi rovnaké.

cukroska
6. sep 2024

Viem,že muž pár dní pred tým úplne diétku len jogurtiky a také ľahké veci a žiadne semienka.Ako celozrnné vyrobky,mak a podobné a už potom tú žbrdu čo preháňa aby sa črevá úplne vyčistili.