Kolonoskopia - rady

5. mar 2024

Ahojte už som sem raz písala, mám stále problémy s bolesťami brucha, plynatosť, zápchu, vnútorné hemeroidy a stále sa nič nelepší skôr mám pocit že je to horšie a horšie. Bola som na endoskopii nezistili mi nič, takisto na CT a keď som bola na kolonoskopii tá sa nezdarila lebo som nebola pod narkózou.
Už neviem čo robiť nechcem sa takto trápiť mám pocit že ma doktor aj trochu nezanedbáva, najprv sa sestrička divila že načo taká mladá potrebujem ísť na kolono no mám 22 a problémy s bruchom mám tak 10 rokov a doktor mi dá preháňadlo z ktorého mám väčšiu plynatosť a to je všetko. Mám ísť o rok na gastro o rok na kontrolu no ja by som chcela ísť skorej mám na neho tlačiť? Príde mi že ho otravujem no ja neviem čo robiť. Z potravinových intolerancií mi zistili histaminovú intoleranciu a dodržiavam nízkohohistamínovú diétu.

gemerka17
6. mar 2024

Zmeň lekára a urobí sa vyšetrenie ešte raz. MR brucha a kolonoskopia pod narkozou. Ideálne ist k lekárovi na vyššom pracovisku, bežný na poliklinike už na to nemusí stačiť. K povodnemu sa nevracaj, keďže ti neverí. Takto celú situáciu len a len podcení a už sa cez to neprenesie.

autor
6. mar 2024

@gemerka17 Ďakujem pekne 🙂.

bmolko
6. mar 2024

celiakiu ti už vylúčili?

simsalabim
6. mar 2024

@gemerka17 SIBO testovali?

jahodka11
6. mar 2024

Nemozes zmeniť lekára? Ja som bola na gastro vyšetrení v krátkej narkoze aj zvrchu aj zo spodu naraz …. Bolo to ok, za pár min všetko vyšetrené a ja o ničom neviem ….skus pohľadať iného lekára… toto čo píšeš je zlý prístup… držím palce

gemerka17
6. mar 2024

@simsalabim mňa sa nepýtaj, ja nie som autorka

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. mar 2024

@jahodka11 To môžem ísť k hociktorému gastroenterológovi? A budem u neho platiť ja alebo poisťovňa? Neviem ako to funguje.

autor
6. mar 2024

@bmolko Áno mala som negatívne testy ale môžem zas mať nejakú neznášanlivosť na lepok... každopádne sa ho snažím obmedzovať no mám pocit že môj problém nebude v potravinách ale v niečom inom

autor
6. mar 2024

@simsalabim Zatiaľ nie lebo ja musím každého doktora vymeniť, minulá alergologička ma zanedbala a čo mám teraz novú tak tá mi bude robiť testy až o pol roka

simsalabim
6. mar 2024

Sibo ti otestuju aj na gastre.

autor
6. mar 2024

@simsalabim Tak na tom mojom asi nie

1fifinka1
6. mar 2024

Za kolono v narkóze sa platí, to poisťovňa nepreplaca. Ja platím 210€

simsalabim
6. mar 2024

@1fifinka1 kolono v narkoze poistovna preplati, ak je na to dovod. U mojho otca to boli zrasty, ktore neumoznovali vysetrenie bez neznesitelnej bolesti.

jahodka11
6. mar 2024

och, tak to vobec neviem, kedze nebyvam na sk... tu u nas to inak ani neurobia.... nerozumiem tomuto tyraniu inak... ak by inak neslo, asi by som si priplatila..ak mas tu moznost..

autor
6. mar 2024

@jahodka11 Budem si musieť priplatiť snáď mi doktor tú kolonoskopiu spraví

michaela404
6. mar 2024

A kde robia tie testy na intolerancie

autor
6. mar 2024

@michaela404 Na alergológii

michaela404
6. mar 2024

Ďakujem

1fifinka1
7. mar 2024

Mne ich robili priamo zo vzorky zo žalúdka. Lepok, histamin, laktoza, helico, a neviem co všetko. Keď som bola na hadici.

dusko1345
20. jún 2024

aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.

autor
25. jún 2024

@dusko1345 Je to stále aktuálne 🙂. Ďakujem mám už termín tam kde som bola ale možno skúsim čo ste odporučil 🙂.