Kolonoskopia - priebeh

adena23
25. sep 2024

Ahojte,
Bol niekto na kolonoskopii?
Ako to prebieha , predtým aj potom dá sa to zvládnuť?

kinats
25. sep 2024

uz sa tu o tom dost popisalo treba si dat vyhladat v predoslych temach

maranco
25. sep 2024
thirstymonk
25. sep 2024

Zavisi od toho, či ťa uspia, alebo ti to idu robiť zaživa. Keď ťa uspia, tak ti to môže byť v podstate jedno, keď zaživa, tak večer pred tým vypiješ 4 litre prehaňadla za 4 hodiny... potom sereš až ideš zomrieť... a ďalší deň ideš na tu kolonoskopiu, ľahneš si na bok, pokrčiš kolena a potom už podľa pokynov lekara sa pretačaš, ak to bude potrebne, vyrovnavaš sa, skrčíš sa atď atď.

Rátaj akurát s tým, že keď to skončí, budeš neskutočne prdieť. Tá hadička si totiž tlakuje vzduch do črievka, aby bolo všetko pekne viditeľné. No a keď to skončí, tak ťa odfukne.

Inač to nie je nič príjemné, ale čakal som, že to bude asi tak 100 krát horšie, že sa budem pri tom cítiť jak dajaky egyptskí otrok, ktorého odsúdili na smrť trhaním čriev a naťahovaním čriev na kotúč zaživa. Ale... dalo sa to prežiť no. Ale je pravda, že som mal tú česť len 1,20 metra.

simsalabim
25. sep 2024

Ja som ju absolvovala so sedaciou (nie anestezou) a pamatam si iba, ako mi sestricka pichla injekciu a potom az “mozete sa posadit”. O priebehu neviem vobec nic 🙈 Najhorsie bolo pitie tej zbrndy pred tym, strasny grc 🤮 Este ze existuje internet a druhu davku som si urobila do jablkoveho dzusu, insk by som to nevypila. A vobec som nemala pocit, ze “seres az zomries” ako
@thirstymonk Dodrziavala som bezvyskovu dietu tyzden pred a v podstate zo mna nemalo co ist von, len ta voda.

oli18
25. sep 2024

Mas tu desiatky tem s touto otazkou, precitaj si .

thirstymonk
25. sep 2024

@simsalabim Jaj, tak mne nikto nič o žiadnej bezvyškovej diete nehovoril... jak to vyzera taka dieta? Predpokladam, že tam bude treba spučiť 10kg ovocia a zeleniny za deň, čiže by som to aj tak nedal :D

simsalabim
25. sep 2024

@thirstymonk bezvyskova strava je bez vlakniny… cestoviny,ryza, krupicova kasa, biele ryby, hydina, vajcia, biely jogurt, tvaroh…. Na internete najdes.

ejbyk
25. sep 2024

@thirstymonk 🤣🤣 úplne presne do bodky...
aj to že to nebolo zas až také strašné vyšetrenie, alebo teda že sa to dalo zvládnuť....

thirstymonk
25. sep 2024

@simsalabim Aha, tak to by mi vyhovovalo 🙂 Ďakujem