Pekny vecer. Mam termin na kolonoskopiu no strasne sa bojim. Dr ma nechce celkom uspat len mi chce dat na tvar ten kyslik. Ma niekto skusenosti ako prebiehalo alebo ci to velmi bolelo? Popripadne bol niekto v Kosiciach na kolonoskopiu u pana doktora Fedurca? Ako prebiehalo vysetrenie? Dakujem
som nevedela, ze kyslik utlmuje..
je to nepríjemné len v časti podbruška, všetko ostatné sa dalo v pohode vydržať. bez uspania, oblbovákov. úprimne horšia je tá "diéta" pred vyšetrením ako samotné vyšetrenie 😅
Potrebuješ doprovod , určite musí byť, a môžeš dostať oblbovak, nič nebudeš vnímať
@bambulienka25 áno 😅😅🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@lalala2386 príjem sa. Lebo tiež nad ním uvažujem. A tiež by ma zaujímalo,ako to u neho prebieha.
@lalala2386 presne aj pre mňa to bolo tak ako píše @bavlnka92, vyšetrenie úplne v pohode,zlá je príprava predtym. Ja som si nedala pichnúť injekciu,ale u nás MUDr. fúka do čriev CO2 a tým je to vraj menej bolestivé a šetrnejšie k črevam. Pre mňa osobne, plombovanie alebo trhanie zuba je určite horšie ako kolonoskopia. Keby som to bola vedela,idem už dávno
@lalala2386 ja som na kolono bolo, a teda pre mňa to bolo veľmi bolestivé,.. bežne pichajú oblbováky do žily, mne pichla jeden, no bolo to stále bolestive, tak mi pichli znova ale nič sa tým nezmenilo :( pre mňa neprijemný zážitok a opakovať by som už nechcela
Da sa to vydrzat. 4 dni nic nejest, iba dzusy a vyvary. Kolonoskopia trva 20 min. Dostanes jednorazove nohavice, lahnes si na bok, trosku ich roztrhnu a zavedu sondu. Prvych 5 min tlacia sondu postupne do vnutra, aby presli cele hrube crevo. Ten postup dopredu trochu boli, da sa to ale vydrzat, robia to postupne. Potom to uz len vytahuju, to uz neboli. A na konci boli brucho, lebo budes nafuknuta. Vzduch musi von na wecku. Nie ej to take strasne, ale s oblbovakom by to asi nebolelo vobec.
@bambulienka25 mala som krce a bolelo ma brucho okolo pupka a CRPcko som mala 108 a pri tom iba 5 je dovolenych. Dostala som antibiotika a algifen kvapky a vseobecna ma poslala ku panovi doktovori
@lalala2386 ja som bol na tom minuly rok a nedavali ani kyslik ani oblbovaky .nic mi nebolo ani ma nic nebolelo je to pohode
@lalala2386 krce som nemal brucho ma bolelo akurat tak zhladu a tym vzduchom co ma nafukal jak jelito, najedol vyfukal vetri a fajn,ale nie kazdy ma take problemy kazdy clovek je iny a zena je ine stvorenie ako chlap
@lalala2386 asi myslíš s rajským plynom ... ja som tak bola a bolo to úplne super , aj sestričky sa na mne nasmiali🤣🤣🤣
@lalala2386 ahoj a prečo ta bolaleo brucho a mala si vysoké crp? Ako to pred kolonoskopiou? A čo ti zistili prosím
Ahojte. Ja na to idem v piatok ,že ma čiastočne uspia. Bojím sa. Ani nie tak vyšetrenia ako výsledku.Den pred - po vypití prehánadla to koľko krát budem na wc,? Celu noc ,?
@haro1 a kvôli čomu ideš na kolonoskopiu co ti je?
Už asi 9 mesiacov chodím s tým , že mávam také tlaky pod pravým rebrom a občas ma bolí pravý bok a ked mám prázdny žaludok je mi na odpadnutie.Už so bola na sono žlčníka , hadici do žaludka ,ct brucha , ct hrudníka,znova na hadici do žaludka kde mi zobral aj vzorku a zistil že mám helikobaktera , ale kedže mi mama umrela na rakovinu čriev tak aj preto.
@haro1 aha ako ja osobne co poznám ľudí tak nemali problémi tlaky pod rebrami podľa mňa to nebudeš mať nič
Ale už len kvôli mame by ste mali ísť a kedy idete? S
@haro1 a co bolo mamine ak sa môžem opýtať myslím aké mala príznaky také ako vy ci
@klaudia1212 v piatok 7.10. o 9,30 hod .Moja mama umrela pred 39 rokmi. Vtedy bolo iba sono a aj na to sa čakalo asi 3mesiace. Tak ju liečili dietov ,že je to žlčník. Ked ju potom operovali na žlčník bolo už neskoro - metastázy .
Ked budem mať po tom , dám Vám vedieť ako som dopadla. Aké to bolo.
Tak mám to za sebou. Dopadlo to dobre , nič nenašli.Takže všetky problemi čo mám su asi z helikobaktera.