Kolonoskopia a prípravok Clensia

monuska1234
5. okt 2022

Dobrý deň,zajtra ma čaká kolonoskopia,dnes budem piť Clensiu,volala som sestričke,dnes okolo 17:00-18:00 mám vypiť prvú dávku a zajtra ráno okolo 06:00 druhú dávku,prosím Vás,po tej druhej dávke koľko ste chodili ešte na WC?My musíme výražať o 09:45 hod.z domu,o 11:00 mám vyšetrenie,len mám obavy,či ma ešte nebude preháňať po ceste tam 🙈 ďakujem pekne!

staleja
5. okt 2022

Dobrý deň. Ja som bola teraz v septembri a mne kázali prvú dávku večer o 17:00 a druhu o hodinu po dopití, čiže ja som ju pila niečo málo po 19:00. Vyšetrenie som mala o 9:45.

gaaaa
5. okt 2022

Ja chodím pravidelne na kolonskopiu a vždy vypijem všetko deň pred vyšetrením.Začnem poobede s prvým litrom a okolo 17.00-18.00 s druhým litrom aby som sa v noci vyspala a nebehala.Tiež mi kázali druhý liter vypiť na druhý deň ráno a katastrofa aj po ceste a aj u dr.Tak mi potom povedali nech to pijem ako mi je to lepšie.Držím palce

kubkovamama
5. okt 2022

@monuska1234 myslím si,že je lepšie piť to skôr ako o 17tej,za 1. sa vôbec nevyspis a za 2. o 6tej ráno je tiež akože katastrofa,keď doobeda máš vyšetrenie. Za mňa začať v deň pred uz od doobeda.Vycistis sa do cca polnoci a máš potom pokoj

monuska1234
autor
5. okt 2022

@kubkovamama ďakujem za odpoveď,bol by potom ideál napr.prvú dávku o 16:00 a druhú okolo 20:00?Mám staršiu dcéru v škole,o 15:30 ju musím vyzdvihnúť,s tou nocou nemám až taký problém,skôr mi ide o to,aby som nemala ,,nehodu" po ceste tam 🙈

kubkovamama
5. okt 2022

@monuska1234 tak skús hneď ako prídeš domov a ráno by som to určite neriskovala.Chodíme v rodine všetci,aj v práci to každú chvíľu niekto absolvuje a všetci sa zhodneme,že piť to večer a potom ešte ráno pred vyšetrením je nezmysel.Neviem prečo to tak niektoré sestry radia,veď isto majú spätnú väzbu od pacientov.

monuska1234
autor
5. okt 2022

@kubkovamama ďakujem pekne,už som zaalarmovala maminu,zbehne po staršiu do školy,ja si to idem namiešať,ešte otázka,nakoľko sa fakt nevyznám,túto prvú dávku dopijem cca okolo 16:00-16:30 a druhú môžem dať okolo 19:00-19:30?Ďakujem pekne

kubkovamama
5. okt 2022

@monuska1234 počkaj po prvej čo to spraví.Lebo ak si mala aj včera prísnu diétu.Moja mama je veľmi útla,už dva dni pred nejedla a stačila iba tá prvá dávka.Je rozdiel ak si to dá 50kg žena a 90kg chlap,ktorý je iba mäso

monuska1234
autor
5. okt 2022

@kubkovamama ja útla práveže vôbec nejsom,mám nadváhu,čiže tak 🤣 každopádne naozaj ďakujem za vysvetlenie,idem nato 😩🙈

gaaaa
5. okt 2022

@monuska1234 Na tom nezáleží že máš nádvahu.Možno ti bude stačiť prvý liter a z druhého možno nebudeš musieť vypiť ani celý lier.Uvidíš ako sa budeš čistiť.Hlavne sa nevzďaluj ďaleko od wc😊

monuska1234
autor
5. okt 2022

@gaaaa už pijem,a však tá chuť v pohode,trošku mi to šumienku pripomína 😃 deti berie mamina k sebe,aj na noc,takže pohoda 😃

elenka74
5. okt 2022

@monuska1234 Ja mám zápal hr. čreva, čiže mne stačil prvý liter a riadne ma prečistilo. Muža nie a nie prehnať a to má asi 70 kg, potom v noci ho to chytilo.

monuska1234
autor
5. okt 2022

@elenka74 už to začalo,zatím zvládam 🙈 po 20tej návšteve wc to už asi sranda nebude 😒

elenka74
5. okt 2022

@monuska1234 Ja som v noci vôbec nechodila, aj na druhý deň ráno to bolo v pohode, a to som šla na kolonoskopiu 75 km do ďalšieho mesta. Pár krát som bola ráno doma a potom v nemocnici raz a už ma brali dnu.

gaaaa
5. okt 2022

@elenka74 Ja mám crohna a tiež mi stačí len liter a mám dosť.

gaaaa
5. okt 2022

@monuska1234 Tak to ťa obdivujem že ti to chutí ako šumienka😊Ja som mala toto preháňadlo len raz a prvý liter som vyvrátila a druhý vypila s jablkovým džúsom.Odvtedy mi dáva dr.iné.

monuska1234
autor
5. okt 2022

@gaaaa ja som tiež čakala čo za humus to bude,ale teda bezproblémov pre mňa našťastie,asi mám divné chute 😃

fadama
5. okt 2022

Bože zeny, ako to zvládate? A ešte kolonoskopiu 🤭
Ja si mam pred operáciou urobiť klyzmu a hrozne stresujem 😢 Neviem ako to mam zvládnuť

kiwi3
5. okt 2022

podla mna to tiez bolo nechutne, nemozem si pomoct. uz sa nastastie nepamatam, kolko litrov bolo treba vypit. a inak, tiez som to pila skor, ako mi napisali, bala som sa, aby to na mna neprislo v nevhodnej chvili (videla som u lekara predtym takych chudakov, co si vkuse pytali kluce od wc). ajtak ked je clovek taky precisteny, tak uz ani hladny nie je, takze je jedno ci skor alebo neskor

elenka74
5. okt 2022

@fadama Mne ju robili v anestéze, čiže pohodička

fadama
5. okt 2022

@elenka74 tak to je naozaj v pohode. 🙂

monuska1234
autor
5. okt 2022

@fadama ja zatiaľ nijako,idem prvý raz,snažím sa myslieť pozitívne,ale obavy tam sú,každopádne mám možnosť aby mi pichli oblbovák,zajtra sa porozprávam s doktorom a uvidíme 🙈

gaaaa
5. okt 2022

@monuska1234 Tak to ťa naozaj obdivujem.Táto príprava je asi horšia ako samotné vyšetrenie.Jasné keď máš možnosť si daj pichnúť oblbovák ale musíš mať doprovod.

fadama
5. okt 2022

@monuska1234 držím ti palce 🙂 daj vedieť, ja mam ešte 1,5t a hrozne stresujem.

monuska1234
autor
5. okt 2022

@gaaaa ide somnou muž,takže odvoz mám.No a na záchode som bola asi 7x,posledné 2 razy tam už skoro nič nebolo,1-2 ,,odrobinky",odzačiatku toho veľa nešlo,som čakala kŕče a nič,len voda s malinkými kúskami 💩zachvíľku dám ešte ten jeden liter a uvidíme,snáď budem naozaj prečistená poriadne. Pred vyšetrením mám rešpekt,ale zvládla som 2 pôrody bez epi,snáď dám aj toto 🫤

monuska1234
autor
5. okt 2022

@fadama ja som sa minulý týždeň piatok objednávala,ako mi povedala že budúci týždeň štvrtok je voľný termín,tak vtedy doľahol najväčší strach,čím viacej sa to blíži,tým viac som v pohode,len neviem či je to dobré,alebo zlé znamenie 🤔

gaaaa
5. okt 2022

@monuska1234 Pi veľa vody nech sa ti premyjú črevá.Neboj to zvladneš.Keď zvládaš bez problemov ten humus vypiť tak to tiež dáš ľavou zadnou

vejapa76
5. okt 2022

Bola som 2x bez oblbováku a kolonoskopia u mňa úplná pohoda, kľudne každý týždeň. Po nej asi hodinu kŕče v bruchu ale aj to sa dalo, nič strašné. Najhoršia je tá príprava...vypiť ten roztok. Rozrobila som si ho do jablkového džúsu ale ani to nepomohlo. Napínalo ma z toho. Kolono dáš 😉 zvlášť keď píšeš že si pri tele. Bolestivá je pre štíhlych ľudí a ľudí so zápalom a zrastami na čreve.

monuska1234
autor
5. okt 2022

@gaaaa ďakujem,nadájam sa čo to ide vodou,plus mám posledný pohár Clensie a bude hotovo,do polnoci by som mala byť vyčistená 😃 muž mi tiež hovorí,že nemám mať strach,že to zvládlo kopec ľudí predmnou,dám to aj ja,no nič iné mi nezostáva,každopádne beriem ako veľké pozitívum,ak by bol aj nejaký polyp,odstránia ho a môžem byť kľudnejšia 🙃

fadama
5. okt 2022

@monuska1234 tak u mňa zas opačne, čím sa to blíži, ja mam hrozný strach 😏😔

monuska1234
autor
5. okt 2022

@fadama píšem SS 😊