Dobrý deň,zajtra ma čaká kolonoskopia,dnes budem piť Clensiu,volala som sestričke,dnes okolo 17:00-18:00 mám vypiť prvú dávku a zajtra ráno okolo 06:00 druhú dávku,prosím Vás,po tej druhej dávke koľko ste chodili ešte na WC?My musíme výražať o 09:45 hod.z domu,o 11:00 mám vyšetrenie,len mám obavy,či ma ešte nebude preháňať po ceste tam 🙈 ďakujem pekne!
Ja chodím pravidelne na kolonskopiu a vždy vypijem všetko deň pred vyšetrením.Začnem poobede s prvým litrom a okolo 17.00-18.00 s druhým litrom aby som sa v noci vyspala a nebehala.Tiež mi kázali druhý liter vypiť na druhý deň ráno a katastrofa aj po ceste a aj u dr.Tak mi potom povedali nech to pijem ako mi je to lepšie.Držím palce
@monuska1234 myslím si,že je lepšie piť to skôr ako o 17tej,za 1. sa vôbec nevyspis a za 2. o 6tej ráno je tiež akože katastrofa,keď doobeda máš vyšetrenie. Za mňa začať v deň pred uz od doobeda.Vycistis sa do cca polnoci a máš potom pokoj
@kubkovamama ďakujem za odpoveď,bol by potom ideál napr.prvú dávku o 16:00 a druhú okolo 20:00?Mám staršiu dcéru v škole,o 15:30 ju musím vyzdvihnúť,s tou nocou nemám až taký problém,skôr mi ide o to,aby som nemala ,,nehodu" po ceste tam 🙈
@monuska1234 tak skús hneď ako prídeš domov a ráno by som to určite neriskovala.Chodíme v rodine všetci,aj v práci to každú chvíľu niekto absolvuje a všetci sa zhodneme,že piť to večer a potom ešte ráno pred vyšetrením je nezmysel.Neviem prečo to tak niektoré sestry radia,veď isto majú spätnú väzbu od pacientov.
@kubkovamama ďakujem pekne,už som zaalarmovala maminu,zbehne po staršiu do školy,ja si to idem namiešať,ešte otázka,nakoľko sa fakt nevyznám,túto prvú dávku dopijem cca okolo 16:00-16:30 a druhú môžem dať okolo 19:00-19:30?Ďakujem pekne
@monuska1234 počkaj po prvej čo to spraví.Lebo ak si mala aj včera prísnu diétu.Moja mama je veľmi útla,už dva dni pred nejedla a stačila iba tá prvá dávka.Je rozdiel ak si to dá 50kg žena a 90kg chlap,ktorý je iba mäso
@kubkovamama ja útla práveže vôbec nejsom,mám nadváhu,čiže tak 🤣 každopádne naozaj ďakujem za vysvetlenie,idem nato 😩🙈
@monuska1234 Na tom nezáleží že máš nádvahu.Možno ti bude stačiť prvý liter a z druhého možno nebudeš musieť vypiť ani celý lier.Uvidíš ako sa budeš čistiť.Hlavne sa nevzďaluj ďaleko od wc😊
@gaaaa už pijem,a však tá chuť v pohode,trošku mi to šumienku pripomína 😃 deti berie mamina k sebe,aj na noc,takže pohoda 😃
@monuska1234 Ja mám zápal hr. čreva, čiže mne stačil prvý liter a riadne ma prečistilo. Muža nie a nie prehnať a to má asi 70 kg, potom v noci ho to chytilo.
@elenka74 už to začalo,zatím zvládam 🙈 po 20tej návšteve wc to už asi sranda nebude 😒
@monuska1234 Ja som v noci vôbec nechodila, aj na druhý deň ráno to bolo v pohode, a to som šla na kolonoskopiu 75 km do ďalšieho mesta. Pár krát som bola ráno doma a potom v nemocnici raz a už ma brali dnu.
@monuska1234 Tak to ťa obdivujem že ti to chutí ako šumienka😊Ja som mala toto preháňadlo len raz a prvý liter som vyvrátila a druhý vypila s jablkovým džúsom.Odvtedy mi dáva dr.iné.
@gaaaa ja som tiež čakala čo za humus to bude,ale teda bezproblémov pre mňa našťastie,asi mám divné chute 😃
Bože zeny, ako to zvládate? A ešte kolonoskopiu 🤭
Ja si mam pred operáciou urobiť klyzmu a hrozne stresujem 😢 Neviem ako to mam zvládnuť
podla mna to tiez bolo nechutne, nemozem si pomoct. uz sa nastastie nepamatam, kolko litrov bolo treba vypit. a inak, tiez som to pila skor, ako mi napisali, bala som sa, aby to na mna neprislo v nevhodnej chvili (videla som u lekara predtym takych chudakov, co si vkuse pytali kluce od wc). ajtak ked je clovek taky precisteny, tak uz ani hladny nie je, takze je jedno ci skor alebo neskor
@fadama ja zatiaľ nijako,idem prvý raz,snažím sa myslieť pozitívne,ale obavy tam sú,každopádne mám možnosť aby mi pichli oblbovák,zajtra sa porozprávam s doktorom a uvidíme 🙈
@monuska1234 Tak to ťa naozaj obdivujem.Táto príprava je asi horšia ako samotné vyšetrenie.Jasné keď máš možnosť si daj pichnúť oblbovák ale musíš mať doprovod.
@monuska1234 držím ti palce 🙂 daj vedieť, ja mam ešte 1,5t a hrozne stresujem.
@gaaaa ide somnou muž,takže odvoz mám.No a na záchode som bola asi 7x,posledné 2 razy tam už skoro nič nebolo,1-2 ,,odrobinky",odzačiatku toho veľa nešlo,som čakala kŕče a nič,len voda s malinkými kúskami 💩zachvíľku dám ešte ten jeden liter a uvidíme,snáď budem naozaj prečistená poriadne. Pred vyšetrením mám rešpekt,ale zvládla som 2 pôrody bez epi,snáď dám aj toto 🫤
@fadama ja som sa minulý týždeň piatok objednávala,ako mi povedala že budúci týždeň štvrtok je voľný termín,tak vtedy doľahol najväčší strach,čím viacej sa to blíži,tým viac som v pohode,len neviem či je to dobré,alebo zlé znamenie 🤔
@monuska1234 Pi veľa vody nech sa ti premyjú črevá.Neboj to zvladneš.Keď zvládaš bez problemov ten humus vypiť tak to tiež dáš ľavou zadnou
Bola som 2x bez oblbováku a kolonoskopia u mňa úplná pohoda, kľudne každý týždeň. Po nej asi hodinu kŕče v bruchu ale aj to sa dalo, nič strašné. Najhoršia je tá príprava...vypiť ten roztok. Rozrobila som si ho do jablkového džúsu ale ani to nepomohlo. Napínalo ma z toho. Kolono dáš 😉 zvlášť keď píšeš že si pri tele. Bolestivá je pre štíhlych ľudí a ľudí so zápalom a zrastami na čreve.
@gaaaa ďakujem,nadájam sa čo to ide vodou,plus mám posledný pohár Clensie a bude hotovo,do polnoci by som mala byť vyčistená 😃 muž mi tiež hovorí,že nemám mať strach,že to zvládlo kopec ľudí predmnou,dám to aj ja,no nič iné mi nezostáva,každopádne beriem ako veľké pozitívum,ak by bol aj nejaký polyp,odstránia ho a môžem byť kľudnejšia 🙃
@monuska1234 tak u mňa zas opačne, čím sa to blíži, ja mam hrozný strach 😏😔
@fadama píšem SS 😊
Dobrý deň. Ja som bola teraz v septembri a mne kázali prvú dávku večer o 17:00 a druhu o hodinu po dopití, čiže ja som ju pila niečo málo po 19:00. Vyšetrenie som mala o 9:45.