Dobré ráno prajem.
Mám vonka 4 zlaté žily a posielajú má na kolonoskopiu a následne ich dať vyrezať.
Moja otázka: je kolonoskópia bolestivá?
Som 2 a pol roka po sekcii a 5 a pol roka po laparoskópii, iné operácie som nemala.
(niekto mi vravel, že keď ste po operáciách tak vás to môže bolieť)
Poslednú dobu som bojko a pri nepríjemných veciach mi klesne tlak, točí sa mi hlava a bolo aj také že som odpadla. (napr. po cievkovaní na pohotovosti)
Vopred ďakujem za odpovede
Ja som mala bez umrtvenia a bolo to nepríjemné. Daj si tú injekciu. Budeš musieť ísť s doprovodom, lebo po nej sa točí hlava ako keby si bola opitá (podľa opisu personálu). Ak budú rovno aj rezať, tak neviem aké sú možnosti, ja som mala len vyšetrenie. Vraj pri obeznejsich ľuďoch to až tak neboli vďaka tuku okolo čriev, ja som chudá, tak dr. ma dosť ľutovala a robila aj pauzy na moje "predýchanie". Nemala som doprovod, no blba6 som bola, druhý krát už budem vedieť, že sa nemám hrať na hrdinku.
Suhlasim, pokojne si daj pichnut oblbovak (nie je to narkoza), treba prist s doprovodom. Este by som dodala, ze priebeh vysetrenia velmi zalezi od skusenosti a sikovnosti lekara.
Svokor bol a jemu to robili zaživa. Ale vravel, že celkom pohoda. Ja som bol len na rektoskopii (1,2 metra hadička v r...) tú mi robili tiež zaživa. Príjemné to nebolo, ale nedá sa ani povedať, že by to bola bolesť na nevydržanie. Na stupnici bolestivosti od 1 po pôrod by som dal asi tak 3.
@tarvika ja som im to vravela včera.. tak že dajú oblbovák.. no viem že raz mi ho dali pred operáciou a nezafungoval
@mikadooo ja som plus size.. húha.. doprovod nemám.. som slobodná mamička a som rada že aspoň na malého mi má kto dávať pozor.
Rezať budú až v nemocnici, tu idem len do ordinácie internistu
o oblbovaku viem. no ja som tiez strachopud, tak som isla pod narkozu uplne. Je to slaba a kratka narkoza. chvilu som bola trochu omamena, ale normalne som potom isla domov. No doprovod musel byt. nerobia to vsade v narkoze a tiez sa za to doplaca.
Áno, ten oblbovák mi odporúčali a musí byť pri tom doprovod, ináč ho nepichnú. Plus size by sa možno dalo zvládnuť bez, neviem ale osobne odporučiť. Nedá sa evtl. dohodnúť ani mama alebo nejaká kamoška, že by ťa potom zaviezla domov? Paragraf jej dajú ako doprovod do práce.
Mne pichli injekciu s tým, že nepotrebujem doprovod a môžem aj šoférovať. Pri samotnej kolono som bola úplne pri vedomí, komunikovala som s lekárom, ešte sme aj srandivali. Nebolo to príjemne, ale nič nebolelo. Keď som odchádzala z ordinácie videla som dvojmo, chvíľu som ešte sedela v aute kým to odoznie, aby som mohla šoférovať. Bolelo to po ceste domov, nakoľko z čriev odchádzal vzduch ktorý si tam “napumpovali” .. mala som až kŕče v bruchu …
ahoj, mala som kolonoskopiu po sekcii a bolelo to ako fras, lebo mam v brusnej dutine po sekcii zrasty. ale zvladla som to. nebyt tej bolesti, tak by to bolo uplne v pohode vysetrenie. cize je dost pravdepodobne, ze aj ty mas zrasty a bude to boliet, bud chod v celkovej alebo si pytaj nieco proti bolesti.
@andaluzia12 tak ja polikliniku kde mi to budú robiť mám asi 5 min od bytu. To by som dala. A čo pomohlo na kŕče?
@heln a po akej dobe po sekcií ste bola?
Kŕče prešli, keď vzduch opustil telo, poviem to nechutne, bolo treba len prdnúť si 🙂 symfónia trvala asi 20 minút a bolo po kŕčoch
Jaj takže netreba si nič zobrať na plynatosť?
Prejde to samé
@esterr_ka no uvidíme.. už teraz mám z toho bobky... 😬 Včera mi už dala papier ako sa stravovať a aj poslala recept
@esterr_ka
Dúfam že budete mať pravdu..
Tu jedna pani vyššie písala že ju to bolelo lebo mala zrasty po cisárskom..
Dúfam že to bude okej
Nechápem prečo mi bez kolono nemôžu vyrezať zlaté žily
@andaluzia12 @mikadooo prosím sú nutné aj nejaké kolo šortky pri tej kolonoskopii?
@oliii123 mne dala pani sestrička jednorazové...
Ja som bola dole bez…
ja som bola na kolono v narkoze a nelutujem.. dokonca mi chirurg vacsiu cast vzduchu z brucha aj odsal takze krce som nemala... ale smiala som sa ze autobusom by som domov ist nemohla lebo to kazdu chvilu bolo aj tak nutkanie na prdkanie...
na CT criev ma napriklad len nafukli ale uz vzduch neodsali a to boli fakt brutalne krce v bruchu pre mna... tam som aj espumisan hltala ale nepomahal... takze pre mna kolono bolo menej bolestive ako CT. 🙂
@dzina007 mne sestrička nechala dnuka trocha hadičku a kázala mi sťahovať brucho aby sa mi vzduch pustil von (tak ako keď používate rektálnu rúrku pri bábätku). Nemala som potom žiadne bolesti ani kŕče.. po pár minútach som sa postavila a šla pekne pešo domov..
kolonoskopia sa da robit aj v narkoze. ja som tak mala. ak sa na to necitis.