Kolonoskopia

15. feb 2024

Mám dlho tráviace problémy (zápchu). Pred pár mesiacmi som bola na koloskopii ktorá sa však nepodarila dokončiť, pretože som nebola uspaná a pri zavádzaní trubice som mala bolesti v bruchu. Doktor mi len povedal že mám "viac zakľukatené črevo" a keď som sa pýtala čo to je povedal že to nie je nič závažné že to tak má hocikto.
Potom ma poslal na CT brucha kde mi nič nezistili. No ja sa aj tak bojím. Mala by som znovu žiadať o opakovanie kolonoskopie kde budem uspaná? Mali ste niekto problémy s kolonoskopiou?

ivik4
15. feb 2024

Ano chod do celkovej anestezy opät na kolono.
Ja som bola tak na 2x, prvy x bez nicoho som vrieskala ako besna a po 2 min prestali takze nic nepozreli. Druhy x som sla uz do narkozy

autor
15. feb 2024

@ivik4 dakujem😊

lonely66
15. feb 2024

@ivik4 a prečo si vrieskala? mala si akútny zápal alebo prečo?

lonely66
15. feb 2024

autorka, zakľukatené črevo dokáže bolieť, to áno. ale dá sa to vydržať. určite je to podstatne menšia bolesť, ako bolesť pri opakovaných zápalových ochoreniach čriev alebo pri dráždivom čreve či poškodenom nervovom systéme, kedy sa ti presúva stolica. vtedy si v bolesti každý každučký deň. a v omnoho väčšej, než pri kolonoskopii. v každom prípade odpoviem na tvoju otázku. vzhľadom k popisu máš zrejme "lenivé" črevo, čo speje k syndrómu dráždivého čreva (čo do budúcna znamená bolesti deň čo deň). nie je to však smrteľné (až na vzácne prípady). avšak ak chceš mať srdce na mieste, tak sa objednaj niekde na vyšetrenie v celkovej anestéze. držím palce, nech je to "len" lenivé či dráždivé črevo - čo teda tiež nie je výhra :(

autor
15. feb 2024

@lonely66 Ja nemám ani bolesť skôr každodenný diskomfort...len aby to nebolo niečo vážne. Ďakujem však za odpoveď😊

guudy
16. feb 2024

Autorka, bola si na ct brucha, kde by pruser (rakovinu) zistili. Mas iny problem s travenim, to ti potvrdia len na kolonoskopii. Odporucam absolvovat ju znovu, aby sa zistila pricina problemov.

tana85
16. feb 2024

uplne ti rozumiem, absolvovala som rektoskopiu, co je fakt len 20 cm vysetrenie a mala som dost. na kolono som isla v celkovej anesteze, Union to plati cele. je to tvoje zdravie a ja by som zaziadala svojho gastrolekara ak nerobi v celkovej, tak nech ta posle tam kde robia a absolvovat este raz. drzim palce

autor
16. feb 2024

@tana85 Ďakujem😊

autor
16. feb 2024

@guudy Tak aspoň že to nie je nič vážne😊

viky_n
5. jún 2024

áno, ale potom som absolvovala colo alert test v symptomedice - https://www.symptomedica.com/dna-a-genetika/bez.... Test je bezbolestný, bezproblémový a má rovnakú efektivitu.