Koľko vydržím s odlomeným zubom?

1. dec 2021

Koľko vydržím s odlomenim zubom a s polohou blombou keď to neboli 🤦som na materskej a kojim . Najradšej by som si to dala vytrhnúť ,je to už dosť často opravovaný zub a už

maartiinaa11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
15tibetan3
1. dec 2021

asi zalezi ako zlomeny zub, ja som to tiez teraz riesila, zlomil sa mi zub, volala som zubarke v ramci toho mi urobila preventivku a objednala ma na trhanie zubu mudrosti.......zlomeny zub vraj pocka, ze ten ma uz boliet nebude, takze ten riesit bude najskor o mesiac

marci77
1. dec 2021

mojmu muzovi sa asi pred rokom zlomil zub (bola to stolicka viackrat plombovana v minulosti) a vobec ho to neboli .......tiez to ma v plane ist trhat .....ale vobec ho to neboli a ani zubarka v ramci preventivky to nejako extra neriesila ....a to uz odvtedy ako sa mu zlomil presiel urcite viac ako rok

bashawelle
1. dec 2021

To je veľmi individuálne a mal by to posúdiť zubár. Vydržala som bez problémov asi rok a potom sa ozval uprostred rizikového tehotenstva. Môj zubar to vyriešil veľmi rýchlo a dobrem ale ja som sa poučila- je treba to riešiť a nenechávať čakať.

luna379
1. dec 2021

Mne sa jeden zlomil pred pár rokmi jeden asi už 3x opravovaný a vydržala som cca rok s ním takým zlomeným, potom začal boliet a keďže to už bol viac plomba a diera ako zub tak som si ho nechala vytrhnúť. Teraz sa mi tiež jeden zlomil pred asi týždňom ale ten opravovaný ešte nebol , volala som zubarke, povedala mi že to musí byt jedine mŕtvy zub a že to po novom roku budeme riešiť…

zuzanka.zuzu
2. dec 2021

odlomený či zlomený? zlomený pôjde pravdepodobne na extrakciu, ja som išla aj keď som kojila, akurát som si po injekcii jednu dávku odstriekala a vyliala. malý sa medzitým kočíkoval a papal nutrilon 🙂 večer si opäť cucal svoje 😀

prvosienka7
2. dec 2021

Mne keď sa zlomil zub a vypadla plomba tak som hneď volala doktorovi čo a kedy sa s tým dá niečo spraviť, lebo to aj dosť bolelo a bolo to také precitlivené plus sa mi zlomil tak, že jazykom keď som tam išla to bolo ostré.

janka1011
2. dec 2021

@zuzanka.zuzu absolútne nie je dôvod po lokálnej anestézii prerušovať kojenie ani tú jednu dávku, do mlieka sa to nedostáva.