Koľko vydržím s odlomenim zubom a s polohou blombou keď to neboli 🤦som na materskej a kojim . Najradšej by som si to dala vytrhnúť ,je to už dosť často opravovaný zub a už
asi zalezi ako zlomeny zub, ja som to tiez teraz riesila, zlomil sa mi zub, volala som zubarke v ramci toho mi urobila preventivku a objednala ma na trhanie zubu mudrosti.......zlomeny zub vraj pocka, ze ten ma uz boliet nebude, takze ten riesit bude najskor o mesiac
mojmu muzovi sa asi pred rokom zlomil zub (bola to stolicka viackrat plombovana v minulosti) a vobec ho to neboli .......tiez to ma v plane ist trhat .....ale vobec ho to neboli a ani zubarka v ramci preventivky to nejako extra neriesila ....a to uz odvtedy ako sa mu zlomil presiel urcite viac ako rok
To je veľmi individuálne a mal by to posúdiť zubár. Vydržala som bez problémov asi rok a potom sa ozval uprostred rizikového tehotenstva. Môj zubar to vyriešil veľmi rýchlo a dobrem ale ja som sa poučila- je treba to riešiť a nenechávať čakať.
Mne sa jeden zlomil pred pár rokmi jeden asi už 3x opravovaný a vydržala som cca rok s ním takým zlomeným, potom začal boliet a keďže to už bol viac plomba a diera ako zub tak som si ho nechala vytrhnúť. Teraz sa mi tiež jeden zlomil pred asi týždňom ale ten opravovaný ešte nebol , volala som zubarke, povedala mi že to musí byt jedine mŕtvy zub a že to po novom roku budeme riešiť…
odlomený či zlomený? zlomený pôjde pravdepodobne na extrakciu, ja som išla aj keď som kojila, akurát som si po injekcii jednu dávku odstriekala a vyliala. malý sa medzitým kočíkoval a papal nutrilon 🙂 večer si opäť cucal svoje 😀
Mne keď sa zlomil zub a vypadla plomba tak som hneď volala doktorovi čo a kedy sa s tým dá niečo spraviť, lebo to aj dosť bolelo a bolo to také precitlivené plus sa mi zlomil tak, že jazykom keď som tam išla to bolo ostré.
@zuzanka.zuzu absolútne nie je dôvod po lokálnej anestézii prerušovať kojenie ani tú jednu dávku, do mlieka sa to nedostáva.