Dobrý deň, zaujima ma koľko trvá vyšetrenie vasho u všeobecného lekára ? Mne sa zdá ta moja strašne pomalá. Jeden pacient je tam aj pol hodinu a ma plnú cakaren. Objednáva načas ale vždy je to s hodinovým meškaním.
Ona sa proste s každým vykecava. Idem riešiť problém s kolenom, aj ona mala problém a už viem jej príbeh. Ako to máte vy ?
Som tam možno 10 min pri bežnom probléme ako akútny infekt atď. Poviem čo má trápi ona má vyšetrí (hrdlo popocuva - crp robí rovno sestrička pri príchode). Predpíše lieky idem preč.
Ale ved bud rada ze sa o pacienta zaujima, ovela horsie by bolo keby ta odbila za 2 minuty, nic nepozrela nic nevyzistila z rozhovoru a maximalne by ti napisala nejake univerzalne antibiotika…
A ked objednava, objednava najma preventivne prehliadky, tam ta pol hodina je akurat.
Moja posledná návšteva u lekára vyzerala tak ,že sa má opýtal čo chcem a aké lieky. Bola som tam 2 minúty a o nejakom vyšetrení si môžem nechať zdať .. bohužiaľ jediný lekár v okolí
Tak moja obvodná jej vlastné diagnozy so mnou nerieši ale tiež je v ambulke jeden pacient aj 30 minút. Ťažko súdiť, ja som tam pobudla par krát tiež cca 20-30 minút ale iba kvôli precíznosti doktorky.
Mam fajn vseobecneho, raz ma dobre pobavil, ked sa ma spytal ake su moje oblubene ATB, lebo zvycajne pacienti vedia co im ma naordinovat... Ale inac ma zaujem o pacienta a riesi jeho problem. Niekedy sme vybaveni za 5 minut, niekedy to je na pol hodiny.
Tak je rozdiel ci je tam pacient dlho pretoze ma realne problem ale je tam dlho lebo VL keca o blbostiavh
Ja mám rodinnú lekárku, ktorá je šéfkou kliniky, kde pracujú pod dohľadom rezidenti, takže všetko trvá vždy dlhšie, keďže najprv sa rozprávam s rezidentom a ten to potom konzultuje s mojou lekárkou a potom zase so mnou. Síce to trvá dlhšie, ale nemôžem sa sťažovať na povrchnosť alebo 5 minútové vybavenie.
A síce nekecáme o ich zdravotných problémoch, ale doktorka sa popýta na moje deti, dokonca aj vnučku, keďže sme všetci jej pacienti (o syna aj vnučku sa starala ešte pred ich pôrodom)
Napríklad naposledy keď som bola u lekára sme s rezidentom prehodili pár slov o Európe, kde sa oplatí ísť na motorke a tak. V čakárni nikto nevyčkáva hodiny, nakoľko pri objednávaní človek povie s akým problémom chce prísť a podľa toho vedia priblížne koľko času treba rezervovať. Najdlhšie som čakala možno 15 minút.