Ahojte.Chcela by som sa opýtať,že koľko trvá približne MRI mozgu?
Cca pol az hodinku
20-30 minut max podla toho ci ti daju kontrastnu latku
Bola som na dvoch obe cca 30-35 min s kontrastom
@taktotedanie a od čoho závisí kontrastná látka či dajú alebo nie?
@dlucy až hodina ?
@nikoleta1872011 podla toho co treba vysetrovat preco tam ides a co napisal lekar do ziadanky
Cize od lekara
+- 30 min
Hodinu som nikdy nebola a to ich mám za sebu už hádam sedem 🙂 kontrastná látk sa dáva skoro vždy, vďaka nej sa dajú odlišiť štruktúry v mozgu podľa toho práve ako sa sfarbujú.. ale ak je to nejaká iná vec indikovaná, nemusí sa. Len teda s ňou má MR oveľa lepšiu výpovednú hodnotu.
bola som dvakrat v poslednom case a obidvakrat to trvalo asi 10, urcite nie viac ako 15 min. Bez kontrastnej latky. Konecne som mala od kazdeho pokoj a oddychla som si 🙂
@andrea2323 bola som 20 min.bez kontrastnej látky
@hanaxxx ja som bola naposledy pred cca 5 rokmi. ale muž bol pred 2 v BA, v onkologickom ústave a bez kontrastu a tiež bol v tuneli cca 20 minút. celkovo bol 35 vnútri (bez kontrastu), počítam vyzlečenie, oblečenie, chvíľočku čakal, kým odíde ten pred ním.... to nebolo viac ako 15 minút... a celkovo bol niečo cez pol hodinu. čiže 20 minút bol. jedine, žeby tebe "pozerali" niečo, čo je rýchlo odhaliteľné? neviem, nie som vôbec odborník, ale teda ja som chodila rok čo rok od 2014 do 2020 a stále to rovnako trvalo. a nešlo vždy len o jedno pracovisko...
@nikoleta1872011 mne robili mri mozgu a krcnej chrbtice tak to trvalo dlhsie
@dlucy dalo by aj obidve naraz pozrieť?Lebo mám problém aj s krčnou ... škoda ,lebo mala by som aj to za sebou
@nikoleta1872011 zavisi co mas na ofporucani od lekara tj na ziadanke
Ja som bola bez kontrasnej látky a bola som pol hodiny
zavisi aj od kvality pristroja ten cas ale ta pol
hodka ci 40 minut s kontrastom
Cca 30min +-
Ako budes spolupracovat a ci daju KL