Prosim vas tie čo mate skusenosti ako to prebieha?strašne ma bolia ďasna mam neskutočne citlive zuby mam problem si vyčistiť zuby ta citlivosť je neskutočba chcem si dať vytrhať zuby a riešiť to a prosim vas tie zuby robia na pevno?moja mama na vyťahovacie a je to katastrofa len si kychne a zuby jej vyletia
@nikolca Vyklápačka cca 500€ a riadne implantáty cca 10 tisíc€
@nikolca asi by stačilo ísť najprv k zubárovi, poriadne sa o zuby začať starať, dentálna hygiena nie je sprosté slovo. Normálny zubár ti len tak zuby nevytrhne, pokiaľ nie sú tak deravé a pokazene, ze nie je mozna ich zachrana. Rátaj, že riešenie implantátmi bud vrchni alebo spodný rad sa pohybuje od 10 000 do 20 000 eur.
Co si sa zblaznila? Vytrhat vsetky zuby a dat si umele? Nenapadlo ta napriklad riesit tie zapalene dasna a dat dokopy tie zuby, co uz v ustach mas? 🤦🏻♀️
10-20 tisic, a aj ovela viac za cely chrup, ty by si hlavne mala konecne navstivit zubara, neexist aby si ty vobec niekedy absolvovala preventivku, ked mas taketo problemy 🤦🏻♀️
@vanilkovazmrzka k zubarovi chodim poctivo pravidelne na prehliadku raz ročne a na dentalnu hygienu chodim 2 krat do roka
Použivam aj pasty ba citlive zuby a nepomaha nič
@nikolca ale ak ta bolia dasna kvoli nejakym zapalom, ako to vyriesia umele zuby? Predpokladam, ze ta nebolia derave kazmi prelezene zuby, ked k zubarovi chodis pravidelne?
A co ti na to povedal zubar?
@vanilkovazmrzka no zubar mi akurat povedal že mam riadnu paradentozu a keď som to povedala dentalnej hygieničke tak ta mi na to povedada no pan doktor asi ešte nevidel riadnu paradentozu
Ahoj, ak Ti mozem poradit, netrhaj pokial mas svoje zuby staraj sa o ne. Ja som si davala trhat osmicky zo zdravotnych dovodov, a ustupujuca kost ma boli.... Plus koli strojceku mi trhali zuby, a posledne obdobie ma bolieva sanka, licne kosti, nie zuby
@nikolca jeden dement vacsi ako druhy… zmen zubara, pre pana… povie ti diagnozu a tym skonci? Sak on je na to, aby ti poradil ako to vyliecit 🤦🏻♀️
@nikolca mne sa vážne nechce veriť,že chodíš tak často k zubárovi,na dentálnu hygienu a nebodaj povieš,že máš dokonalú techniku čistenia. Lebo paradentoza nepríde len tak z ničoho nič,že si raz zabudneš umyť zuby. Ries poriadne hygienu,zubár nech opraví čo sa dá. A na tú protézu,chodila kedysi reklama s Gizkou Onovou na také lepidlo na protezy, že budú zuby držať aj keď keď kukuricu. To nech si kúpi tvoja mama.
Máte v rodine nejaké problémy so zubami?
Teda myslím ten zápal, ale rýchlo sa kaziace zuby.
V žiadnom prípade si nedávaj trhať zuby, lebo tým nič nevyriešiš. Ak ten zápal máš v ďasnách, náhrada je zbytočná a dáš za ňu veľa peňazí.
Posiela ťa zubár aj na RTG? Ten odhalí, čo sa za tými citlivými zubami môže skrývať.
Budeš sa diviť, ale aj zápal okostice môže byť príčinou problémov so zubami.
Ahoj, ja som to riešila nedávno, mega citlivé zuby.kup si pastu sensodine repair, zaberie cca za týždeň a potom pasta biomin, a perlive nápoje pij cez slamku. Občas ma zalame v zuboch ale už to nie je také hrozne
@nikolca ahoj, vyskusat Oilpulling. Idealne rano, ale ja na to mam cas len vecer, si das za lyzicu bio kokosoveho oleja do ust a machas si ho tam 20 minut, potom vyplujes. Je to aj na dasna a aj zuby. Mne to velmi pomaha. Neviem, aku mas pastu, ja mam Innovu, a tiez citit efekt. Ak ta zuby bolia, je tiez dobre pokuskavat klincek, je protizapalovy. Skus co mozes, trhat zuby je ozaj troska nestastne riesenie, drzim palce 🙂
1.Ak máš,,riadnu paradontozu,, tak to chcem vidieť zubára ktorý by ti navrtal implantát,keď máš fakt problém.
2. Ak máš naozaj paradontozu,tak 2x dentálne čistenie je málo. Tam je sedenie na viac x, a potom udrziavanie.
3.a rtg by mali taktiež spraviť. Na ňom vidieť či máš alebo nemáš paradontozu
Ale ak ti hygienicka nevie pomôcť, asi by som skúsila inú. Pretože citlivosť zubov by mala byť jej parketa a riešiť to
TY si čo myslíš si že TI zdravé zuby vytrhajú kvôli citlivým dasnám. To akože ktorý zubár/zubárka toto urobia no žiaden. Neverím že zdravé zuby TI všetko vytrhajú a dáš si nasadiť nejaké nenormálne drahé implantáty a. To určite chod sa poradiť a nie somariny že bolia ma dasná tak si dám vytrhať zuby. Ak máš paradentozu tak sa to dá riešiť ale ak máš zuby zdravé len citlivé tak to TI nikto neurobí tak že povytrháva never.
Asi 12 implantátov x 500€=6000€ a 20 zubov(korunky) x400€( snímky, šróby, sken atd)= 8000€, u nás v TT u ukrajinských zubárov spolu asi 14000€ by si sa zmestila aj vrchné a spodné…
6-7000 podla lokality a stavu ale teda ak mas citlive dasna neviem ci to vyrieis vytrhanie zubov a cast ostat musi