Zdravim , ked ste drzali dietu kolko sa vam podarilo schudnut za 4 mesiace?
Myslím si, že to je u každého individuálne, veď predsa vynaložena námaha sa rovná vysledku ... Možno by Vám pomohli Zľavové kupony z https://www.kuponyzdarma.sk/ poskytujú zľavy z obchodov ako je Hej. sk kde je široký sortiment fittness produktov, može to byt cesta k lepšej postave 😉
Ja mam dnes presne 3 mesiac co som zacala chudnut. Zacala som pri 71.7 kg k dnesnym 65.8 kg. Takze za 3 mesiace 6 kg. Prve 2 mesiace som cvicila 3x do tyzdna 30 minut. Posledny mesiac 60 min. 6x do tyzdna. A vidim to na obvode. V pase som dala dole uz 8cm co ma veeelmi tesi 🙂 Nerobim nic extremne, jedlo som upravila tak ze gro tvori zelenina a bielkoviny, nehladujem a ide to. Pomalicky ale ide
No diétu by som nedržala ... to vedie akurát tak k jojo efektu . Budeš sa trýznil 4 mesiace a potom nabehnes na starý režim a príde ti to naspäť ani nebudeš vedieť ako. Musíš to zmeniť na cely život...jednoduchý vzorec musíš viac vydať ako prijímať. Ale žiadne hladovky nedržať to akurát vedie zas k večernemu prejedaniu..... pekne viac zeleniny, masko, dodržovať pitný režim, obmedziť trosku sladké (raz za čas mozes) a žiadne sladené nápoje a hlúposti a pôjde to uvidis . K tomu keď dáš rýchlu chôdzu alebo beh pôjde to pekne dole . Držím palce .
A schudla som 10kg takým postupným spôsobom.
@michaelagk jojo efekt aj prejedanie je o nedostatku vôle. Môžeš držať hladovku a ak nabehneš správne na normálne jedenie, samozrejme, bez prejedania, s mierou a postupne, tak sa žiadny jojo efekt nekoná - robievam očistné hladovky, takže vlastná skúsenosť.
@monikam20 skús si dať do googla intermittent fasting - prerušovaný pôst. Jedenie 5 až sto krát za deň je mýtus a nie každému sadne. Ja osobne nepotrebujem toľko krát jesť a tento systém mi funguje. Čo sa týka chudnutia, pokiaľ nejdeš z veľkej nadváhy, kilá by som veľmi neriešila, podstatné sú obvody. Intenzívne cvičenie môže spôsobiť, že tá váha nebude klesať tak, ako by si si predstavovala, pretože svaly sa spevnia, to tkanivo zhustne a váži viac, aj keď opticky nenaberieš na objeme svalov, tuk ale pôjde dole a váha sa trebárs nepohne, alebo len málo. Preto časté váženie môže ženy demotivovať a vzdajú sa cieľa.
Ja som pár rokov dozadu schudla asi za tri mesiace 12 kilov ale vydržalo to rok a potom som začala zase postupne priberať až som mala o 10 kilov viac ako pred tým ako som začala chudnúť...
@alaguema samozrejme pôsty neodsudzujem je to tiež spôsob a myslím si že dobrý ale keď nedržis pôst snažíš sa jesť zdravšie nie? Lebo napríklad moja sestra to skúšala ten spôsob 16/8 a ked mohla jesť tak tlačila čo prišlo a potom ro nemalo žiaden zmysel.
@michaelagk tam sú jasné pravidlá - počas "okna" na jedlo, sa môžeš normálne najesť, najlepšie nie do plna a určite žiadne prejedanie.
Áno áno Ja viem sama tento spôsob dva krát do týždňa využívam ale skôr jem len mäso, zeleninu, tvarohy a vajíčka. No ona to ponala v inom zmysle že 16 hod nejdem jesť a potom treska, arašidy, bravčové koleno, hranolky a pod a potom tá váha fakt že nešla dole ale koketovala si skôr o žlčníkový záchvat.
14 kg, za slobodna, cvicila som kazdy den, teraz skoro 16kg bez cvicenia, pri detoch cvicit nestiham a nevladzem, ale teraz by som taaaaak jedla ze az, tento tyzden asi bude taky vselijaky, ale potom sa snad skrotim.
ja nemám veľkú nadváhu, chcem kvôli sebe zhodiť 6-7 kg, cvičím s trénerkou s úpravou stravy a schudla som za 2 mesiace 2,5 kg....na váhe. Co sa týka tuku šla som dola 4 kg
Ahojte myslíte že by mi pomohlo keby že môj príjem je max do 2400kj ?Môj bazalny metabolizmus je 1300 no sice ked sa snazim menej jest tak moj kaloricky príjem je do 1800 až 1900 kj tých 2400 mám vtedy keď už to prehnam s jedlom
Ahojte dievcata,kedze som od prirody zvedavy tvor,tak som chcela vyzkusat ketodiet.medzi zimnou a letnou vahou mam vzdy 6kg rozdiel,tak som si povedala,ze to skusim tentoraz rychlou cestou.lekari a vyzivovi poradcovia tuto dietu neodporucaju,pretoze telo potrebuje urcite mnozstvo cukru kvoli energii,co v tejto diete neexistuje.chcela som vediet,ako to na mna bude ucinkovat ked tju budem dosledne dodrzovat.Podotykam,ze som uplne zdrava osoba s dostatkom pohybu.Objednala som si Ketodiet na 4 tyzdne v akcii za 180 eur/ja blazon/Dostala som sa do ketozy,bolesti hlavy,motolica,roztrzitost,nesustredenost v praci.Za 1 tyzden som neschudla nic,len som sa poriadne odvodnila,nedalo sa mi ist na velku,v noci sa xkrat budim kvoli WC,dalsi tyzden som schudla 2 kg,bolesti hlavy,zavrate stale.Je to vlastne efekt hladovania.Same umele prasky,prichute maju chut ako umele sladidlo,palacinky cista umelina,aj cokokasa,len omelety a polievky su chutne.jedna odmerka na porciu znamena dalsie 3 hod hladovania/jest 5-krat denne kazde 3 hod./Zelenina mi uz lezie cez usi,ovocie ziadneKazdy den dostavam e-mail ako mi gratuluju,ze kila idu same od seba dole a co mam dalej robit.Zajtra zacinam 3 tyzden a mam velku chut to skoncit.Ceska firma a jeden balik,cestoviny ,je vyrobeny v Cine.Vsetko som dodrziavala zatial podla navodu a vysledok:2 kg za 2 tyzdne od hladovania.Keby som si dala svoju oblubenu Holywoodsku dietu/ktora u mna funguje na 100 percent mohla som usetrit.Kto sa rozhoduje,nech ju vyskusa,dokonca obezitolog ju predpisal kamaratkinmu synovi a vysoka spokojnost.papate sunku,vajcia ovocie kura ryby jogurty zeleninu syr,aj cierny chleba,proste pestra strava a za2 tyzdne je dole,8-10 kg pre mlade a 5-7 kg pre starsie rocniky kvoli metabolizmu.vydrzi 2 roky bez jojo efektu,ak sa nebudete prejedat,tak dlhsie.Ja ju drzim tak kazdy druhy rok,asom vysoko spokojna,len tentoraz som sa asi zblaznila,ked som si vedome zacala nicit zdravie,Biznis je biznis a ja som hlupana,ze som to kupila.Takze to su moje skusenosti,lekari maju pravdu podla mna,tak si to preberte,bud skuste ako ja,alebo sa POUCTE a najdite si iny sposob na chudnutie.Vela stastia!
@certovegate Ďakujem, že si sem napísala svoju skúsenosť.
Optimálne je chudnutie pomalšie = menšie riziko jo-jo efektu. Podľa toho z akej váhy, ale cca 4 kg za mesiac (pri obezite aj viac v prvých mesiacoch).
No a konkrétna odpoveď na tvoju otázku - cca 20 kg 🙂.