Baby,koľko ste pribrali alebo schudli počas kojenia?Som štíhlej postavy,pribrala som zatiaľ len 7 kg,pred tehu som mala 50kg/175cm a bojím sa,že po pôrode bude všetko dole a dokonca že pri kojení ešte schudnem a to už by som bola v ťažkej podvýžive 😕 ☹
ja som uz v porodnici nechala 11kg,teraz som sa vazila a dalsie 4kg su dolu...ale ci je to sposobene dojcenim tak neviem... 😅 😕
Pred tehu som mala 58,teraz mam 54 stale kojim mam 8m dceru.
prvy rok dojcenia sa ma stale drzalo 10 zbytocnych kil, druhy rok postupne odisli a vaha je ako predtym. kazde telo si to zariadi po svojom, pri dojceni nemusis vobec pochudnut ako sa vravi.
Po 2,5-mesacnom kojeni som bola na svojej vahe spred tehotenstva (63/175) a to som pribrala za cele teh.. 18kg. Lenze som zistila (babo je alergicke), ze nemozem kakao/cokoladu, citrusy, ani nic v com je kyselina citronova (skoro vo vsetkom) a stale som mala chut maskrtit, zacala som bastit krowky. Po nich mi vaha vybehla o 2,5kg a keby sa nekontrolujem, tak aj viac, je to brutalny energeticky nasup. Inac ty si riadna kost XD prejdi na krowecky (candy carnival toffee z tesca su naaajsaaamlepsie) a mas kila navrch.
ja som bola uplne opacny pripad pri celom tehotenstve som pribrala 6 kil a pocas kojenia potom 15🙂))))))))
prvé dva týždne od pôrodu som dala dole 18 kg , ale potom som pribrala počas kojenia o 2 kg a mala som rok a pol 72kg/170 to sa mi nepáčilo tak som upravila stravu a začala som športovať schudla som na 60 a keď mal malý 26mesiacov som prestala kojiť a pribrala som 3kg 🙂
Pred tehotenstvom vyska 174, vaha 55, v tehotenstve som postupne pribrala 12 kg, schudla som akosi postupne v porodnici, potom doma pri dojceni a teraz mam povodnu vahu a obliekam to iste ako pred tehotenstvom. Syn ma 18 mesiacov a este kojim. Zo zaciatku som mala mamičkovsku stravu pre dojcenie /nealergizujúcu, nedráždivú/,syn aj tak mal bolesti bruška. Teraz si už príliš pozor nedávam, teda až na korenené jedlá, a inak háklivé, ale to som nejedla ani pred tehotenstvom. Inak telocvik pri mojom synovi je stale, odkedy chodi sa pohybuje zasadne behom,takze ja behom za nim, a jeho jazda na odrazadle, tak to uz je obcas ak sa spusti terénom a dolu kopcom riadny sprint. 😀
na zaciatku tehu 50kg/166cm, v tehu som pribrala cca 8-9 kg, z porodnice sa vratila 52kg, pocas kojenia som schudla na 47, vyzerala som faaakt otrasne...ako take stare vyziabnute kura, ani cici, ani rici...horza. Po tom co som prestala kojit som vsak zacala priberat - teraz mam asi 53...to som uz tlsta, musim nieco urobit, ale kym som kojila, mohla som jest cokolvek a nic, tak teraz neviem prestat. 😒 Hlavne to ma kazda zena inak...vaha nech ta trapi co najmenej. Az ma prekvapuje, ze sa prave na nieco taketo v 35.tt pytas. Ved je to uplna banalita. 🙂
pocas tehu som pribrala 19 kg, po prode som mala o 7 menej, pri dojceni som nechudla nic.... 😝 az teraz po diete idem pomaly dole, ale aj tak musim dat dole este 8-9 kilo do povodnej vahy,
Pred tehu som mala 55, z pôrodnice som išla na 65, ale rok kojenia ma vycical na 43 😅 a tiež dobrej výšky som 😅 ale teraz naberám všetko zameškané 😀 rok nekojím (hoc mliečko stále mám) a ostala som na 65 😝
v tehu som pribrala 11 kg, mesiac po pôrode som bola na normálnej váhe... a pri dojčení som pribrala 8kg (za cca 8 mesiacov) a to aj napriek tomu, že malá ma "vysáva" skoro nonstop 🙂
odporucam nekojit. preventivne, aby si neschudla. 😉
ja som bola od zaciatku presvedcena, ze kojenie je urcite ta najlepsie vec, ktoru mozem pre nase babo urobit... velmi som chcela kojit a aj som kojila a bolo mi uuuuplne jedno, co bude so mnou 😉 😉 😉 bola som nepodstatna 😉 ale potesilo ma, ze som krasne schudla vsetky nabrate kg 🙂
pri dcérke som pribrala 13kg a zhodila 18kg.pri synovi som pribrala 9kg a zhodila 13kg.pri dcérke som začínala na 75kg a pri synovi na 70
ja som pribrala 30 kg a schudla som pocas kojenia /3 mesiace/ 22 kil
Ja som počas kojenia neschudla. Začala som sa pekne obaľovať okolo stehien a zadku... Ale to môže byť aj tým, že som po nociach papkávala čokoládky... 😀 😀 Keď som prestala kojiť, schudla som na svoju pôvodnú váhu, no nešlo to prirodzene, musela som tomu trošku pomôcť. 🙂
Tyzden po porode som mala povodnu vahu ako pred tehu....kojila som 16 mesiacov a ani som neschudla a ani nepribrala, ale jedla som v kuse nieco,neskutocne som bola hladna, hlavne v prvych mesiacoh kojenia
ja som pocas kojenia za 10mesiacov nabrala 10kg;)
Ja som pocas kojenia nepribrala ani neschudla nic, az ked som prestala kojit isli dole 3 kg same, ostatne som musela roztopit cvicenim 🙂 kazde telo je ine, nie je pravidlok, ze pri kojeni chudnes, neboj
ja som počas kojenia pribrala 10kg, doteraz niesu dole a to už rok a pol nekojím
pri synovi som pocas tehotenstva pribrala 12kg po porode mesiac som bola na svojej povodnej vahe a kojila som ho 18mesiacov ,pri dcere som pribrala 17kg kojena bola rok a z povodnej vahe 50kg sa mi uz zhodot nepodarilo -teraz ma dcera 9 rokov a 10 mesiacov a drzim si svoju vahu 55kg dlhe roky
pocas tehotenstva som pribrala 13kg..hned po porode som sa nevazila, po dvoch mesiacoch kojenia bolo 11kg dole a po 4mesiacoch 14, takze uz mam menej ako pred otehotnenim...a to jem faakt vela sladkeho🙂
Tak ja som pribrala pocas tehotenstva 13kg - pred porodom som mala 68kg a po 5 mesiacoch od porodu som skoncila na 45 kg 😒 jedla som malo, nebol cas + stres a aj ked som sa nakoniec najedla, tak som nepribrala - ale po druhom porode som napriek dojceniu uz tak rapidne neschudla a mam svojich krasnych 52kg 😉
počas tehu som pribrala 11kg, všetko som v priebehu kojenia zdodila. Mam späť svoju dievčenskú vahu 🙂 69kg
mala som stale tu istu vahu, ako pred otehotnenim, tak hned po porode aj pocas kojenia...
ja som vazila pred tehotenstvom 50 a merala som 170 pocas tehotenstva som pribrala 13 kil po porode mi to islo dole este som dotoho aj ochorela koli nadmernemu poteniu a teraz som uplne podvizivena este stale kojim a mala bude mat 6 mesiacov a chcela by som strasne pribrat neviem co mam robit ☹
Ahojte! Počas tehu som pribrala takmer 14 kg. Po sekcii mi odbudlo iba 7 kg. Dojcim, a pribrala som dalsie 2 kg, z coho nie som nadšená. Velmi mi chuti sladke. Nemozem si pomoct. V tehotenstve ani nie. Zial, kvoli sekcii este ani cvicit nemozem. Takze som bezradná. 😞
ja som pocas kojenia schudla vsetkych 22 kil, co som za tehotenstvo nabrala, no po skonceni kojenia, vaha zacala stagnovat a mierne sa zvysila-o 2 kila