Koľko stojí sedenie u psychologicky?
ak máš odporúčanie od obvodného lekára, tak neplatíš nič.
nemusis platit vobec nic - staci odporucanie od obvodneho a pojde to na poistovnu. Niektore poistovne preplacaju psychoterapiu viac ako ine. Keby si v buducnosti chcela komplexnu starostlivost v tomto smere, tak sa spytaj ktore poistovne beru, a mozes sa tam prehlasit.
doporučenie dáva aj psychiater...😉
@andrea_82
@deti95060810
Ja som odporučenie nemala žiadne a bolo to zadarmo. Proste som zaklopala na ordináciu a oni ma vzali.
@ajka0207 to vážne??? no asi hej....
žiadny štátny psychológ nie je, ani v úvodzovkách. sú klinickí psychológovia, ktorí robia na poisťovňu. väčšinou však majú plno a nemusia brať nových klientov z konkrétnej poisťovne, treba sa vždy informovať. potom sú psychológovia na priame platby. ak zháňate psychológa pre dieťa, bezplatne pracujú poradne CPPP. ak zháňate pre seba, odporúčací lístok Vám dá obvodný lekár, príp. psychiater a vyšetrenia, či psychoterapiu Vám preplatí poisťovňa. závisí však aj v akej miere, preplácajú už len určitý počet sedení a pod. klinickí psychológovia majú prevažne ambulancie v zdravotných strediskách a nemocniciach.
sedenie u psychológa na priamu platbu sa v BA pohybuje v rozmedzí od 30 eur viac. pokiaľ hľadáte v iných regiónoch, cena môže byť nižšia. odporúčam Vám hľadať psychológa, ktorý je zároveň psychoterapeutom.
To záleží od psychologicky, "štátna" je zadarmo, súkromná cca 20-50 eur za sedenie.