Koľko Neurolu si môžem dať?

janicka1985
30. sep 2024

Občas užívam Neurol 0,5mg , keď nemôžem zaspať alebo keď ma chytí úzkosť.Tak raz 2 x za týždeň.Zvyknem si dávať len polku tabletky.Dnes som mala veľmi silný panický atak.Neliečim sa naň... už dlhšiu dobu som ho nemala...Dnes keď som bola sama doma s malým tak taky brutalny že som chodila po celom byte zufala, až som musela rychlo z bytu odísť von,maleho rychlo do kociara ,a chodit prechadzat sa,nemohla som stáť ani ruky som si necitila ,ani pery, dýchať som nemohla..Tak som si dala polku Neurolu 0,5 ...nezabral...tak som si dala ďalšiu ale už celú, takže som užila akoby 0,75 ale s odstupom asi hodinu.To bolo na obed a teraz ma chytá zas citim to už,je to hrozné, prosím môžem si dať ešte jednu polku? Alebo už nie? Nechcem sa nejako ohroziť 🥺 no tie pocity su hrozné 😢

earlgrey
30. sep 2024

Takto začína závislosť...telo si to žiadá...ty mu to dáš a už sa toho nezbavíš...daj si radšej magnézium...

dori2
30. sep 2024

@janicka1985 odporucam ti najst kbt terapeuta, tak sa to da zvladnut v terapii. neurol neriesi problem a vzbika na nom zavislost

ptvw
30. sep 2024

Áno môžeš si dat este jednu 0,25 nič sa ti nestane ...ale teda ako píšu vyššie toto nie je cesta ....skus sa objednať niekde ak to nezvládas sa, držím palceky drz sa, ak máš niekoho skus si s nim volať písať, sustred sa na malého alebo technika ze vymenuvavas veci ktoré vidíš ich farbu ...vážne držím palceky ❤️❤️❤️

janicka1985
autor
30. sep 2024

@ptvw Ďakujem si zlatá ☺️U nás doma to nik nevie pochopiť, že čo mi je😒 Že však sa mám jednoducho ukľudniť ..ale nevedia si ani len predstaviť aký hrozný je to stav😭 Áno.. už mám toho dosť zajtra si vybavím psychiatra,s týmto sa nedá žiť.Tolko Neurolu som si ešte nikdy nedala , ešte ďakujem aj za ten ináč neviem čo by som si počala asi by som šla na pohotovosť

ptvw
30. sep 2024

@janicka1985 no toto pochopí len ten kto si tým prešiel bohužiaľ :(...a to nie je len tak, povedz im ze ty to nevies tak rýchlo len tak sama od seba ovplyvniť, mne pomohlo keď muž bol len pri mne a ja som revala na posteli aj 2 hodiny v kuse a proste len tam bol a držal ma, žiadne reči otázky nič...skus mu povedať co ti pomáha ako by ta vedel ukludnit trochu, a nech si o tom prečíta niečo aby aspoň čosi pochopil co sa v tebe odohráva ...bude lepšie neboj sa ☀️

katik22
30. sep 2024

Možno blba otázka .. prepáčte.. ale zaujíma má to .. z čoho vznikajú takéto ataky ? Či to proste len vznikne ? Nemusí byt dôvod ? A autorke držím palce samozrejme ;( musí to byt veľmi nepríjemne

ptvw
30. sep 2024

@katik22 už mňa bol spúšťač ze som bola roky pod tlakom a v strese a prišla úľava od stresu ako tak a bum spustilo sa to nepokoj, divný pocit v žalúdku, až pocit nemoct sa nadýchnuť a stav myslela ze človek umrie ...samozrejme len veľmi jednoducho popísané

katik22
30. sep 2024

@ptvw to je mi moc ľúto :( dostala si sa z toho ? Dá sa to ?

janicka1985
autor
30. sep 2024

@katik22 povedala by som ze u mna potláčaný stres,a smrť otca pred 3 rokmi,ale vzdy som mala nejake mini úzkosti ..Vcera som si pozerala stare fotky s otcom v pc a mozog mi to asi dal dnes pocítiť...Mala som to riešiť už skôr

katik22
30. sep 2024

@janicka1985 drzkaj sa 🤍

ptvw
30. sep 2024

@katik22 napíšem tak ze teraz mam v pohode obdobie ale je to už na cely život a stačí nejaký spúšťač a vráti sa to

katik22
30. sep 2024

@ptvw aj tebe držím moc palce 🤍

ptvw
30. sep 2024

@katik22 ❤️

marianarem
30. sep 2024

@janicka1985 Ano mozes si dat Neurolu aj viac, dokonca aj zajtra, ale z vlastnej skusenosti by som nedavala viac ako takych 10 dni po sebe. Potom uz moze zacat vznikat zavislost. Neurol je dobry na prilezitostne pouzitie.

janicka1985
autor
1. okt 2024

Dala som si ho večer nakoniec a aj som potom pocítila konečne úľavu🙏Mohla som si rovno vziať a nie trpieť polku dňa 🙄.Ďakujem vám 💕