Poraďte prosím vás ti čo máte tetaniu koľko tabliet magnezia môžem denne jesť?
Teraz mám aj zlé obdobie busi mi srdce bolesť v ľavej ruke tlak na hrudi ťažko sa mi dýcha koľko tabliet môžem denne jesť ?
A čo je lepšie magnézium klasické modré 500mg alebo magne B6?
Poraďte prosim
Ku každému lieku ,vitamínu máš napísané na krabičke dennú dávku za deň , ktorá sa nesmie prekročiť
@bambulienka25 ako to myslíte?
@jaass myslíte že je to lepšie ako tableta?
@petulka2021 no pri tetanii je to uplne ina vec. Bezne mavaju magnezka 375mg odporucane, ale ja mam tetaniu a cely zivot uzivam dvojnasobok. Ked ma clovek ,diagnozu' tak musi prijat viac nez bezna odporucana davka, hlavne vtedy, ked ma zhorseny stav a hladina sa nedorovna.
Autorka, magne b6 mas lepsie, lebo Bcka podporuju spravne vstrebavanie magnezia. Ja pouzivam Magnerot - pretoze je aj rozdiel v kvalite samotneho magnezia, v podobe oxidu sa najhorsie vyuziva (telo vstrebe cca len 10%).
Ak mas velmi akutne stavy, doktorka ti pichne do zily - ja som chodievala, ked som ma take krce, ze sa mi natrhli svaly
@veronika31122018 neviem či lepšie. Záleží od stavu. Keď stačí tabletka tak okey, poznám ľudí, čo chodia k lekárke na mg do žily a potom nemusia brať tabletky aj 3-4 týždne.
@missviolet kŕče nemám ...tetaniu mi zistili asi pred 4 rokmi keď som dostala prvý záchvat užívala som timonil a magnézium klasické...od vtedy až do teraz som mala pokoj...teraz to na mňa prišlo asi minulý týždeň začala ma bolieť hlava teraz mám tlak na hrudi ťažko sa mi dýcha bolesť cítim do ľavej ruky trpne mi ľavá ruka...
Do teraz som magnézium užívala iba sem tam jednu tabletu denne....ale teraz mi je naozaj nanič...poraďte mi čo a akolko teda mám brať???
@veronika31122018 po koľkej minúte ti ju zistili?
@jaass to vôbec netusim
@veronika31122018 ked si bola pred tými 4 rokmi na vysetrenie, tak tam by malo byt napisane v lekarskej správe. Dnes si si uz kolko dala mg? A preco nezavolas lekarke?
@veronika31122018 ja beriem magnerot 6-8 tabletiek denne keď sa mi zhorší, plus bekomlex forte, vápnik, Decko a zinok. Tetania neni len o magnezku. Mne napr niekedy chyba práve vápnik. A celkovo životný štýl, pohyb, zdravá strava
@jaass dnes som zjedla 2 tablety magne B6 a ráno jeden sáčok magnesolv
@veronika31122018 o koľkej?
@veronika31122018 mne povedala lekarka ked som mala zhorseny stav aj 2tablety 3x denne. Z magne B6. Myslim ze aj na letaku je ze kratkodobo sa da zvysit... ja by som na tvojom mieste urcite si dala aspon 2x 375 (v roznych castiach dna. Jedine co sa moze stat keby das este viac tak hnacka)
@lucia147852 a ako často mávate problémy ako často vás to chytí? A ako dlho to potom u vás trvá? Lebo u mňa je to už pár dni
@missviolet hnačku už práveže mam a myslím si že ju mám z magnesolvu....alebo neviem ale dneska mám hnacku
@jaass poobede okolo 2 som si dala naposledy jednu tabletku
@missviolet magne b 6 obsahuje ale 470 mg
@veronika31122018 tak si vezmi teraz jednu a este pred spanim 🙂
@jaass ok
@jaass a mávate aj vy také pri týchto problémoch že vám nechutí jesť že vôbec nemáte chuť na jedenie??
@veronika31122018 niekedy aj týždeň. Zhoršuje mi to veľmi stres. Napr dnes som už mala dva záchvaty a to som roky nemala. Ale niekedy aj mesiace nič. Alebo len velmi mierne. Ale kým som si nejak nastavila životosprávu mávala som často. A strašne migrény, trpnutie, bolesti, busenie. Necitlivosť v tvari. Podlskovali sa mi nohy. Mala som podozrenie až n skerozu multiplex. A nakoniec tetania. Len vydržať. Toho magnezka vyše určite. A hlavne snažiť sa zachovať kľud. Ignorovať to. Lebo čím viac človek stresuje tým je to horsie. Kolegyňa musela mat doma aj neurol tá mávala hrozné záchvaty.
@veronika31122018 ja nie. A teda prečo nejdeš k obv. Lekárke? Mala by si pokoj 🙂
@jaass pôjdem zajtra ale neviem či mi pomôže obvodná lekárka asi len neurologicka..a nechcem sa dať na nízke antidepresíva alebo niečo podobne
@lucia147852 dosť sa bojim toho videnia srdca akoby mi preskakovalo vynechavalo poznáte ten pocit???
@veronika31122018 neboj sa nic, bude všetko v poriadku. Antidepresíva keď nechceš brať, tak nemusíš ak máš pocit, že nepotrebuješ. Obv. by ti mala pichnúť, uvidíš.
@veronika31122018 poznám. Ja ale mám aj vrodenú vadu na srdci ktorá spôsobuje tieto extrasystoly. Preto je pre mna niekedy ťažké rozoznať čo je z tetanie a čo zo samotnej podstaty choroby. Ja mám srdce kontrolovane každý rok echom a EKG. Ale viem že pri tetanii toto cítia aj zdraví ľudia. Ešte má napadlo že treba piť viac vody pri tetanii. 2-3l. Mne zhoršuje keď zabudnem piť.
@jaass čo by mi mala obuv pichnúť?
@veronika31122018 prečo nejdeš k obv. Lekarke na mg do žily?