Koľko magnézia môžem užiť?

4. jan 2022

Prosím vás koľko mg magnézia môžem denne najviac užiť? Mám magnerot 500 mg a dávam si jednu tabletu denne. Uškodilo by mi keby si dám až dve denne? Aké máte skúsenosti, ďakujem

mila23
4. jan 2022

skusenost nemam,ale zalezi od vstrebatelnosti daneho magnezia...skusila by som sa poradit v lekarni alebo s lekarom.....podla mna ta jedna staci.....

liesik
4. jan 2022

Riadila by som sa odporúčaným dávkovaním. Však nie zo srandy ho uvádzajú.

luccija
4. jan 2022

Stačí si nájsť prvý leták...to, že má 500 mg neznamená, že je tam toľko mg.MG majú ľudia všeobecné veľmi málo tak sa nemusíš bat

natalia1619
4. jan 2022

Mne v tehotenstve gyn povedala ze magnezkom sa neda predavkovat, max ma prezenie a tak aj bolo. Brala som 3x2tbl magnesium lacti a dala som si 1 sacik magnosolvu a teda akurat ma prehnalo 🤷‍♀️

janka_23
4. jan 2022

Ako tu už bolo spomínané, nedá sa ním pre dávkovať iba ta preženie. Ja užívam 1000mg a v pohode

danielahamar
4. jan 2022

6 x denne som mala počas tehu

jenny224
4. jan 2022

Magnerot užívam pravidelne a dávam si často dve naraz, aj 2x denne podľa potreby

ibrunova
4. jan 2022

Môžeš, ale načo toľko veľa? Magnézium znižuje tlak, tak na to pozor.

zuzzinkaa
4. jan 2022

Presne tento magnerot som v tehotenstve užívala 4x denne po 2 tablety. (Na predpis lekára) Takze si nemyslím že by si sa predávkovala dvoma, keď ja som mesiace jedla 8 denne 🙂

autor
4. jan 2022

Ďakujem vám, chcela som nieco na upokojenie a mám pocit, že jedna tableta ma upokojí tak na pol dňa 🙈tak som chcela navýšiť, ale trochu sa obávam toho zníženia tlaku..mávam tak 95/70

laura164
4. jan 2022

Magnerot má 32,8 mg magnézia čo je máličko. Na upokojenie skús niečo iné, keď máš nízky tlak. Ale pri nízkom sa neodporúča ani cbd atd.