Ahojte. Ak niekomu vyšiel pozitívny PCR 28.1. test to znamená,že som v karanténe ešte 10dni?
Tých 5dni platí až od februára?
Lebo sme mali takto zavretí reštiku kvôli vedúcej, a dneska už prišla do práce.
My sme boli na pcr teste (negat.),no ako sa to teraz berie? Na krv ide až v pondelok,že zistenie protilátok a tak.
Už sa berie ako negatívna, alebo ako? Lebo nas stiahla z dovoleniek,že je už dlho zavreté 😐 tak sa chcem spýtať,či nemusíme ísť zase na pcr testy alebo čo
Vďaka
@simona1998 vďaka, čiže už není pozitívna, nemusíme sa teda nejako báť alebo čo
Nie netreba sa báť ale ak si si neni istá môžeš ísť na PCR , máš nárok na 2 PCR testy za mesiac zdarma 🙂
@simona1998 Dobre dobre,lebo ešte vo štvrtok sme s ňou volali, a bola totálne zachrypnuta a že má ešte stále horúčky.
A dneska nemala v robote áno respirator a sem tam zakaslala. Ale ak by mala byť teda negatívna tak dobre 🙏 ďakujem
Vieš ťažko povedať či je negatívna , každý to znáša inak , ja som bola nedávno pozitívna a na štvrtý deň som mala stále pozitivny test . Ona by si mala urobiť aspoň antigen už len zo zodpovednosti . Ale očividne to berie tak že karantena prešla a tým to haslo
Karantena jej konci 5. dnom v pripade, ze 2 dni nema priznaky. A dalsich 5 dni by mala nosit respirator.
V tom pripade mala byt este doma. Doktorka ju mala nechat este v karantene.
Skrátená karantena platí od 25.1 takze ona mala povinnú len 5 dňovú karantenu