Koľko hodín po vytrhnutí zubov by sa nemalo jesť?

8. sep 2022

Koľko hodín po vytrhnutí zubov by sa nemalo jesť, čomu sa vyvarovať..

jaskolka
8. sep 2022

Tak aktuálne po vytrhnuti, kým rana krváca, a aj niekoľko hodín nebudeš ešte jest na tej strane,len na opačnej, samozrejme. Jednak kvôli bolesti aj kvôli možnej infekcii.
Z jedál skôr také niečo "ľahké" na hltanie, čo nemusíš veľmi zuvat, polievky, kaša,omáčka, pyré, jogurt, hlavne ten prvý, deň. Potom kľudne si daj aj normálne jedlo, len jedz na opačnej strane. A takisto pri umývaní zubov pozor treba dat, aby sa to nerozkrvacalo,hksvne tie prve dni.
Plus ranu zbytočne nevyplachovat(ak zubar špeciálne neodporuci nejaký roztok) nesprtat si do nej.

janka1011
8. sep 2022

Prakticky tam nie je obmedzenie, môžeš jesť už keď prídeš domov.

aneetra
8. sep 2022

Myslim si, ze pokial prides domov a budes sa na to citit. Tak kludne sa najest mozes. Ved zuvat budes na druhej strane a potom si vyplachnes usta a hotovo. Prakticky ziadna veda

beckynka89
9. sep 2022

Mne zubárka vždy povie - dve hodiny nejesť a ja to striktne dodržiavam. 😃 Vždy sa najem pred tým ako idem ku zubárke a 2-3 hodiny bez jedla sa predsa dá v pohode vydržať.

autor
9. sep 2022

@beckynka89 a na druhý deň už môžem jesť čokoľvek? Taktiež neviem či môžem horúce nápoje?..

beckynka89
9. sep 2022

Úplne horúce nápoje radšej nie. Treba nechať trošku zachladnúť aby nespustili krvácanie. Inak už všetko normálne ak nie sú žiadne problémy, len nie na tej strane kde je rana.

vanda323
9. sep 2022

Akoze podľa mňa po extrakcii by si mala celý deň skôr kašovitu stravu vieš....

autor
9. sep 2022

@vanda323 vyplachovať repíkom si zo môžem?

vanda323
9. sep 2022

Nemalo by sa v ten deň vyplachovat pretoze po trhanie sa v zube má spraviť tkz. Krvná zrazenína ktorá urychluje hojenie ....

beckynka89
9. sep 2022

Mne trhali zub v utorok, prve 3 hodiny som nič nejedla, nepila... potom som jedla len krupicovú kašu, jogurt a večer cestoviny. Na druhý deň som už jedla všetko normálne, len nie na tej strane. Nevyplachovala som ničím, nedávala som si ani tabletky od bolesti, keď nie sú problémy, netreba nič špeciálne, len dávať pozor na ranu aby sa nerozkrvácala. Čiže nejesť na tej strane, nepiť moc horúce, pri čistení zubov dávať pozor... to je celé.