Koľko dní trvá pokým mi dajú termín na PCR?

23. nov 2021

Koľko dni trvá kým Vám prišiel termín na PCR.
Posielala som žiadosť v nedeľu podvečer a stále nič

alexandra2468
23. nov 2021

Zalezi na tom aky dovod ste uviedli v ziadosti.
Ludom, ktori boli v kontakte s pozitivnym chodi termin neskor ako ludom, ktori maju napr priznaky, alebo mali uz pozitivny Ag.

jarmila2010
23. nov 2021

2dni...2x

nedockavka372
23. nov 2021

Bratovi prisiel termin na 3 den od registracie a mamke neprislo vobec, uz maju po karantene od piatka

renka30
23. nov 2021

Ak si blizky kontakt tak ti pride termin tak aby ta testovali najskor na 5. den od posledneho kontaktu. Dceru som objednavala v stredu rano, termin prisiel v piatok na sobotu, vysledok v pondelok

autor
23. nov 2021

@alexandra2468 som v kontakte z poz. Osobou keďže žijeme v spoločnej domácnosti a uviedla som aj že mám priznaky

autor
23. nov 2021

@renka30 dnes je 6 deň od posledneho kontaktu

autor
23. nov 2021

@renka30 Dakujem

xmischelkax
23. nov 2021

Ja som dcéru prihlasovala včera večer, hneď obratom prišiel termín na zajtra. Posledný kontakt bol v piatok.

autor
23. nov 2021

@renka30 momentálne som už PN , ak mi príde výsledok pozitívny tak ďalšia karanténa sa mi predlžuje o dalších 10 dni?

autor
23. nov 2021

@xmischelkax tak neviem ako im to ide cez systém

kristiii
23. nov 2021

Záleží od doktorky, môže rátať 10 dní od PCR, ale ak od prvých príznakov.

cackaa
23. nov 2021

Dcére neprišiel termín po kontakte so spolužiačkou vôbec a tak som ju po 12 dní karantény dala pretestovať aspoň antigénom a ona pozitívna, bez príznakov. Možno by bola pozitívna aj na ten 5 deň ako sa mala testovať, zbytočne tým tú karanténu naťahujú.

renka30
23. nov 2021

toto vobec netusim, napriklad kamoskinej dcere pocita Dr. od prvych priznakov - tie boli v pondelok, PCR pozit vo stvrtok a tento stvrtok uz ma ist do skoly (samozrejme pod podmienkou, ze nebude mat priznaky)

lilly2303
23. nov 2021

@cackaa nám sa zase stalo že ja a manžel sme boli pozitívny a na 7 deň sme dali pretestovat aj dcéru a negatívna. Karanténu sme mali 15 dní nakoľko nás príznaky držali dlhšie, dcéra bola s nami v karantene tiež 15 dní. Na 16 deň sme všetci išli znovu na PCR a bum dcéra bez priznakov pozitívna, skoro ma piclo zase musela ostať ďalších 10 dní doma

quaqua
23. nov 2021

@lilly2303 vy ste uz vysli neg po tych 15 dnoch?

lilly2303
23. nov 2021

@quaqua nie ale my sme už nemuseli absolvovať karanténu keďže sme už tých 10 dní čo sme boli pozitivni mali za sebou. Ale ona bola negatívna čiže ona musela od znova. My sme mali príznaky 10 dní, presne na desiaty deň zmyzli, ale lekár povedal že ešte 3 dni musíme byť bez priznakov a potom môžme ukončiť karanténu a keďže nám koniec vychádzal v piatok tak nám ju doktor ukončil až v pondelok tak za to 15 dní.

livi
23. nov 2021

Keď sa uvedú aj príznaky, termín na PCR dostane človek skôr, ako keď len uvedie, že bol s pozitívnou osobou, vtedy čakajú a dajú termín tak cca o týždeň (u nás to tak bolo).
@lilly2303 mne volali z RUVZ a povedali, že nemusíme rátať 10 dní od pozitívneho testu, ale od začiatku príznakov. Ešte som sa schválne opýtala viac x a aj detská lekárka mi to potvrdila.

mon895
23. nov 2021

Ja som syna registrovalav nedelu o 20 vecer a o 21 v ten isty den pipol termin

pininka1
23. nov 2021

Ja som bola v kontakte a mala som aj priznaky, regisgrovala som sa stvrtok poobede a termin mi prisiel v sobotu rano na sobotu okolo obeda.

autor
23. nov 2021

@cackaa no ono človek ktorý je pozitívny môže byt dlhodobo poz. Tu ide o to aby bol v karanténe 10 dni od poz. výsledku testu .
Po 10 dňoch už neni infekčných ale môže vykazovať pozitivitu.

livi
23. nov 2021

je rozdiel, keď človek má príznaky a ide hneď na test a potom trvá karanténa ozaj tých 10 dní a je rozdiel, keď dostane termín, že už má príznaky vyše týždňa a ešte má byť ďalších zbytočných 10 dní v karanténe...RUVZ dávajú najnovšie info také, že 10 dní od prvých príznakov, veď ani štát nebude zbytočne tým ľuďom platiť kopec dní v karanténe, keď to nie je nutné

ovaaa
23. nov 2021

5dní, syn požiť AG, ja negat

autor
23. nov 2021

@livi tak som zvedava či dnes niečo príde , uviedla som že žijeme v spol. domácnosti a aj priznaky mám .
Požiadala som v nedeľu naobed

oblecenie99
23. nov 2021

V KE som čakala 2 dni (podĽa príznakov) na výsledok skoro 3 celé dni

macko1007
23. nov 2021

manzel sa objednal v stredu a mal termin na dalsi pondelok

gska800
23. nov 2021

Objednana v piatok večer... Kontakt s pozitívnym +priznaky, termín včera na dnes... Ale termin došiel az po mojom urgovani na linke nczi-ano da sa tam dovolať, ked počkáte na linke 45min😂chalanisko mi povedal ze termin by mal prist do 24hodin od registracie...

ckatka
23. nov 2021

Ja som bola v kontakte s pozitívnym a aj príznaky som uviedla. Sms s termínom mi prišla 4 dni od objednania. Termín na piaty deň od objednania.

autor
23. nov 2021

@ckatka dakujem

siska1313
23. nov 2021

Termín testu mi prišiel hneď v ten deň,ako som sa objednala,a to už druhýkrát..... termín, samozrejme, prispôsobia okolnostiam,ale dátum mi prišiel asi o tri hodiny po objednaní