Koľko dní po manželovom nakazení Covidom-19 môžem byť pozitívna ja?

pusinka263
29. dec 2020

Ahoj.manzel je bohužiaľ pozitivny. Je testom potvrdeny od 28.12.ale príznaky ma od 24.12.,bol v kontakte s pozit kolegom. Teplotuje,je slaby, zle spava. Nie je moznost aby bol izolovany kedze mame maly byt.je sice v jednej izbe ale wc,kupelna su jednoducho spolocne a nosievam mu jest atd. Viete mi povedať,kolko dni od jeho nakazenia mozem byt pozitívna ja? Mame deti a ked bude tak aj mne,neviem kto sa o nas všetkých postará. Dakujem

mirka807
29. dec 2020

Skus napisat tu. Ti poradia dievčata 🙂 https://www.modrykonik.sk/group/11814/

katulastraka
29. dec 2020

Tusim 5 dni tam je, takze ak ti je dnes dobre, tak si bud negativna alebo pozitivna ale bezrpriznakova 🙂 a neboj, zeny maju ovela viac sily a motivacie byt v pohode, ako chlapi :D oni sa mozu zlozit, lebo ved sa o nich postara zienka :D

stanislavicenka
29. dec 2020

@pusinka263 urcite sa daj otestovat na konci manzelovej karanteny. Kedze nakazit sa mozes aj 14.den.u nas to taj bolo, manzel pozitivny, ja negativna. Potom som sa este raz dala otestovat pcr testom, a negativna. Ale v karantene some boli spolu, aj deti. Nakupolili nam svokrovci a kamaratka. Ale priznaky mal iba slabsiu nadchu, bez sopla

karollka21
29. dec 2020

@katulastraka no, u nás presne toto platí vždy, soplik + 37.5 teplota a manžel k.o. Paradoxne ja sa som sa pri covide totálne zosypala, absolútny kolaps organizmu ( a to nikdy nebývam chorá), a manžel mal len nádchu a stratu čuchu. Je to nevyspytateľné, čo sa covidu týka. Držím päste zakladateľke. PS. My sme s manželom boli obaja pozitívni a sme to pretrpeli, decká našťastie absolútne bezpriznakove, ich to vďakabohu obišlo.

natinka18
29. dec 2020

Znami boli takto muž pozitivny ona negatívna...On bol celý čas zavretý v izbe kedže mali partyždnove babätko doma,ale samozrejme keď isiel na wc a do sprchy von z tej izby vyšiel.Po karantené na 14 deň sa dala otestovať a vyšla negatívna takže to od neho nechytila.

lenka13021
29. dec 2020

Môj manžel bol pozitívny, mal aj príznaky a ja s dcérou sme sa nenakazili od neho.

pusinka263
autor
29. dec 2020

Ja som mala 25.12.taku velku unavu a bolest na hrudi,zlakla som sa ze mi to ide na priedusky.ale na druhy den som uz bola ok. Tak neviem ci to bolo len z toho ze Vianoce a vycerpane sme my zeny alebo to bol covid. Preto sa pytam ze ked on je od 24.12.priznakovy,kolko dni este aby som vedela ci sa este nakazim. Deti mame male ☹️nepostaraju sa same o seba.. a ak ma priznaky tak uz je pozitívny vsak? Alebo nie? Vdaka

mogaa
29. dec 2020

@pusinka263 môže ťa nakaziť počas celej doby karantény....samozrejme čím dlhšie ste spolu v karanténe tým je menšia pravdepodobnosť že ťa nakazí....on je infekčný 10dní od nakazenia, pokiaľ má ale nejaké príznaky tak infekčný prestáva byť ak je posledné 3dni bez príznakov(min.ale týh 10dní!).....infekčnosť ako taká sa nedá zmerať, dá sa zmerať len či je človek pozitívny ale infekčnosť záleží od toho ako rýchlo si s vírusom poradí imunita toho nakazeného, predpokladá sa že najviac infečný je človek od 3do 7dňa, potom je už menšia šanca že niekoho nakazí....ale aj to je individuálne lebo sú ľudia čo nenakazia nikoho a aj superprenášačití doážu naaziť aj 10ľudí.....sestra bola bezpríznaková v lete, v karanténe bola s celou svojou rodinou, normálne spolu pozerali telku, jedli, všetko a nenakazila počas celej karantény čo boli spolu nikoho.....ostatným robili PCR test na 5deň spoločnje karantény a aj pred koncom karantény aby sa vedelo či nikoho nenakazila....

rosalie1411
29. dec 2020

@pusinka263 ja to tiež momentálne riešim. Manžel od včera pozitívny, ja negativna. Príznaky ma od nedele, pričom bývame spolu v malom byte, takže sa moc separovať nevieme.. Snažíme sa nosiť rusko, dezinfikujem, má vyčlenený riad, varím len ja, často vetrame, ale neviem ci to postačí.. Zatiaľ nemám príznaky, ale som zvedava ako to dopadne.. 🙈 Držím palce, aby si sa nenakazila.. Inak my sme zvýšili príjem C, D, zinok a selén.. A manžel aj A vitamín.. Tak snáď to zaberie.

pusinka263
autor
29. dec 2020

@rosalie1411 my tiez sa nevyhneme stretnutiu. jednoducho spolocne byvanie. Manzel ma priznaky od 23.12.take uz poriadne od 24.12. nakupila som vit.C, paralen,on ma aj D,mame doma aj zinok taku dam. Ja sa bojim hlavne toho ze sa nakazim a budem v stave ako on.nevladze nic,slaby,zimnica strieda pocit tepla. Drzte sa. Snad to dame,vy aj my.

rosalie1411
29. dec 2020

@pusinka263 neboj, dáme.. To decko si kľudne nasad aj ty.. Mne Dr povedala, že na 10 dní aj 4000jednotiek, takže u mňa sú to 2 tobolky.. A potom znížiť na 2000 jednotiek.. Skúšam co sa da a vy keď ste spolu už skoro týždeň a nemáš príznaky, tak snáď si telo vybudovalo protilátky.. Na test nejdeš? Ja som sa zaregistrovala cez korona. Gov, tak čakám na termín..

evkaor
29. dec 2020

@pusinka263 10dni... Nebola som na izolacke a manžel bol negatívny na 7den od prejavenia príznakov, o týždeň bol na antigen tiež neg...

pusinka263
autor
30. dec 2020

@rosalie1411 my tak berieme vit C. Veľa. Na test nemam ako ist. Nesoferujem,cize pojdem asi az ked pojde manžel na pretestovanie.