Dievcata, ja už fakt neviem ci mam ísť na psychiatriu alebo co mi je. Od rána si len meriam tlak, ten je dobrý 133/82 za chvíľku mam už 122/78 takže v pohode ale mam dnes ako keby pocit ze sa nemôžem nadýchnuť a také ťažko v Bruchu na hrudi, už som zúfalá z toho. Ale aj keď som pod stresom tlakomer mu ani občas nechce tlak namerat, potom ešte viac sa zlaknem. A pulz mam aj pod stresom nízky 60, 64 je to normálne? Ja už neviem čo mu je. I si to len sama nahovárať všetko. A ešte na tlakomer mi ukazuje stále že arytmia, normálne sa bojím už ci to z toho nemôže byť mam tlakomer sanitas z lidlu, prepáčte ak Vás teda otravujem ale som v koncoch ja už stále na to myslím, ďakujem za každé ivzbudenie a reakciu
@lauriema tlak máš úplne normálny. Odporúčam návštevu prinajmenšom psychológa a nejaké lieky na ukludnenie. Toto je psychika a nie srdce. Očividne sú to tvoje už dávnejšie problémy, lebo to nie je tvoj prvý príspevok o meraní tlaku a pod. Už dávnejšie si mala poradiť sa s lekárom ohľadom tvojich psychických problémov.
@lauriema uz si tu o tom zalozila nejednu diskusiu - rady si dostala stale tie iste. Nemeraj sa stale, zahod ten tlakomer. Vzdy napises - ano, mate pravdu, nebudem sa uz merat. A bum...
Zlatko, toto je tvoja asi 129 diskusia o tlaku, ktorý máš mimo hodom výborný
Už sme ti tu písali x-krát výhod ten tlakomer von oknom a uzi si pekný deň
@sisa_s
@zuzap33
@veronikaszabova
@pribinak Joj dievčatá zlaté ďakujem za reakcie, keď ja sa stále zlaknem, potom je v pohode... Nemeriam si ten tlak a potom zas mam blbé obdobie nahováram si hlúposti 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😪
Podľa mňa to vyzerá skôr na stavy úzkosti a paniky..
Nemeraj si tlak. Ja doma ani tlakomer nemám. Z toho sa stresuješ práve lebo ti to nemeria také hodnoty ako očakávaš. Všetko je v poriadku 🙂
Sak to je úplne normálny tlak! 120/80 je tá úplne najlepšia hodnota, po akej túži každý srdciar. Bola som s babou na rizikovej gravidite, ta mala 180/130
Pozri, na to, aby si šla k psychiatrovi nepotrebuješ ani výmenný listok od obvodnej lekárky.
Ty máš podľa toho čo popisuješ zrejme pocit paniky s úzkosti, to, že nemôžeš sa nadýchnuť to je úplne učebnicový príklad. Doktorka ti dá lieky a bude dobre. Nemusíš sa s týmto tak trápiť
Držím Ti palce
@miskajankova Ja som veriaca, snažím sa spoliehať a opierať v živote o Boha veľmi si ale vycitam že moja viera kolíše v čase takom že sa o seba bojím, bojím sa ze umriem, že tu deti ostanú manžel atď....
@lauriema ahoj, ja prežívam teraz to isté, už som aj tu niektorej písala, aké všetky možné vyšetrenia mám za sebou a všetky OK, takže buď to bude štítna tam som ešte nebola alebo tetánia ani toto vyšetrenie ešte som neaobsolvovala alebo sa mi to deje len v hlave a to musíme vypudiť, lebo napchávať sa liekmi kvôli hlave to sa mi veľmi nechce
@pribinak Ahoj, dnes zas pozerala som so synom Levieho kráľa a cítim také ťažko na hrudi v bruchu, odmeram tlak 160/80hned som spanikarila, dala som si oxazepan na ukludnenie, po chvíľke 122 /80som zo seba veľmi sklamana😪Naozaj veľmi neviem prečo mám stres sak nemám mat prečo všetko je perfektne, mam úžasný život vďaka Bohu, a zrazu to príde ani neviem skadiaľ ani prečo
@lagunka0000 joj vieš čo ja som zo seba už taká sklamaná že to neviem. Ani opísať o to viac že som veriaca a potom ma to proste zozoera že kde je moja viera keď,, stresujem, dnes pozerám zo synom. Film všetko fajn ale. Itim taky tlak na hrudi, idem si pre merať tlak 160 na 80 hneď. Panika, dala som si oxazepam za chvíľu 122 na 80
@lauriema ja keď začínam cítiť tlak tak hneď vstanem, zapínam počítač alebo telefón a začnem pozerať vtipné videá a o chvíľku je mi fajn . Skús to aj ty že sa nejako prebavis a sustred sa na dýchanie.
@lauriema vieš, keby si mala nejaký vážny zdravotný problém tak by sa ti po lieku na upokojenie neupravil tlak. To mi povedala aj moja internista keď jej popisujem ťažkosti. Lebo aj CT koronarografia je v poriadku aj echo srdca aj EKG holter. Tak to bude len stres , panika. Ozaj bola si u neurológa či náhodou nemáš tetaniu?
@lagunka0000 Ahoj, u neurológia som nebola, a co je to vlastne ta tetania? Idem na Google asi... Aj ty máš teda podobne stavy?
A presne preto sa to deje...Lebo si sklamaná sama so seba...Malo sebalasky a pravdepodobne kadeco iné... terapia pomôže. Ale to si človek musí uvedomiť že má problém s psychikou...
@lauriema áno, presne tie isté, cítim si tlkot srdca, tlak na hrudi, pocit že sa mi zle dýcha
@lauriema už mám vymenny lístok k neurologovi, dúfam že mi zdvihne a objedná ma aj v tomto case
@lagunka0000 mne srdce nebusi... Len občas.... Práveže aj keď mam tlak zvýšený tak pulz nízky mam joj ja už neviem sama zo sebou co stále len myslím na to ze ci nemám tlak vysoký chápeš?
@lauriema keď to pozrieš na googli je to tam presne popísané že vysoký tlak, búšenie srdca a podobne vychytávky🙂
@lauriema presne, keď sa začnem sledovať hneď sa mi to deje
Uplne normalne hodnoty mas, ak mas pocity uzkosti a paniky, zavolaj obvodnej, ci potrebujes vymenny listok a chod k psychiatrovi