Kolísavý tlak

mishadudy
3. nov 2018

Ahojte..mate niektora problemi s tlakom? Tento tyzden mi 2x prislo zle, dostala som zavrat, citila som silny tlak v hlave, videla som rozmazane, dostala som triasku, ruky studene ako lad..nemohla som sa ani pohnut. Trosku som pohla s hlavou alebo maly do mna buchol a bolo mi este horsie. 1x to bolo v pondelok, bola som doma sama s detmi, to som uz len volala susedke aby pribehla ku detom. Prisla aj s tlakomerom a mala som tlak 150/110 a pulz 120 ..volala na 112 a poradili mi zjest nieco sladke a pit vela vody. Cukor mi znizil tlak najprv na 140/50 a pomaly sa upravoval na 130/70..ale po cely cas som citila tlak, a akoby sa so mnou tocil cely svet. Na druhy den som zase mala velmi nizky tlak.. Vcera to iste, kedze som uz vedela, co robit, tak to netrvalo tak dlho, a cukor mi znizil tlak na 80/60 ..k dr idem az v pondelok. Skor sa nedalo a na pohotovost ma nedpstane nikto,kym.nie je az priliz zle. Uz som si na pohotovosti zazila dost. Ako so sebou tak s detmi..

mishadudy
autor
3. nov 2018

Este chcem podotknut, ze uz vise roka chodim na neurologiu s krcnou chrbticou. Dost ma krcna chrbtica boli, no nepredpisala mi ziadne tabletky, maximalne mam vipit novalgin, migralgin. Uplne na zaciatku som mala dost silnu migrenu, tiez som mala podobne priznaky ale tlak som nemala. Mozno sem tam, aj to nizky, urcite nie vysoky

silvia5252
3. nov 2018

@mishadudy problémy s tlakom môžu súvisieť s množstvom vecí. Je preto veľmi ťažké určiť, čo to spôsobuje v Tvojom prípade. Veľa zohráva aj dedičnosť, nadváha , nezdravý životný štýl či príliš mastné potraviny. Mne osobne dokáže tlak rozkyvat aj vysoká konzumácia bylinkových čajov. Určite zájdi k svojej lekárke , aby Ti urobila celkový screening a zistila príčinu. V najhoršom prípade predpíše lieky na tlak, ktoré budeš musieť pravidelne brať. Tomu ale bude predchádzať viacero vyšetrení a minimálne 24hodinovy monitoring tlaku.

mishadudy
autor
3. nov 2018

@silvia5252 tak je pravda, ze som trosku pribrala ale nadvahu nemam, o dedicnost by mohlo ist, moj otec ma vysoky tlak, mastne nejem ale sladke a sla ne, to hej :/ .. 1x mi prislo zle pri sporaku a 2x ked som prebalovala mlasieho syna, cize staci, ked urobim prudsi pohym, a uz to pride...takto mi bolo vlastne uz viac krat, ale akokeby to prichadzalo v intervaloch. Ale stale sa citim ako opitá...ked chodim, akoby sa mi zuzovala cesta, neviem ako to inac opisat. To som aj vravela neurologicke, no vraj to moze byt z krcnej chrbtice. Obvodna ma pred rokokom poslala na neurologiu a na ocne..neurobila ziadne vysetrenia, preto som od nej odisla, a dala kartu ku inej. Ta mi urobila len preventivku..po case to preslo a znova sa to vratilo..

kianka5
3. nov 2018

@mishadudy na tvojom mieste by som sa vypytala od obvodnej na interné vyšetrenie a určite by ti mali dať aj holter (24hod. meranie tlaku a ekg). Nabudúce keď Ti príde takto zle, hneď choď za svojou doktorkou, tá by Ťa mala hneď poslať na interné..tam by Ti mali urobiť ekg. Najlepšie to vie doktor posúdiť keď to vidí...z rozprávania mu to veľa nedá. Drž sa 😊

mishadudy
autor
3. nov 2018

@kianka5 obvodna mala cely tyzden dovolenku, preto idem az v pondelok. Ked sme so susedkou volali na pohotovost, to mi uz naozaj bolo tak zle, ze som myslela, ze odpadnem, no na sanitku to aj tak nestacilo. Vraj sa tym zaoberat nebudu..teraz mam napriklad nizsi tlak, vysoky ho mam vtedy, ked mi pride zle..niekedy len tak z nicoho nic, niekedy ked sa rozculim alebo urobim prudky pohyb.

mishadudy
autor
3. nov 2018

@mishadudy ono to je tazko vistihnut, ked som stale sama s detmi :(

marika1066
13. sep 2019

@mishadudy dobrý deň môžem sa opýtať či u vás niečo zistili aj ja mám závraty už rok teda skôr sa cítim ako opitá a kolíše mi tlak dosť raz hore raz dole, teraz čakám na sono obličiek a nadobličiek a dosť sa bojím, inak mna hrozne boli krčma chrbtica a dúfam že to všetko bude z toho,,,

mishadudy
autor
15. sep 2019

@marika1066 no na neurologii sa potvrdil tetanický syndróm - neurogenna tetania, hyperventilačna tetania + spazmofila a do toho ešte cervikobrachialny syndróm (t.j. kŕčna chrbtika)

mishadudy
autor
15. sep 2019

*spazmofilia

marika1066
16. sep 2019

@mishadudy ďakujem za odpoved dúfam že to budem mat aj ja len z chrbta a nič horšie

marika1066
18. dec 2019

@mishadudy dobrý, tak tetaniu mám aj ja aj tinitus a ako riešite tu tetaniu, koľko magnezia beriete ? Mna ešte poslali aj na endokrinológiu ale až vo februári

mishadudy
autor
28. dec 2019

@marika1066 na začiatku som brala magnezium každý deň aj 3-4x no poslednú dobu nemám pocit, že ho potrebujem. Už si ani nepamätám, kedy naposledy som brala magnezium, no zato mám po ruke ukľudňovák (frontin) ale ten už tiež neužívam tak ako na začiatku, len sem tam

marika1066
16. jan 2020

@mishadudy a ten frontin Vám predpísali alebo sa to dá kúpiť? Čo je to vlastne

mishadudy
autor
17. jan 2020

@marika1066 frontin je na predpis. To je vlastne "ukľudňovák" ako napr. lexaurin

meggi21
12. máj 2020

@mishadudy ahoj vidím že už je to staršia téma, ako si sa s tým vysporiada? Ja mám podobný problém, beriem aj lieky na tlak ale aj napriek tomu mi pravidelne stupne tlak, je mi zle vtedy aj 2 dni, tiež občas keď je to horšie volal pohotovost ale tak oni v podstate nič neurobia, max mi pichli ukludnovak. Mám za sebou všetky možné vyšetrenia, kardiolog, endokrinolog, neurológ všetko je ok, nik mi nevie vysvetliť že prečo mi to pravidelne stúpa, všetci konstatuju stres, čo môže byť asi pravda nakoľko už roky žijem s partnerom s ktorým okrem deti nemáme nič spoločné, som s ním nešťastna a ešte k tomu aj pracujem u neho a všetky dlhy sú písané na mňa.

meggi21
12. máj 2020

@mishadudy a ešte k tomu neurologovi môj povedal, že neexistuje spojenie medzi krcnou chrbticou a vysokým krvným tlakom, vraj to sú výhovorky internistou a na pohotovostiach.

mishadudy
autor
14. máj 2020

@meggi21 u mňa to je už relatívne v poriadku. Tlak si nemeriam vôbec, pretože na začiatku som si ho kontrolovala až príliž a stačilo, že sa zvýšil len o trošičku, už ma chytala panika. Tak som tlakomer darovala 🙂 ..
Ataky sa ukážu len sem tam a hlavne, nie sú už také intenzívne. Jediné čo ma trápi je to, že sa mi zhoršil zrak, aj keď na očnom je všetko v poriadku, čo nechápem.

meggi21
15. máj 2020

@mishadudy super to je dobre, mne sa tiež zdá že to ustupje, už to nemám v takých častých intervaloch a presne s očami to pociťujem aj ja, ale zvyčajne vtedy keď sa mi zvýši čo trvá pár dní kým sa stabilizujem. Žiaľ som akurát takmer po 3 mesiacoch zase volala pohotovosť, nezačalo to tlakom ale busenim srdiečka, z ničoho nič v klude mi to vyletelo na 140 úderov čo už je tachykardia a následne až potom mi stúpol tlak. Nuž ja ešte stále bojujem, žiaľ keď ma to chytí lieky použiť musím 😔 Bojujem už 2 rokom.

mishadudy
autor
15. máj 2020

@meggi21 ja sa tomu snažím predísť tak, že keď už cítim, že sa blíži atak, tak si radšej dám tabletku. Väčšinou som sama s deťmi, takže nechcem aby sa nebodaj niečo prihodilo. Ak by som tabletku neužila, tak atak by trval aj niekoľko hodín a to si dovoliť nemôžem, kedže mám malé deti. Čo sa týka očí, tak ja to pociťujem nonstop. Ako keby som bola opitá, pohybujú sa veci, často neviem zaostriť, sem tam zrnistý obraz a večer to je najhoršie 😞

meggi21
15. máj 2020

@mishadudy ej ha, tak to sa mi nezdá s tými očami 😔 a že nič nenašli 🤔. Ja si tiež dávam tabletku už keď minimum cítim, len tento krát zabrala neskoro, aj zdravotníci povedali, že som sa odfarmakovala sama ale že neskoro lieky zabrali, dali mi iba ukludnovak čo mi nič neurobil , nespala som do 3 rána, vraj že za hodku budete spať jak bábo 🤣 no mne by museli asi konsku dávku dať aby ma uspali a to už som pred injekciou jednu ukludnovaciu tabletku mala 🤣🤣🤣 Tak držte, človek sa snaží hlavne kvôli deťom 👍👍👍

mishadudy
autor
15. máj 2020

@meggi21 ja som sa tiež bála, že keď si dám ukľudňovák, tak zaspím alebo budem mininálne unavená, no🙏 chvalabohu nič😁 ale večer keď zaľahnem, tak ma nezobudí nič. A aj keby, tak sedím, stojím so zavretými očami 😂🤣

sendy111
1. feb 2022

@mishadudy ahoj mozem sa opytat co je ten atak? mam tiez tetaniu a z nicoho nic mi pride zle a zvysi sa mi tlak

hana32
8. feb 2023

@mishadudy Dobry den, prosim Vas ako ste dopadli so svojim problemom. Pomohlo Vam nieco? Prave riesim rovnaky problem. Dakujem pekne za odpoved.

adamsuha
22. okt 2023

@mishadudy prajem pekný deň chcem sa opýtať lebo to co všetko opisujete to mam aj ja už pomalí 8 rokov mam zasebou každé vyšetrenie beriem lieky na vysoký krvný tlak dnes v ké na toryske mi odmerala lekárka tlak som mal 191/108 hneď odmerala naspäť 148/88 prišiel som domov asi tak o desať minút som mal 120/80 pulz 78 nechapem...
Druha vec ak chodím a spravím 500 metrov hneď sa zomnou točí hlava a je mi na odpadnutie a neviem co to môže byť ale mam výkyvy neviem udržať svoju rovno váhu

miro1616
5. nov 2023

@marika1066 mam to iste len ja mam aj uskost a depresie

marika1066
5. nov 2023

@adamsuha
@adamsuha
@adamsuha Toto iste mám aj ja odmeram si vysoký hneď na to nižší väčšinou nízky a nehovorím o krutému hlavy, je to strašne