Zdravím idem si po menšiu radu, včera večer mi prišlo len tak zrazu nevolno, začala som sa chvieť, citila som tlak v hlave aj krku, zacala som sa potit, niekolko krat som musela ist na wc, kedze som mala aj neprijemne pocity v bruchu. Trvalo to asi 2-3h. Pocas toho som si zmerala tlak, nemavam s nim problemy, ale bol 166/90 a 150/84 tep bol okolo 90, vacsinou mavam tlak okolo 120-130/70-80/60-70. Vydesilo ma to ale do istej mieri som to pripisovala tomu ze mavam nevolnosti vzdy den- dva pred prichodom menstruacie, asi hormony, nejako som zaspala a rano ked som sa zobudil pocit tlaku v hlave aj nevolnost pokracovala, citim sa strasne slaba a ako keby hrozne vycerpana, chvejem sa, mam nevolnost, tnovu som si zmerala a na moje prekvapenie prvy tlak bol 140/86/67 ale neskor tlaky 179/90/88, po 10 minutach 140/84/79, po 20 minutach 127/80/67 a podobne.. ze mi pride ze nikdy som nemala taketo rozdiely, do toho ta slabost a chvenie.. je to velmi neprijemne, chcela som sa opytat ma s tym niekto skusenost? Viem ze dnes sa pod to podpisuje aj pocasie nakolko u nas je dusno, o hodinu maju pridt do vecera burky a som dost meteosenzitivny clovek, ale pockali by ste a skor sa snazili oddychovat a byt v pokoji alebo by ste navstivili pohotvost? Nechcem tam ist s tym ze ma vysmeju ze hned s takouto vecou idem do nemocnice, dakujem za radu, pripadne vase skusenosti. Este dodam ze rano som zjedla len rozok s trochou masla a hned sa mi akoby vratila do hrdla kyselina tak som nevedela ci je to tym stresom alebo nieco so zaludkom by sa takto mohlo prejavovat, dala som si teda lyzicu jedlej sody a zapila som to vodou, potom mi bolo chvilu lepsie ale teraz je to rovnake a citim strasnu vycerpanost stale ma berie spať.
a naco do nemocnice ?
normalne sa objednaj na preventivku nech ti vseobecny odmeria tlak a on ta pouci ako si merat tlak ako mas sediet v akej polohe ruku nemas rozpracat odmerat tri krat po sebe a spriemerovat a budes si zapisovat hodnoty povedzme mesiac a potom prides s meraniami k nemu a uvidi sa co dalej
tie hodboty nie su na pohotovost a ta prva hodnota je zo stresu zvysena
@mamina7070 vporiadku, dakujem velmi pekne, ako hovorim nemam s tym skusnost tak ma to vydesilo preto som si povedala ze radsej sa opytam aby som tam nesla zbytocne 🙂 zajtra teda zavolam obvodnej a pojdem tam 🙂
meranie tlaku ma pravidla.
chvenie a tie ostatne priznaky nemuseli byt z tlaku, ale tlak sa vzdy cloveku meni, ked mu je zle. je to uplne normalne, talk reaguje na telesnu nepohodu, fyzicku aktivitu a dokonca aj na psychicku nepohodu.
cize rozdiely v tlaku mozu byt skor dolesdok,a ko rpicina tovjich tazkosti.
ak ma niekto problem s tlakom, zvycajne ho ma zdvihnuty hocikedy, ked sa odmera.
je tam sice v ambulancii, ako sa ma merat, ale teda nieco podobne plati aj doma. a teda prave v ambulanciach sa tiez vela z toho nedodrziava, ale urcite pravidla by dodrznae mali byt.
este mi napadlo, sledovala som webinar a tam bolo povedane, ez sa merat 3dni po sebe, ale uz neviem,c oi aj viackrat za den a potom,ak su hodntoy zle, dat sa vysetrit.
Pijes dostatok tekutin, nemas vela stresov? Pred meranim si posed aspon 5 minut. Tlaky si zapisuj na papier-aj datum, aj hodinu kedy si to merala. Par dni zapisuj a odnes doktorke. Ako pise kocka vyssie-moze to byt samotny tlak, alebo sa iny zdravotny problem premietol do zvyseneho tlaku. Tlak obplyvnuje velmi vela veci. Tlakomer mas na zapastie, alebo na rameno?
Hrozno reguluje tlak. Zajtra lekárovi . Možno je to i tým počasím. Nemáš stres? Buď v pohode. Nohy vylož
@majamat ano merala som podla tychto instrukcii vzdy si davam pozor aby som to dodrzala lebo viem ze zvykavaju potom rozne faktory menit hodnotu
@stanulienkat Tlakomer manzetovy microlife taky zeleny,
@isis234 ako v poslednej dobe mam stres skoro neustale ale konkretne vcera ked problem prisiel som neriesila nic, len rozmyslam ci to nemoze suvisiet aj s tym pocasim, nakolko od tej bolesti hlavy sa ki ulavilo ked sa rozprsalo po nejakej dobe, uvidim co povie lekarka
Posledne meranie asi pred 10 minutami bolo 139,76,67, ale unava aj nevolnost pretrvava a pridal sa aj velky pocit zimy, tak rozmyslam ci to naozaj nemoze byt tou hormonalnou zmenou s prichodom ms.