Kolagán na artritídu

bzucka4
3. sep 2023

Ahojte, rada by som opýtala na skúsenosti s kolagénom na artritídu. Vyskúšal niekto nejaký a bol spokojný? Dikes 😊

masandra
3. sep 2023

@bzucka4 existuje prírodný "rastlinný" kolagén. 1PL ľanových semiačok dať do horúcej vody, 5 minút povariť (nie viac, vznikla by kaša), hneď precedit a vyluh po vychladnutí zhustne. Piť pred jedlom. Obnovuje a vypĺňa kĺbové púzdra. Netreba ani peniaze vyhadzovať za drahé kolagény dostupné na trhu. Žiaľ toto vám lekári nepovedia, pretože z tohto nemajú profit 🙂

bzucka4
autor
3. sep 2023

@masandra skúšali ste to?

mikadooo
3. sep 2023

@bzucka4 telo si doplní kolagén tam, kde to ono uzná za vhodné. Žiaden kolagén "na nechty", kolagén "na kĺby" atď. neexistuje. Telo si prijaté živiny rozloží a zloží si ich na ten kolagén, ktorý potrebuje, alebo ho vylúči, ak ho nepotrebuje. Vôbec to nezávisí od produktu, ktorý prijímate. Pokojne jedzte želatínu, alebo vyššie spomenuté semiačka. Telo tento kolagén spracuje úplne rovnako, ako tie mega drahé kolagény. A mimochodom @masandra lekári z kolagénu nemajú nič, nakoľko nie je na predpis. Profitujú z neho len firmy, ktoré ho vyrábajú, prípadne lekáreň, ktorá ho tiež nebude predávať "zadarmo", lebo ten lekárnik a energie tiež nie sú zadarmo. A plus ešte influenceri, ktorým "zaručene" pomohol na tú správnu konkrétnu telesnú partiu, ktorú treba aktuálne promovať.

bzucka4
autor
3. sep 2023

@masandra netreba semienka pomlieť? Čítala som, že je lepšie, ak sa pomelú.

masandra
3. sep 2023

@bzucka4 áno, mám to odskúšané, pomohlo mi to na bedrový kĺb. Semienka sa melú iba vtedy, ak ich idete jesť, vtedy je lepšie ich pomlieť, tu sa prevedie, takže nie, netreba 🙂

masandra
3. sep 2023

@mikadooo nehovorím vyslovene len o lekároch, v lekárni ho tiež kúpite, však? Takže farmaceutické firmy majú slušne zárobky a celkovo všetky možné firmy, ktoré ho ponúkajú 🙂

mikadooo
3. sep 2023

@masandra stačí sa ktoréhokoľvek lekára opýtať, či existuje aj nejaká prirodzenejšia cesta, napríklad diéta či nejaká potravina. Zatiaľ som sa nestretla s tým, že by mi lekár povedal, že nie a mám si ísť kúpiť výživové doplnky do lekárne. Treba sa len pýtať, ak problém nechceme riešiť liekmi, ale svojpomocne. Samozrejme, že lekárnik tam nie je na to, aby ma odhovoril a povedal mi, že namočte si radšej ľanové semiačka...(ale verím, že aj takí sú). Farmafirma takisto nebude propagovať ľanové semiačka, keď chce predať svoje výživové doplnky. Takisto ani v drogérii ti predsa predavačka nepovie nekupujte si tento prací prášok, vyrobte si doma zo sódy a vločiek... 🤷 takže tvoja poznámka ohľadom "zlých farmafiriem" mi príde úplne odveci. Potom je každý podnikateľ v podstate zlý, lebo namiesto toho, aby ti povedal, veď si to vyrobte sami, ti to ten hnusák hnusný predá aj s prirážkou... Farmafirny predávajú (okrem liekov, ktoré sú "prírodou" často nenahraditeľné) to, čo sa kupuje, to je zákon dopytu a ponuky. Nevidím na tom nič zlé ani zákerné.

masandra
4. sep 2023

@mikadooo slečne/pani som odpovedala na to, čo sa pýtala, aby nemusela zbytočne vyhodiť veľa peňazí za niečo, čo by jej nemuselo pomôcť. Na všetko máme pomoc z prírody, len sa treba tomu povenovať, ale chápem, že pre niektorých ľudí je jednoduchšie si niečo kúpiť, ale niektorí na to napríklad ani nemajú peniaze...🙂

kvetinka75
4. sep 2023

ja si 2x do roka robím ,,kúru,, a kúpim si Tripple blend 200 g, mne toto pomohlo. Okrem toho celoročne semiačka, sem-tam si spravím kúru v bobk.listov. Povarím 5-6 ks v 2 l vody a pijem celý deň. CCa 2 týždne a potom zase tak o 3 mesaice

kvetinka75
4. sep 2023

@mikadooo veľmi sa mýliš. Mne osobne pomohol jeden typ a môjmu mužovi zase niečo iné. Ale on si kupoval niečo drahšie, tak prešiel teraz na to, čo beriem ja. Známy po operácii kolena dostal odporúčanie na tablety, v podstate od tej istej firmy, ako si ja kupujem prášok, zloženie to isté a pomohlo mu to. Mne to tiež pomáha. Nie je prípravok ako prípravok. Sám ortopéd mi povedal, že niektoré, hlavne tie lacné nefungujú. Ja si nekupujem nič drahé ale to čo mám , pomáha mne a ten istý ortopéd sa vyjadril v tom zmysle, že má veľa pacientov, ktorým tento druh pomáha.

mikadooo
4. sep 2023

@kvetinka75 nie, nemýlim sa 🙂. Zisti si presnejšie, čo sa s tým kolagénom presne udeje od prehltnutia pilule až po vylúčenie zvyškov 😉. To že ti jeden "zaberá" a druhý nie, neznamená, že prírodný kolagén (vyššie spomenuté ľanové semiačka, resp. bravčová želatína) by nemali rovnaký efekt. Jedine, že by sa v tvojom tele dial nejaký abrakadabra zázrak 😁. @masandra poraď niečo prírodné na migrény prosím ťa, ja hľadám už 20 rokov 😉. (Reagujem na tvoje "na všetko máme liek z prírody...")

kvetinka75
4. sep 2023

@mikadooo ja netvrdim ze lan.semiacka nezabersju. Uviedla som to co zabera mne s cim mam skusenost

masandra
5. sep 2023

@mikadooo napríklad namočiť nohy do horúcej vody alebo "preplieskať kolená", ak chceš, tak kľudne aj presné bylinky ti nadiktujem ;)

mikadooo
6. sep 2023

@masandra no daj, chcem. Horúca voda nepomáha, ani kombinácie so studenou, to už mám vyskúšané. Preplesk kolien som teda ešte neskúšala ani som o tom nepočula.

bzucka4
autor
9. sep 2023

@kvetinka75 odvar z bobkovych listov je na čo prospešný?

because
9. sep 2023

.

martinah92
25. sep 2023

Toto je dobrý článok, či má vôbec zmysel kupovať predražené kolagénové produkty. https://www.nakupujzdravo.sk/blog/najlepsi-kola...