Kojím a zvraciam

minneli27
17. okt 2017

ahojte mamy. mam 3 mesacneho drobceka, ktoreho kojim a dnes sa namna nieco nalepilo, cele poobedie grcam a uz mam aj zvysenu teplotu. citim sa slabo a boli ma aj hlava. viem ze s kojenim nemam prestat, to som nasla vsade tuto info ale co mna zaujima je to, co si mozem JA dat aby sa mi ulavilo? ake tabletky alebo co by som mohla uzit co sa moze pri kojeni? nenasla som na nete ziadne info, vsetko co najdemje o grcani babatiek.... poradte prosim 🙂

emi16
17. okt 2017

Hilak forte na zvracanie 3x denne
Na striedacku smecta 3x denne, aby to nepreslo do hrubeho creva
Odstup medzi hilakom a smectou 2 hodiny
Taktiez probiotika nacadex , ale tiez odstup 2 hodiny
Inac sa lieky neguju
Na horucku paralen hned po kojeni, aby dieta dostalo co najmenej z neho
Skore uzdravenie

lorela
17. okt 2017

@minneli27 K lekarovi - najistejsie.

@minneli27 môžeš aj costi alebo motilium, je to na zvracanie a nevoľnosť no na predpis. Od teploty bežne dostupné lieky paracetamol alebo ibufein liečivo (paralen, panadol, ibalgin). Pomáha aj zázvor, napr. Čaj po duskoch, ak zvládneš... Ak sa nepolepsi, zajdi radšej k dr. A pozor na dehydratáciu.

emi16
17. okt 2017

@coccinellaseptapunktata
Mne ibalgin a ibuprofen zakazovali aj pocas tehu aj pocas dojcenia

@emi16 obvykle lekári zakazujú počas tehu aj počas dojčenia všetko, takže buď prestať alebo "umrieť" 🤒 nie je to celkom tak pri dojčení teda. V tehu je to iné, tam ide všetko priamo k dieťaťu, no pri dojčení nie. Preto sú lieky vo väčšine prípadov vhodné, teda nie zase všetko hocikedy ale viacmenej čo bežne berú deti, môže aj dojčiaca (ibalgin je aj sirup pre deti). Dokonca aj ATB sú možné.

emi16
17. okt 2017

@coccinellaseptapunktata
Viem ved mam 2 deti, a jedno som dojcila 13 a druhe 20 mesiacov
Paralen mi bol povoleny len ibalgin a ibuprofen vyslovene zakazany
Brala som aj ATB Zinat, a po dvoch mesiacoch ho dojciacim matkam zakazali, lebo sa vyhodnocoval vyskum na kojencoch a zevraj im skodil
Moja s nim bola OK

@emi16 no a to bude dobrá blbosť (bez urážky Tvojej osoby) lebo kto by nechal testovať kojencov? Z etických dôvodov sa tehotné, dojčiace a deti netestuju a preto sa im radšej všetko zakazuje, lebo sa nepoznajú dôsledky toho. Ale napr. v Bardejove na novorodeneckom odd. majú register liekov KOMPATIBILNÝCH s dojčenim a taktiež mamila má zoznam....

mily7
17. okt 2017

@minneli27 ja ako zvracajuca,hnackujuca a koláča matka skončila na infuzkach v nemocnici. Ale aj to pomohlo. Len ma závodníli. S dojčiacimi mamami totiž nevedia co robít. V najhoršom prípade normálne lekár.

lorela
17. okt 2017

@coccinellaseptapunktata Az na vynimky takych liekov, ktore sa testovat na tehotnych a dojciacich matkach nemusia z toho dovodu, ze ich negativny vplyv na nenarodene alebo dojcene dieta je vzhladom na zlozenie lieku preukazatelny aj bez testovania.

emi16
18. okt 2017

@coccinellaseptapunktata
Ja som nepovedala, ze testovali
Kazdy vedlajsi ucinok sa hlasi lekarke, alebo na t.c. v pribalivom letaku
Tieto info sa zhromazduju a vyhodnocuju

montemotherone
18. okt 2017

@minneli27 či Paralen alebo Ibalgin, to ti nepoviem. Viem ale že jedno je menej škodlivé 🙂... ATB potrebovať nebudeš ak je to vírus (čo teda aj vyzerá), len ak by sa ti zhoršilo, radšej nech ti urobia CRP. Smecta je super a na rehydrataciu skús Kulíškov roztok. Posilní ťa to. Na znižovanie teploty skús aj alternatívu, obklady, kým si šupneš lieky. Do 38 hneď neznižuj, tak ako zvládneš. Pomáha ti zničiť vírus. Zázvorový čaj ti ju môže zvýšiť, takže nepreháňaj to, použi len cez deň na rozohriatie, potom riadne sa vypoť zabaľ a potom všetko prezleč. Pyžamo aj periny, vyvetraj.... Keď začne zase stúpať teplota, znovu opakuj... My dospelí máme tú super možnosť sa z toxínov a choroby vypotiť 🙂 tak to využi. Samozrejme veeeeľa pi.

minneli27
autor
18. okt 2017

Ďakujem vám za rady. nedala som si na noc nič, a dnes mi je už o dosť lepšie, len sa cítim slabo, ale aj teplota aj vracanie sú fuč. tak snáď sa to opäť nezhorší.

a nehádať sa! 🙂