Ahojte mamicky, mate nejake skusenosti s problemami so zubami spojene s kojenim? Kojim svoju dcerku uz 16mes a zacinam mat problemy so zubami, zacinaju sa mi odstiepovat...viete poradit nejake vitaminy-vapnik alebo pod., lebo tie bezne v lekarnach - nieje vapnik ako vapnik 😉 ďakujem
@slnieckoma a nejes viac sladkosti?
@slnieckoma z lekarne odporucam vapnik v modrej kockatej skatulke 🙂
No veru, zacalo mi viac chutit sladke..ale o zuby sa staram mylsim, ze dobre a casto 🙂 a aj tak...a mliecne vyrobky jem veeelmi vela. Ale dakujem za kazdu radu 🙂 mak popravde nejem...malu prehana z neho dost 😎
vapnik s kazivostou nema nic spolocne
mne na zuby dost pomaha Elmex gel, pouziva sa len raz za tyzden s pomaha "opravovat" drobne poskodenia skloviny zubov. A cisti mi zuby od zubneho kamena 😉 Myslim, ze lepsie su prirodne zdroje vapnika nez tabletky. Ale ak si kupis vitaminy pre kojace maminy, mas v nich aj ostatne vitaminy a mineraly, kt. by ti mohli chybat...
mám 6 detí každé dojčené odstavovala som ich kvôli ďalšiemu tehotenstvu takže som už dlhé roky tehotenstvo-dojčenie-tehotenstvo-dojčenie......Zuby mám všetky svoje samozrejme že niektoré opravené Raz mi zubár povedal že zdravý zub sa nekazí a mal pravdu. Niekedy si človek myslí že si dobre čistí zuby no nie vždy je to tak. Odporúčala by som zvýšiť vápnik vo forme vhodných potravín, mlieka, jogurtov /hodnotu vápnika aj potravinu si vygugli/, tiež je dobré navštíviť dobrú dentálnu hygieničku, ktorá zistí či sa naozaj dobre staráš o zúbky,ak zistí nedostatky tak ich spoločne odstránite. Ináč Elmex gel používam aj ja raz do týždňa aj moje deti. 😉
@slnieckoma Aj mne sa zdá, že sa mi viac kazia zuby, keď kojím. Ja užívam calibrum mami - vitamíny a pijem mlieko - asi pol litra denne a väčšinou nízkotučné. Čo viem, tak v maku je veľa vápnika, tak skús aj ten viac jesť. 😉 Inak už neviem poradiť. Pá