Zdravím potrebujem poradiť mám 2 mesačného chlapčeka ktorého kojim no dnes som si nahmatala hrcku na prsniku je to ako keby gulicka môže to byť mliecna žľaza v takom tvare ? Strašne som sa zlakla lebo moja babka zomrela na rakovinu prsníkov čo mám robiť na koho sa obrátiť nechať to tak veľmi sa bojím ďakujem
Urcite neprestat dojcit 😵 , staci navstivit obv. Gynekologa, nech prsnik-hrcku posudi, prehmata...🙂 on sa vyjadri, pripadne odosle na dalsie, odborne vysetrenie 🙂
@jankajamka upchaty mliekovod
@jankajamka ahoj. Tiez kojim a spravila sa mi hmatatelna cysta, tiez taka gulicka, je to dost blizko pod povrchom. Dost som panikarila, gynekolog mi dal oxytocin (ci to nie je len zadrziavanie mlieka) a poslal ma na sono, kde diagnostikovali cystu, o pol roka som bola na kontrole, cystu len sleduju. Vraj je to hormonalne a vraj aj uplne normalne (snazila som sa negooglit, nech z toho nevysilujem). Viem, ze sa bojis ale naozaj ak mas moznost, objednaj sa co najskor k lekarovi. Drzim palce aby si bola v poriadku.
Ved si este len ukončila sestonedelie, to su všetko hormóny, určite neukončuj dojčenie, ved uvidis co ti povie mudr, je vysoko pravdepodobne, ze je to upchatý mliekovod, pri dojčení v začiatkoch to býva dost často, skús to rozmasirovat
Hlavne kľud, moze to byt samozrejme mliečna žľaza, aj ja som sa takto vystrašila ked mala dcérka asi 2-3 mesiace. Ale hned som šla k lekárovi, robili mi sono, bol to stres ale dobre to dopadlo takze v pondelok sko či lekárovi a daj si to pozriet pre svoj kľud na duši.
Neboj - teraz v tele prebieha množstvo hornonalnych zmien, bude to s najväčšou pravdepodobnosťou Ta mliečna žľaza ale radšej to nezanedbaj a daj di to overiť.
Držím palce a neboj sa.