tak ake ich mate? velmi sa zmenik ich tvar? citite sa menej aktraktivne? 😒
ano zmenili sa, ja sice neodsavam a len kojim, ale zmenili sa - teraz su dost mäkke. citala som, ze sa po odstaveni zase napravia, potrva to dlhsie, ale budu zase plnsie a tvrdsie. neboj, nie je to take hrozne 😉
@keira asi ta nepoteším, ale je to katastrofa (neviem, či mám dať 😀 alebo 🙄 ) Kojila som obe deti rok a keďže som mala extrémne veľa mlieka, prsia mi po kojení ostali ( resp. neostali žiadne ) v hroznom stave. Intenzívne uvažujem o OP. Ale veľa záleží od toho, o koľko sa ti koža natiahla, či máš strie, či si mala pôvodne väčšie či menšie prsia.. Ja sa stále len chlácholím, že som spravila všetko preto, aby boli moje deti zdravé a že som pre svojho muža stále atraktívna 😅
ja kojím rok, a ked drobec vypije mlieko z oboch prsníkov, tak sú ovisnutejšie 😒 😒 😒 a makšie.. ale hádam, ked dokojím, tak aspon trochaa spevnejú.. ak nie, aj tak s tým nič nenarobím, hlavne že je drobec šťastný 🙂
ja som kojila "len" 5mesiacov a urcite ostale mäkšie, proste ked somvtedy vypla svaly tak boli pevnejsie.
Ja kojim doteraz (19 mesiacov) a nevidim nejaku zmenu.Som spokojna.Možno je to tym, že som nikdy nemala prsia veľké, ale male a pevne. Mam pocit, že take aj ostali 😉
@keira mala by som mlieko, keby chcela mala cucať 🙂 lenze ona odmietala,potom uz len v noci sa kojila, a postupne uz som to aj ja vzdala lebo nechcela, kojenie bolo cez den s placom. Ale bola to z casti moja chyba, lebo som odsavala a davala z flase ked nechcela sama tahat, tym som ju naucila ze to moze ist lahsie. Keby mam druhe dieta, tak ziadne flase, ziadne odsavacky, jednoducho len kojim. A ono sa zmeni celkovo uz tehotenstvom elasticita koze, cize aj tie prsia su take pruznejsie, a dokola sa naplnaju mliekom - roztahuju, a vyprazdnuju - ale nato predsa su 🙂
@keira - pozri vzdy sa to da operativne poriesit, keby bolo najhorsie. Navyse stresovat sa dopredu nepomoze, Uz v tehotenstve (!!!) nosit poriadne podprsenky, uz vtedy prsia rastu a otazievaju, netreba to podcenit, rovnako pocas kojenia a to aj na spanie. Ak sa toho budes drzat, ovisanie nebude take hrozne. A ano, tesne po dokojeni su prsia velmi mäkke, ale ja mam pocit, ze je to kazdou menstruaciou lepsie, neviem to inak prirovnat, proste trosku spevnievaju. Ja mam 75D a pocas kojenia som mala 75E/F a obe deti som kojila dlho, no uzas to nie je, ale mohlo byt aj horsie, my planujeme este jedno babo o tri rocky, ked odkojim toho cvrcka, tak si dam prsia upravit, nech som zasa spokojna.
tiez si myslim ze vela urobi podprsenka, ja som nosila stale, ked som kojila a tieklo mlieko v noci, tak som v nej aj spala 🙂 Viem ze niektore mamicky nenosia doma podprsenku, ze lahsie dvihnu trocko a nakoja -notam je ta gravitacia
@keira ak si dobre spomínam 😅 😅 tak boli malé, milé. Všetko je ale individuálne a veľa závisí od pôvodnej veľkosti, elasticity kože, množstva mliečka... vôbec sa nestresuj, ako píše @anjelicek26 , všetko sa dá opraviť 😉
Počuvajte a načo asi má žena prsia, hádam na parádu? Veď prsia sú na dojčenie 🙂 🙂 🙂
po 10 mesiacoch odsávania zmizlo aj to málo čo som mala 😠 takže teraz nemám NIČ žiadne prsia 😠
ale keď bolo mliečko, to bol tvar a pevnosť!aspoň raz v živote som to zažila,také proporcie 😀
Ja tym mojim chudatkam nepoviem inak,ako lajdaky.Mala som pomerne velke prsia.Kojim 7 mesiac a je to hruza.Keby idem von naholo,asi by mi plapolali vo vetre.Mat na to,dam silikony.Ale pre moju malu urobim vsetko.
@bashka , si ma rozosmiala, fakt...hneď som si spomenula aj na dva vtipy na túto tému, o uchu kokršpaniela a babke, čo si prestrelila koleno, lebo sa niekde dočítala, že strela do srdca je zaručene 2 palce vedľa bradavky 😀
...inak ale mne sa to pokazilo až pri treťom, a nielen to, čo už 😖
@keira ja som kojila tiez len kratkodobo a citim ze su ine ako boli predtym...su take maksie...a na to ze niekto nosi podrsenky aj v noci - ja som si kupila tie sportove (take ako keby si mala len polovicku tricka - v tom som sa citila velmi dobre a nosila som ich aj v tehotenstve na doma - ako pisu ine mamicky gravitacia az tak neposobila ked v nich bolo mlieko a nemala som ich okosticovane, a v pripade vytekania mliecka my drzali aj tie vatove tamponiky na prsniky) a nevadilo mi to ani pri spani, nic ma netlacilo 🙂)
dojčím stále, prsia sa mi zväčšili, viac visia, ale majú veľmi pekný tvar, výsledný efekt nenarúša žiadny estetický dojem, ja som spokojná 🙂 stále sú plné a pekné, a ak sa to má po dojčení o niečo ešte zlepšiť, tak to budem v siedmom nebi 🙂 a komu sa nedajbože nebude páčiť, tak smoooola, hlavne, že sa páčia mne 😎
@keira ahoj ja som pred prvým synom mala prsa male a pekne,ale uz v tedy som mala komplex že sú male. A ked som prvého syna porodila a začala kojit zvetsili sa a bola som z toho aj nadsena 🙂 . Kojila som prvého do 20mesiacov a potom sa mi prsa vrátili do pôvodného stavu :(.
A ked mal 3 roky išla som pod nôž a nechala som si ich zvetsit 🙂 a spravila som chybu lebo o rok neskôr som otehotnela znova 🙂 a ked sa mi začaly nalievat,začala mi praskat koza aj ked som si ich kremovala :( a ked sa
Mi po pôrode začalo robit mliecko strie som začala mat viac a viac :( a potom ked som prestala toho druhého kojit lebo som opet otehotnela mi ovisli ale teraz je mám zasa plne mliecka a sú zasa veľké ale popraskane...
Tak ked niektorá z vás chce si nechať zvetsit prsa a potom mat ďalšie babo nerobte to... Ja si teraz mlatim hlavu o stenu že som mala ešte počkať...
no moje spekneli..najprv boli hrozne,ale teraz po roku,co kojim,su take plnsie,maju tvar.no manzel si nevie vynachvalit. 🙂
Matrestvo je krásna vec, no ruku na srdce, ktorá z nás sa po pôrode, kojení cíti atraktívne ? Ovisnuté prsia, vyťahané brucho, popraskaná koža kade tade (strie), krčové žily, hemoroidy, pigmentové fľaky a pod., stresujeme sa, natierame sa všelijakými mastičkami, cvičíme ako šialené, v krajnom prípade (a samozrejme ak sú aj € €) to riešime operáciami, ktoré nie vždy skončia podľa predstáv. A muži ? Samoľúbi egoisti, ktorí vidia iba samy seba a chvália sa svojimi deťmi, o ktoré sa ani poriadne nestarajú (česť výnimkám), svojimi pracovnými úspechmi a radšej idú sa kamarátmi na pivo alebo na futbal. Preto sa baby nestresujte ako vyzeráte, v prvom rade sa musíte páčiť sama sebe. Ak vás partner nebude ľúbiť a nebude si vás vážiť, môžete vyzerať aj ako Angelina a stále na vás nájde chybu.
no ja som prvu kojila 13mesiacov a po tom co som prestala sa vratili do povodneho stavu - lepsie povedane uz posledne 2-3 mesiace kojenia boli skoro rovnake ako pred tehu (lebo uz som kojila iba raz v noci). teraz kojim druhu tak som zvedava ako to dopadne. ...
zmenil a neverim nikomu kto tvrdi ze kojenim sa nezmeni, alebo ze sa zmeni viac tehotenstvom. ked dieta saje, koza sa natahuje tak ze to citit, a aj volnym okom vidiet pri kazdom cucnuti... lenze gravitaciou by prsia casom ovisli tak ci tak - takto si aspon hovorim ze sice skor, ale pre dobru vec. ak ma zena partnera pre ktoreho je najkrajsia a navyse pozna svoje hodnoty aj inde ako v zrkadle, cez to ze jej trochu ovisnu prsia by sa mala vediet preniest ... atraktivita podla mna netkvie v dokonalosti