Kojenie, odsávanie a krvácajúce bradavky

zarabono
14. jún 2012

ahojte,potrebovala by som poradit.co ked do mlieka odsajem aj trochu krvi?mozem mu to dat?sem tam mi praskne bradavka a teraz si ich macam v repiku,sem mala chrasticky a aj take biele neviem co a niektore sa mi odlucili a pod tym je taky prekrveny granulom,ktory moze krvcat.v noci sa mi aj take mlieko podarilo odsat,ruzove

hradnapani
14. jún 2012

@zarabono babatku sa nestane nic (mi povedali v porodnici), ale kazdopadne treba nieco robit,aby ti to nekrvacalo. moze sa ti tam dostat infekcia, treba tomu zabranit, urcite to aj boli...

xenicka13
14. jún 2012

mne sa to par krat stalo, ale som si to vsimla a nepustila krvave mlieko dole do flasky, ale som to vyliala este z toho lieviku hore na odsavacke, treba aby si si jemnejsie odsavala nedotlacala paku dole az na doraz a treba striedat castejsie prsniky 🙂

zarabono
autor
14. jún 2012

@hradnapani skor to stipe.tak som rada,ze mu mozem dat aj take.robim si repikove obklady a natieram lanolinom.uvidim,zatial to vyzera o cosi lepsie,tak snad sa to bude zlepsovat
@xenicka13 mne sa to stalo teraz v noci,mam elektricku odsavacku,tak v tom polospankovom stave som si ani nevsimla.inak odsavam z oboch.dakujem za radu

hradnapani
14. jún 2012

@zarabono najviac by im prospel oddych od odsavacky. tie elektricke su dost nesetrne, manualne o nieco lepsie, odstriekavanie rukou je asi najviac pracne, ale setrnejsie. Ale chapem, ze v noci na to nie je energia 😉
inak, mne absolutne najlepsie pomohli obklady multi-mam compresses (naplnene bioaktivnym gelom), dostat v lekarni. Za 24 hodin som mala bradavky ako nove 🙂 ale nedrazdila som ich vtedy odsavackou.

zarabono
autor
14. jún 2012

@hradnapani len u nas to momentalne bez odsavacky este nejaku dobu nepojde.ale tie obklady sa skusim popytat.dakujem za radu.ja by som bola tiez najradsej,keby maly si taha sam,no ale to este chvilu potrva,este musime trosku pribrat

hradnapani
14. jún 2012

@zarabono jasne, ved chapem, ze mas na to asi dovod, ja len ze ona ta odsavacka to neustale drazdi,tak to je potom taky zacarovany kruh. a maleho co najviac prikladaj aj tak, aby si nezvykol na flasku uplne... ono sa to potom tazsie uci na prsnik.
Tak nech rychlo priberiete! 🙂

zarabono
autor
14. jún 2012

@hradnapani dakujem.maly sa totiz narodil predcasne s vahou 2370g a nevladze tolko tahat a vytiahnut si kolko potrebuje.a nakolko nam stagnovala vaha,tak som bola prinutena ist na tento variant.lebo rucnou odsavackou som mu len 30ml z oboch prsnikov tahala hodinu a to uz som bola na nervy zo vsetkeho

hradnapani
14. jún 2012

@zarabono tak hlavne nech ste obaja spokojni, ci uz s odsavackou alebo bez 🙂 a hlavne, ze pribera drobcek 🙂

zarabono
autor
14. jún 2012

@hradnapani veru a to je momentalne najpodstatnejsie.nejak ten boj vyhrame