Mam dve deti - syna 4,5 roka a 8 mesačnu dcerku, ktoru este stale kojim, ale tak uz pomenej, ma predsa už aj prikrmy.... chcela by som vediet, či ste tiež boli take nervozne, naladove, unavene počas dojčenia deti..ja neviem..asi su za tym hormony, moje nervy sa najma prejavuju na mojom synovi, strasne mu nadavavam, ked mi urobi nieco oproti alebo zamerne ublizi malej, alebo nejde spat a proste tak take bezne veci..neviem sa ovladnut ked ma nieco nahneva alebo neviem, mate nejake rady co pomaha?
Chudak maly, daj ho do skolky, bude to lepsie prenho
je v skolke 🙂
@zuzulik280 a kedy si nervozna potom ked kojis? ved malej daj prso tesne pred spanim aby ta uz maly nevyrusoval,skus mu pustit oblubenu rozpravku alebo nech je vtedy s ockom
podľa mňa autorka myslela počas obdobia dojčenia (čiže tých pár mesiacov), nie priamo počas aktu....ale inak neviem, ja nervózna zatiaľ nie som, možno to príde neskôr....ale nebude to tým, že si v podstate stále s deťmi a celý život sa viac menej krúti okolo nich? by to možno chcelo na deň vypadnúť, zveriť ich niekomu a spraviť si nejaký relax a čas pre seba 🙂
@zuzulik280 dojcim 2,5 roka. Prvu som dojcila 2. Naladovost, nervozita nesuvisi s nim, ale celkovo s vycerpanim, unavou, stereotypom pocas MD, hlavne ak je zena na vsetko sama. Potrebovala by si si vytvorit nejaky ventyl. Aspon vecer, nech su deti chvilu s otcom, ty sa chod prejst, prebehnut, vyvetrat hlavu, aspon raz za tyzden niekde na kavicku, zakusok s kamoskou, alebo si zacvicit, medzi ludi... Ziskas trochu nadhlad nad celou situaciou. Takato psychohygiena je dolezita. Casto to zeny nechaju zajst tak daleko, ze sa u nich objavi poporodna depresia (babyblues). Ta moze prist aj 2-3 roky po porode...
@zuzulik280 to, ze si naladova nema nic spolocne s tym, ze malu kojis. To by si bola naladova celych mesiacov - alebo to je takto od narodenia malej?
Co pomaha - nemat na seba a na ludi okolo seba (aj deti samozrejme) privysoke naroky. Aj TY mas narok obcas nemat dobru naladu, aj synator moze byt oduty zo skolky a vynucuje si pozornost nevhodnym sposobom (aspon moji to tak robia). Urob si radost tym, co mas rada - ci to budu nakupy, prechadzka, cokolada alebo zmrzlina, film, ci kniha... hned budes mat lespiu naladu a budes milsia aj na deti.
@zuzulik280 Ano, niektoré ženy sú počas obdobia kojenia nervozne, náladové, mala som to ja pri druhom a treťom dieťati, bola som normálne šťastná, ked som prestala kojiť, aj ked ma to trápilo na druhej strane. Moja sestra to mala tiež. Takže je to možné, aj ked niektoré ženy to nepociťujú, to sú tie hormony. Riešením je jedine ukončiť kojenie, ved 8 mes. je pekne a dosť podľa mna, ale už je to na tebe, ako sa rozhodneš.
@zuzulik280 a to sa ti stava len ked kojis,alebo stale pocas celeho dna,ja by som maleho dala do skolky medzi deti