Ahojte maminy aj nemaminy. Tak v prvom rade som si založila nový login, čiže nie som tu až tak nová.
Dnes som prišla z nemocnice, od pondelka som bola kvôli cystám na vaječníkoch... Jedna praskla (asi od strachu 🙂 na ľavom) a druhú mi museli vybrať aj s vaječníkom (na pravom), kde mi nechali z neho cca 35%-40%. No ešte aspoň tak 😒
V pondelok večer (pred operáciou) mi robili klystír (ako čakala som horšie 😀 len tá moja bordová tvár vravela za všetko, keď som vošla do izby a na mňa také tri hlavy a smiech 😅 Asi si to užili "so mnou". No potom to čakalo aj ich tak že som sa potom už smiala aj ja 😀 ) Ale k veci. V utorok po laparke som nejedla. V stredu ani raňajky, nakoľko mi dali niečo na tlmenie bolestí. Začala som jesť až v stredu v podstate na obed aj to len kúsok zemiakovej kaše a na večeru sme mali rožok so syrom. No a dnes raňajky katastrofa, nezjedla som ich, až doma som sa najedla fajnovo z chuti. A teraz nie a nie ísť na wc na veľkú. A tak sa pýtam. Je to z toho, že vlastne z toho mála nič zo mňa "neodíde"? alebo zas mám tú zápchu riešiť klystírom? 🙄 Alebo vlastne čo? Mám len čakať? ☹ Poraďte mi prosím.
Nehovoriac o ramenách, ako ma bolia z narkózy aj z toho Co2 ☹
Ďakujem.
Ja si myslim, ze skor je to vsetko ubolene a preto to nejde... ja som po laparke isla na wc a neslo mi ani zatlacit... neviem, creva ti pracuju? pocujes alebo citis skrkanie? A tiez dalsia vec pred laparkou si mala dietu nie? cize creva mas vyprazdnene....
@bamina nie ešte nerodila. Tak že je to OK celkom. Fúh som si vydýchla, že čo zrazu, keď pred tým som nemala problém deň čo deň 😅 . Ďakujem krásne za odpoveď 🙂
@ivanka46 Pracujú črevá to áno. Pred laparkou som nemala žiadnu diétu, do večera som normál jedla a večer pred spaním mi spravili klystír. Ale už prešli 2dni od laparky, tak ešte dnes počkám a zajtra to nejako budem musieť poriešiť, veď už neviem ani nič dať do seba, ako by boli preplnené a nevedia sa vyprázdniť 😒
Ahojte, je normalne krvacanie 2dni po laparke tiez vajecnikov? Ake by malo byt? Silne alebo slabsie? Alebo by malo vobec byt? Dakujem
Bola som u lekara, potvrdzujem keby niekto v buducnosti cakal odpoved na to krvacanie, ano ma byt ako slabsia menstruacia 🙂 ahojte 🙂
@bubik_ke90 ja som po laparke (cysta na vaječníku) mala ten istý problém - 1.x som šla na veľkú až po 6 dňoch a aj to len vďaka Gutalaxu 😀 Potom som si kúpila Duphalac a "kŕmila" sa ním, cca po 3-4 týždňoch to už bolo v pohode, ale ten klystír mám pocit, že aj mne trošku rozhádzal črevá 😉 Na druhej strane vďaka Bohu zaň, niet nad dobrú jarnú očistu tráviaceho ústrojenstva 😀 😀
Ahoj! Neviem, či si už rodila, ale pred pôrodom tiež robia klystír, nehovoriac o cisárskom reze, po ňom dávajú diétnu stravu,takže sa črevá len pomaly "naplnia", a prejde pár (2-3),niekedy aj viac dní , kým ťa núti na veľkú. Kým môžeš jesť všetko, tak si daj pestrú stravu, vlákninu(ovsené vločky, zeleninu, ovocie, môžeš aj suš. slivky, marhule a hrozienka), a veľa tekutín, a ešte dobre urobia probiotiká (lactobacily), acidofilné,kefírové mlieko,lebo teraz máš asi slabú črevnú mikroflóru.Treba nato čas, ja som tiež 3 dni po pôrode mala prvú stolicu. Ale žiadne preháňadlá,by si mala krče z toho, a klystírom by si bola zase tam,kde pred laparoskopiou