Klystír a po ňom zápcha

bubik_ke90
22. máj 2014

Ahojte maminy aj nemaminy. Tak v prvom rade som si založila nový login, čiže nie som tu až tak nová.

Dnes som prišla z nemocnice, od pondelka som bola kvôli cystám na vaječníkoch... Jedna praskla (asi od strachu 🙂 na ľavom) a druhú mi museli vybrať aj s vaječníkom (na pravom), kde mi nechali z neho cca 35%-40%. No ešte aspoň tak 😒

V pondelok večer (pred operáciou) mi robili klystír (ako čakala som horšie 😀 len tá moja bordová tvár vravela za všetko, keď som vošla do izby a na mňa také tri hlavy a smiech 😅 Asi si to užili "so mnou". No potom to čakalo aj ich tak že som sa potom už smiala aj ja 😀 ) Ale k veci. V utorok po laparke som nejedla. V stredu ani raňajky, nakoľko mi dali niečo na tlmenie bolestí. Začala som jesť až v stredu v podstate na obed aj to len kúsok zemiakovej kaše a na večeru sme mali rožok so syrom. No a dnes raňajky katastrofa, nezjedla som ich, až doma som sa najedla fajnovo z chuti. A teraz nie a nie ísť na wc na veľkú. A tak sa pýtam. Je to z toho, že vlastne z toho mála nič zo mňa "neodíde"? alebo zas mám tú zápchu riešiť klystírom? 🙄 Alebo vlastne čo? Mám len čakať? ☹ Poraďte mi prosím.

Nehovoriac o ramenách, ako ma bolia z narkózy aj z toho Co2 ☹

Ďakujem.

bamina
22. máj 2014

Ahoj! Neviem, či si už rodila, ale pred pôrodom tiež robia klystír, nehovoriac o cisárskom reze, po ňom dávajú diétnu stravu,takže sa črevá len pomaly "naplnia", a prejde pár (2-3),niekedy aj viac dní , kým ťa núti na veľkú. Kým môžeš jesť všetko, tak si daj pestrú stravu, vlákninu(ovsené vločky, zeleninu, ovocie, môžeš aj suš. slivky, marhule a hrozienka), a veľa tekutín, a ešte dobre urobia probiotiká (lactobacily), acidofilné,kefírové mlieko,lebo teraz máš asi slabú črevnú mikroflóru.Treba nato čas, ja som tiež 3 dni po pôrode mala prvú stolicu. Ale žiadne preháňadlá,by si mala krče z toho, a klystírom by si bola zase tam,kde pred laparoskopiou

ivanka46
22. máj 2014

Ja si myslim, ze skor je to vsetko ubolene a preto to nejde... ja som po laparke isla na wc a neslo mi ani zatlacit... neviem, creva ti pracuju? pocujes alebo citis skrkanie? A tiez dalsia vec pred laparkou si mala dietu nie? cize creva mas vyprazdnene....

bubik_ke90
autor
22. máj 2014

@bamina nie ešte nerodila. Tak že je to OK celkom. Fúh som si vydýchla, že čo zrazu, keď pred tým som nemala problém deň čo deň 😅 . Ďakujem krásne za odpoveď 🙂

@ivanka46 Pracujú črevá to áno. Pred laparkou som nemala žiadnu diétu, do večera som normál jedla a večer pred spaním mi spravili klystír. Ale už prešli 2dni od laparky, tak ešte dnes počkám a zajtra to nejako budem musieť poriešiť, veď už neviem ani nič dať do seba, ako by boli preplnené a nevedia sa vyprázdniť 😒

silvinuska
22. máj 2014

Ahojte, je normalne krvacanie 2dni po laparke tiez vajecnikov? Ake by malo byt? Silne alebo slabsie? Alebo by malo vobec byt? Dakujem

silvinuska
23. máj 2014

Bola som u lekara, potvrdzujem keby niekto v buducnosti cakal odpoved na to krvacanie, ano ma byt ako slabsia menstruacia 🙂 ahojte 🙂

dotka04
23. máj 2014

@bubik_ke90 ja som po laparke (cysta na vaječníku) mala ten istý problém - 1.x som šla na veľkú až po 6 dňoch a aj to len vďaka Gutalaxu 😀 Potom som si kúpila Duphalac a "kŕmila" sa ním, cca po 3-4 týždňoch to už bolo v pohode, ale ten klystír mám pocit, že aj mne trošku rozhádzal črevá 😉 Na druhej strane vďaka Bohu zaň, niet nad dobrú jarnú očistu tráviaceho ústrojenstva 😀 😀