Nepodarene som odtrhla kliesta ze nieco mi po nom ostaloc a neide ro vybrat ani pincetou ani ihlou
Moj dr ma dovolenku dnes a zajtra
Mam ist na pohotovost aby mi to vybrali? Alebo kaslam na to a cakam kym telo vyluci to samo?
A samozrejme sledujem ci sa neobjavi flak alebo teplota :(
ichtamol mast vyjde to same
@nwnw
@loginexistuje
@mirka438
Dakujem
Dufam ze to bude ok
Aj nám sa to stalo, (asi pred mesiacom) že malý kusok zostal v tele, na pohotovosti to nevyberali, že to nevadí. Poslali nas domov. Ak sa v priebehu 2-3 tyždnov vyskytne horúčka, treba isť k detskej a povedať, že ste mali kliešta. Vyslo to z tela samé, trosku to nahnisá a s tym hnisom to vytlačiť von.
Malemu ostala hlavička,neskôr už to museli rezať ,mal boreliózu.Mesiac musel brat antibiotiká.
@haanovajana museli rezat lebo sa to zapalilo? Hnisalo to? Ci ako?
On už mal fľak okolo toho veľký.
@kateryna1 mne sa to stalo viackrat, aj u mna aj u deti, a vzdy na treti-stvrty den hlavicka sama "vypadla"...nic nehnisalo, ani ziadne zacervenanie, vsetko uplne ok...je to uz len mrtve tkanivo, telo si s tym samo poradi.
Z hlavicky boreliozu isto nedostane😊
Boreliozu moze preniest len zivy kliest a musi byt prisaty min 24 h. Ak ste ho vytiahli skor, boreliozy sa bat nemusis, ani napriek hlavicke😊
Mozem sa len spytat: dobre vidim, ze to miesto je na stehne pri nohavickach? Vies, ze kde si kliesta chytila? Mala si dlhe nohavice a on vliezol pod? 😮 Alebo si bola v plavkach? Niekde na zahrade? Prepac, ak moc "na telo" otazka. Vsetko dobre 🙂
@veve_ad v pohode 🙂 ano, je to stehno, bola som v sukni na priehrade, a nebola som ani nastrekana
Pre klieste som neni moc lakava, tak prevenciu zanedbavam, ale tak jedneho za rok schytam :( svokra napr sa nastrieka aj tak dvoch s prechadzky donesie, no a ma aj boreliozu :(
Ja som mala minulý rok na lýtku. Tiež mi po vybratí ostala hlavička (bola som tehotná). Išla som na pohotovosť a zvyšok vybrali bez problémov. 🙂
Ja som bola so synom minuly rok na pohotovosti a nerobili mu s tym nic. Ze to telo vypudi aj same.. kontrolovala som potom samozrejme ako to vyzera, ci sa hoji, neskor flaky..nastastie to dobre dopadlo