Klaudikačné bolesti končatín

symma139
30. aug 2014

Ahojte, čo sú to klaudikačné bolesti? majú to ľudia s ischemickou chorobou ciev dolných končatín, príčiny môžu byť rôzne, od porúch srdca, cez trombózu a iné obliteračné ochorenia ciev. Pacienti pociťujú slabosť pri chôdzi (rôzne trvanie bolesti, v rôznom čase, niekedy áno niekedy nie) až musia zastaviť.

Pozorujem tento problém odkedy užívam HAK. Možno je to spôsobené aj tým, keďže HAK zvyšuje zrážanlivosť krvi a tým pádom prispieva k vzniku zrazením.
Stáva sa mi to asi 3x do týždňa, s pocitom akoby ťažkých nôh, že nevládzem chodiť, ale vždy si poviem,že to musím prekonať a prejde to po chvíli
má niektorá podobný problém ???

janickacrazy
30. aug 2014

@symma139 Ja taký problém síce nemám, ale neuvažovala si o zmene antikoncepcie? Podla mna to može byt dost nebezpečné a netreba to podcenovat. Ja som tiež prestala brat HAK, lebo mi nerobila dobre a cítim sa ovela lepšie teraz. Myslím, že ti asi nesadla.

symma139
autor
30. aug 2014

@janickacrazy a ty si mala aké problémy s HAK?

janickacrazy
30. aug 2014

@symma139 Bola som stále unavená a po dlhšom čase užívania HAK prišla nechut na sex a tak celkovo som sa necítila fit. Najskor som nevedela čím to je a kým som na to prišla tak to nejaký čas trvalo. Ked som vysadila tabletky, začalo sa to zlepšovat.

aristka
30. aug 2014

neviem koľko máš rokov ,ale klaudikačné bolesti sa objavujú pri obliterujúcej ateroskleróze ciev dolných končatín ,deje sa to pri pokročilej ateroskleróze tj u ľudí ,ktorý majú dlhodobý problém z vys .cholesterolom a dochádza k zúženiu ciev a tým znemožneniu prietoku krvičky tzv ischémiou .....postihnuté cievy môžu byť v hocktorej časti tela a rôzneho stupňa .....určite pred nasadením hak ti boli robené hepatálky a tým pádom aj cholesterol ,neviem či sa liečiš na cholesterol .....takže ak máš problém treba čím skôr navštíviť lekára ,keďže môže ísť o zápal žíl ,ktoré sa prejavujú bolesťou ,začervenaním ,možným opuchom končatiny ,môže ísť o žilovú trombózu ,ktorá má veľmi podobné príznaky ,určite by som návštevu lekára neodkladala...