Ahojte, mám na vás ešte otázočku hlavne pre tých ktorý majú skúsenosti. Chcem sa spýtať či sa Kinedryl užíva po jedle alebo môže aj nalačno, nakoľko nemám už ten leták a na internete som sa nedočítala toho viacej. A ešte či Kinedryl zaberie aj na bolesti žalúdka, alebo zaberá len na ceste aby človeku nebolo zle z cestovania. Ďakujem krásne za normálne odpovede 🙂
@ivankamirka ahaa, no ja som si vždy dala len jednu celu a v pohode len neviem či si môžem dať aj nalačno alebo sa musím najesť
V letaku vsetko píšu...jedlo na užitie nemá vplyv
. Ako užívať Kinedryl
Vždy užívajte tento liek presne tak, ako je to uvedené v tejto písomnej informácii alebo ako vám povedal váš lekár alebo lekárnik. Ak si nie ste niečím istý, overte si to u svojho lekára alebo lekárnika.
Prevencia a liečba nevoľnosti pri jazde dopravnými prostriedkami
Dospelí
1 tableta 60 minút pred začiatkom cesty. Pri dlhotrvajúcom cestovaní stačí podávať ½ – 1 tabletu v intervale 2 – 3 hodín. Na liečbu náhle vzniknutej nevoľnosti sa užívajú 2 tablety jednorazovo, pri nedostatočnom účinku potom v intervaloch 30 minút ½ – 1 tableta až po maximálne 4 tablety. Pri náhlom vracaní je účelnejšie počiatočnú dávku 2 tablety nepodať naraz, ale rozdeliť ju do 4 dávok v intervale niekoľkých minút.
Deti a dospievajúci do 15 rokov
Deťom vo veku 2 – 6 rokov sa podáva ¼ tablety, vo veku 6 – 15 rokov ¼ - ½ tablety. Prvá dávka sa užije 60 minút pred začiatkom cesty, pri dlhotrvajúcom cestovaní sa môže podanie dvakrát zopakovať v intervale 2 – 3 hodín.
@anka712 ja som v pohode dávala kinedryl aj na lačno
@anka712 mozes aj na lacno, ved ked ti byva zle ako pisala slecna vyssie tak by si aj tak pred cestou nejedla...
Dobre ďakujem baby 😊
Ja som dala jednu celu a nevolnost presla. Vzdy som sa citila ako nadrogovana, bola som ospala, nevnimala som, vseeetko mi bolo jedno...
@ovaaa preto ja si dávam 1/4 tablety na jazdu v noci. Cez deň polku.
Kynedril je na nevoľnosť, mne stačí stvrťka na cestu, takisto synovi. Raz som brala podľa návodu a katastrofa, unavená podráždená. Asi tak..