Kinedryl - treba ho užívať po jedle, či na lačno?

anka712
21. jún 2019

Ahojte, mám na vás ešte otázočku hlavne pre tých ktorý majú skúsenosti. Chcem sa spýtať či sa Kinedryl užíva po jedle alebo môže aj nalačno, nakoľko nemám už ten leták a na internete som sa nedočítala toho viacej. A ešte či Kinedryl zaberie aj na bolesti žalúdka, alebo zaberá len na ceste aby človeku nebolo zle z cestovania. Ďakujem krásne za normálne odpovede 🙂

ivankamirka
21. jún 2019

Kynedril je na nevoľnosť, mne stačí stvrťka na cestu, takisto synovi. Raz som brala podľa návodu a katastrofa, unavená podráždená. Asi tak..

anka712
autor
21. jún 2019

@ivankamirka ahaa, no ja som si vždy dala len jednu celu a v pohode len neviem či si môžem dať aj nalačno alebo sa musím najesť

korunka1
21. jún 2019

V letaku vsetko píšu...jedlo na užitie nemá vplyv
. Ako užívať Kinedryl
Vždy užívajte tento liek presne tak, ako je to uvedené v tejto písomnej informácii alebo ako vám povedal váš lekár alebo lekárnik. Ak si nie ste niečím istý, overte si to u svojho lekára alebo lekárnika.

Prevencia a liečba nevoľnosti pri jazde dopravnými prostriedkami

Dospelí

1 tableta 60 minút pred začiatkom cesty. Pri dlhotrvajúcom cestovaní stačí podávať ½ – 1 tabletu v intervale 2 – 3 hodín. Na liečbu náhle vzniknutej nevoľnosti sa užívajú 2 tablety jednorazovo, pri nedostatočnom účinku potom v intervaloch 30 minút ½ – 1 tableta až po maximálne 4 tablety. Pri náhlom vracaní je účelnejšie počiatočnú dávku 2 tablety nepodať naraz, ale rozdeliť ju do 4 dávok v intervale niekoľkých minút.

Deti a dospievajúci do 15 rokov

Deťom vo veku 2 – 6 rokov sa podáva ¼ tablety, vo veku 6 – 15 rokov ¼ - ½ tablety. Prvá dávka sa užije 60 minút pred začiatkom cesty, pri dlhotrvajúcom cestovaní sa môže podanie dvakrát zopakovať v intervale 2 – 3 hodín.

marika142
21. jún 2019

@anka712 ja som vela x aj antb. brala na lacno a nikdy mi nic nebolo a logicky, ked byva niekomu zle ked cestuje neje aby nezvracal a da si kynedril na lacno,tak je to podla mna ok

anka712
autor
21. jún 2019

@korunka1 ďakujem, treba si ešte raz prečítať čo som napísala 🙂

anka712
autor
21. jún 2019

@marika142 ďakujem pekne za info, ja som ho užívala veď mám už len poslednú tabletku ale neviem si spomenúť či som jedla alebo nie 🙈

monkabohdalova
21. jún 2019

@anka712 ja som v pohode dávala kinedryl aj na lačno

janulicka24
21. jún 2019

@anka712 mozes aj na lacno, ved ked ti byva zle ako pisala slecna vyssie tak by si aj tak pred cestou nejedla...

anka712
autor
21. jún 2019

Dobre ďakujem baby 😊

ovaaa
21. jún 2019

Ja som dala jednu celu a nevolnost presla. Vzdy som sa citila ako nadrogovana, bola som ospala, nevnimala som, vseeetko mi bolo jedno...

anka712
autor
21. jún 2019

@ovaaa po tej jednej tabletke? To som zase nemala nikdy

ovaaa
22. jún 2019

@anka712 ano tak to vplyva na mna...bola som uplne neschopna...Vyskusane dva krat pre nevolnost v autobuse....

ivankamirka
22. jún 2019

@ovaaa preto ja si dávam 1/4 tablety na jazdu v noci. Cez deň polku.