Kiahne v dospelosti a opaľovanie

audrie87
30. máj 2016

V našej rodine úplný štandard dostať kiahne v 30 - 50 rokoch...teraz to prišlo na mňa 🤐 🤐 🤐 Chcem sa opýtať, či mi neviete niekto poradiť, či je vhodné sa opaľovať počas výskytu kiahní. Mám ich druhý deň a tak si hovorím, že by ich to mohlo vysušovať. Je to blbosť? Poraďte.

janickacrazy
30. máj 2016

@audrie87 No tu lekári veľmi neodporúčajú pobyt na slnku, ked má človek kiahne, ale zase niekde som čítala, že dieťa dostalo kiahne na dovolenke pri mori a že vraj sa aj opaľovalo aj v mori kúpalo a kiahne za pár dní úplne zmizli, tak si vyber.

sardinka335
30. máj 2016

Sa pozri pod tie pluzgiere, ktore ti praskli...máš tam malé ranky, mnohé nezacelené, nová pokožka je príliš jemná, citlivá a skor ju treba chránit ako vystavovat slnku a pekne všetky sajrajty z UV ziarenia ti prejdu do kože, riskuješ aj pigmentove flaky a to ze slnko ti jazvy akurat zvyrazni.
S morom sa to neda porovnavat - morska voda ma dezinfekčne, liečive učinky.... 😉 takze dajme tomu to dieta ,,skor,, vyzdravelo ale inak si myslím ze to nie je taka katastrofa vydržať týžden kdesi v ustraní, opalovacia sezona sa len začina a radšej dam na tie staromodne rady ako sa chranit pred slnkom ako utešovat sa, ze ved ,,vraj,, ktosi sa opaloval a nič mu nebolo....kto vie...kazdy si musi vybrat k čomu sa prikloni.

audrie87
autor
30. máj 2016

@sardinka335 Dakujem, mne ani tak nejde o to opaľovanie ako o to, či by mi to náhodou nepomohlo skôr sa toho zbaviť.... no uvidím ako to bude prebiehať

beatasvecova
30. máj 2016

Já by som nesla velmi na slnko.Mala som kiahne v 35-ke a na slnku ma to ešte viac svrbelo.Mám skoro vsade aj jazvy.Drž sa nech to rychlost prejde 🙂

miku1
30. máj 2016

@audrie87 Kolegove deti dostali kiahne pri mori. Lekárka im vravela, že sa môžu normálne v mori kúpať, proste fungovať, že to na kiahne pomôže. Prvý deň mali trošku zvýšenú teplotu, tak samozrejme deti preležali, a po ďalších cca 3 dňoch bolo po kiahňach.

luxus10
30. máj 2016

s virusmi sa na slnko nesmie chodit, mozes si viac uskodit ako pomoct, virusi vo seobecnosti neznasaju slnko ,ani pohybovu aktivitu........mozes si este viac uskodit....je potrebne si uvedomit este jednu vec, prejavy ktore vidis na kozi mas aj na vnutornych organoch.

luxus10
30. máj 2016

virusy....

horana
30. máj 2016

V prvom rade gratulujem k tak miernemu priebehu u dospeleho ze druhy den pomyslas nad opalovanim, to musi byt iny caj. Tiez som ich mala v dospelosti a spravadzali ich horucky, mumiacky vzhlad s nanosmi valov vyrazok na vyzakach a bolesti svalov ze som nevaldala stat na nohach.

No ale ja by som rozodne ani inak neriskovala opalovanie, ved tie jazvy po vyrazkach mozu nejake nepredvidatelne zreagovat a potom co, vselijak sa to zaflakatit..leto este ani nezacalo, pekne oddychovat a dat tomu patricny cas.

audrie87
autor
3. jún 2016

Dakujem všetkým, nuž....3. a 4. deň bol BRUTÁLNY. Ale že brutálny. Nehovoriac o tom, že som asi 3 noci nespala od...všetkého možného. Ale hlavne, myslíte si, že to aj tie detičky tak strašne svrbí??? Lebo ja tomu fakt neverím, že ich to môže až tak šialene svrbieť ako mňa, šak som sa celú noc prechádzala, aby sa mi to aspoň trošku pohybom ochladzovalo, lebo som si myslela, že umrem. Dnes 6. deň. Konečne bez teploty, bolesti hlavy a pod. Včera sa tie potvory ešte vybláznili na bizardných miestach ako sú vnútro viečka, spodok chodidiel, komplet vnútro ucha (takže naboku nepoležíš...) ale dnes je to hotová balada oproti tým predošlým dňom. Až na to, že vyzerám celá komplet fakt jak príšera. a väčšina tých kiahní má preimer asi 1 cm. Ale zvládnem to. Už sa teším na inváziu na mojich deťoch teraz....uf....som zvedavá, kedy to dostanú...

luxus10
4. jún 2016

@audrie87 existuje ockovanie proti kiahnam....u deti to ma sancu zabrat...