Ahojte mamičky . Chcem sa Vás opýtať tie čo ste mali kiahne v dospelosti čo ste užívali ? Starší syn doniesol zo škôlky. Dnes je 14den ako sa mu objavili prvé kiahne. Ja mám dnes teplotu do 38 a za uchom zrejme jednu kiahnu. Ja som si už ako ich dostal nasadila C,D,zinok,E, kolostrum a selén. Ďakujem za rady. Prajem pekný vecer
@zuzka565 Ja som chytilia kiahne tiež od syna, mala som tuším 45 rokov, užívala som Prothazin, na noc 1 tabletku, takže ma nič nesvrbelo. Mala som asi 37 pupákov na tvári a po tele ani nehovorím, niekoľko stoviek. Vysokú teplotu som mala asi dva dni, tá keď ustúpila, tak mi okrem pupákov akoby nič nebolo. Samozrejme som z domu nevyšla cca 2 týždne, neumývala si vlasy, iba som sa každé ráno jemne osprchovala. Keď mi pupáky zmizli, tak mi v lekárni poradili krém na tvár Imunoglukan a myslím, že aj vďaka nemu nemám na tvári žiadnu stopu ani jazvu.
Ja som dostala ako 40-ročná, od mňa potom syn (ja som ich "lapla" v našej knižnici v detskom kútiku, kam jedna extra inteligentná mater dovliekla svojho syna s tvárou samá chrasta... 😡). Mala som horúčky, takže som brala lieky na ich zrazenie. Vyrážky som mala po celom tele, kúpala som sa v hypermangáne, neškrabala som sa, hoci svrbeli, takže mi neostala žiadna jazva. Horšie to bolo s uzlinami, čo mi navreli vzadu na hlave (sú to roky, ale dodnes ich mám zväčšené) a boleli tak strašne, že som nemohla spávať. Sedela som celú noc (ľahnúť sa mi nedalo) a tak som sem-tam zdriemla. Treba to prežiť, odznejú aj samy. 🙂
Dithiaden 2x.denne potom som.to znizila.hypermanganovy kupel 2x.za.den na potieranie cajovnikovy olej na chrasticky cajovnikovy krem alebo kalciovu mast prve 4 dni boli najhorsie ale vdaka dithiadenu som vacsinu prespala.potom uz sa to dalo.bud v teple.v ziadnom.pripade von a.sleduj sa ak by sa horsie prehltalo alebo dychalo tak okamzite na pohotovost
@zuzka565 ja som mala ako 30 ročná a skoro som umrela...mňa nieže to svrbelo,mňa to neskutočne bolelo..Mala som ich všade,ale fakt všade 🤭Hypermangan kúpele,tamtum verde sprej na to, tekutý púder,dithiaden,nič nepomáhalo...Volala som aj na infekčné, že asi umriem ak ma nevezmu,alebo mi niečo nedajú.. No nič, povedali len vydržať,ani nič neporadili.. po dvoch nociach a dňoch keď som nič nespala,manžel šiel za obvodným, doniesol diazepan a s nim som to potom prežila. Neviem či je to spôsobené tým, že som ekzematik,nikde som si to neškrabala a keď mi z tváre zliezli chrasty ostala mi celá tvár s jazvami 😪Také malé priehlbinky, no hrozne to vyzerá,keď si dávam make up musím si to "vyplnat". A deti tie to zvládli ľavou zadnou 😅
@zuzka565 ahoj, moje dieta ma tiez teraz, ja som nemala a kedze je stale so mnou, tak si myspim, ze dostanem aj ja... Urcite nasad nieco proti skrabaniu fenistil, dithiaden, ak by bolo zle, bolela velmi hlava, vysoke horucky, volaj lekarovi, dospeli mozu dostat antivirotika
Urobili sa mi za nič ďalšie asi 5 ale iba také malé červené bodky na hrudníku. Teplota je stále do 38klop, klop . Ta kiahna za uchom svrbí riadne. No mňa bolí hrdlo lebo som sa pred pár dňami napila studenú vodu tak mi asi podrazdilo. Hlava ma neskutočne boli. Ledva oči otvorím a nohy ma bolia
@zuzka565 hm, citala som, ze dospelych viac boli hlava, ak by sa to nedalo vydrzat, tak volaj urcite pre tie lieky, u dospelych mozu byt komplikacie
@zuzka565 tak akoo?
Ďakujem za opýtanie .Teraz ma to začalo neskutočne svrbiet. Už mám skoro všade vodnate pupaky ,niektoré už aj pukli. Teplotu som dnes celý deň nemala iba k večeru vyšla na 38. Ale boli má hrdlo. Mňa bolelo už pred kiahniami. Som sa napila studenej vody. Skôr ma bolí iba mandla. Ráno a večer bolí najviac cez deň skoro vôbec. Som volala aj na pohotovosť tak dr povedal že zatiaľ by si ATB nedával. Zajtra budem volať svojej obvodnej dúfam mi zdvihne telefón. A už sa aj mladší syn začína vyhadzovať a horúčky má. Dúfam mu to rýchlo prejde
Dobrý večer. Dcéra má momentálne kiahne. Ja som ich ešte nemala. Dnes na večer ma začala bolieť hlava a nohy. A dnes je to presne desať dní od prvej kiahne, ktorú mala dcéra. Mám tieto bolesti pripísať kiahnam?
@andreak94 môže byť aj nemusí. Ja som pred tým ako sa mi vyhodila prvá kiahna som bola taká ako keby som mala byť chorá. Nevládala som, unavená som bola. Mne sa som ich dostala od staršieho syna na nejaký 21 deň. Som už myslela že ich ani nedostanem. A na ďalší deň po mne ich dostal mladší syn
Vyhodili sa.mi.presne.o.14.dni zacalo to na hlave vo vlasoch.do 24 hodin som ich mala uplne vsade