Baby ako ste zvladli kiahne ako dospele ? Alebo muzi vasi alebo hocikto kto sa nakazil ale uz dospely ?
Sestra v tehotenstve zly priebeh, dostala od syna... a to dostala lieky a nejake infuzky na infekcnom... kamaratkin muz bol tiez v nemocnici v strasnom stave, nevedel o sebe take horucky... inych dospelych v okoli s kiahnami som nemala, ja som sa dala zaockovat... v 40ke by to uz asi taka sranda proste nebola...
Sused skoro umrel, 40tky horúčky, každý koho poznám a mal to v dospelosti mal zlý priebeh
Tak to vam teda dakujem
Ja ta upokojim. Sesternicin manzel to zvladol b pohode aj jej otec.
@mon1806 môj manžel mal, zvládol to v pohode, síce bol riadne bodkovaný , ale že extrém a ho to veľmi svrbelo hlavne na chodidlách a dlaniach ale ináč ok, zvýšená teplota, nedávno mal 43 ročný kamoš a tiež to zvládal v pohode so zvýšenou teplotou. Keď porovnám jeho a môjho manžela, môj bol viac bodkovaný všade a len ležal, lebo sa mu nedalo chodiť s toľkými bodkami. Každý organizmus je iný, niekto to má ľahšie, niekto ťažšie, deti čo mali kiahne tak kiahne riadne s teplotami a dcérka tá akokeby nič a pár bodiek.
Tak skúsenosť priamo odo mňa, dostala som od syna. Mala som cca 20 bodiek, svrbelo to, ale bola som celý čas relatívne v pohode, bez horúčky. Takže ako vidíš - je to hrozne individuálne. Hrozne som sa ale bála keď ich syn dotiahol a ja som si uvedomila, že som odkladala to očkovanie až.... Našťastie dobré 😉
Ja ta tiez trochu upokojim 🙂 horucka ziadna, prvy den pocit na chripku - zimnica a bola som KO. Potom zo 4 dni zimnica uz len vtedy ked sa vysypala nova vlna vyrazok - pocet by som povedala ze tak akurat. Priebeh bol uplne v norme, ale je to samozrejme neprijemne ochorenie aj tak skrz tie vyrazky. Takze ozaj nie je pravidlo, ze dospely clovek ma zly priebeh.
Pýtaš sa preto, že si kiahne ešte neprekonala a bola si nedávno v kontakte s niekym nakazeným? Ak áno, čo najskôr zavolaj svojej lekárke a pýtaj sa na očkovanie - neviem presné údaje, ale funguje ešte aj keď sa aplikuje nejakú krátku dobu po kontakte s nakazeným.
Nie uz ma manzel s dcerou chytili od syna 🙂
@mon1806
Počula som, že hlavne starší muži môžu mať horší priebeh, u nich to fakt môže byť životu nebezpečné.
Avšak poznám viacerých, čo mali kiahne až ako dospelí a všetci to v pohode zvládli.
Akurát len kamoška sa musela na 3 týždne odsťahovať, lebo jej otec nemal a veľmi sa bál, aby sa nenakazil 😂 tak ona bola "bezdomovec" na 3 týždne.
Je veru no uvidime , zatial ma len jednu ci dve ale ma cpsi dovne na lakti a ma zimnicu no som zvedava
@mon1806 daj si predpisat antivirotikum od lekara, ja sa im takto vyhla