Ahojte, sme v takej situácii
Boli sme doma všetci mierne prechode prechorení...
Ja a mala sa to zlepšilo, no manžel dostal kiahne teraz v piatok....
Teraz riesime co ďalej-kiahne som ja ani dieťa ešte nemala, ja plánujem ísť do práce, no co malá?????
Riešime ci ju možné dať do škôlky ci nie, zatiaľ je 100 % zdravá.
Ja hovorím ze dať
Muž že nie
No neviem si predstaviť ju nechať doma, Muž nonstop leží ma 39 HORÚČKY...
Normálne do škôlky. Možno ich ani nechytí.
Normálne do škôlky, aj u nás sú kiahne škola/ škôlka, a každý súrodenec čo ma doma chorého brata/ sestru normálne chodí do zariadení
Ďakujem, učiteľke povedať?
Ja by som ju do skolky nedala, inkubacna je 2 tyzdne, na 99% to dostane (aj ty, ak si este neprekonala a infekcne zacnete byt par dni pred prepuknutim priznakov). Teraz po chorobe moze dostst este iny infekt zo skolky a moze to priebeh kiahni skomplikovat. 2 tyzdne oddychujte, berte vitaminy a pripravte sa na chorobu. Ak nic nedostanete, mozete si len pogratulovat.
Ja som tiež prekonala pred mesiacom kiahne s deťmi. Doniesol ich malý zo škôlky. Ten mal taký miernejší priebeh. Ja som dostala od neho na 14sty deň. Teplotu som mala 38 dva krát. Inak v pohode. Najhoršie to mal najmladší syn ( dva roky). Ten bol vychádzany všade. Ja som sa už pred tým ako dostal starší syn dopovala vitamínmi. Kolostrum,zinok, B komplex, D vit,selén ,C vitamín. A všetko vo väčších dávkach. Plus som pila na litre čaje nechtikovy,medovka,materina dúška. Prešlo mi to všetko za týždeň. Ja by som do škôlky nedávala dcéru môže doniesť nejaký infekt čo teraz ľahko môže keď je veľa chorých. A potom je dosť možné že bude aj horší priebeh kiahní. Kiahne veľmi oslabujú imunitu. Aj po kiahniach sa treba chrániť pred chorobou. Ja čo som od deti nikdy neochorela tak teraz po kiahniach som hneď ochorela. A dajte si pozor aby ste s kiahniami nešli von. Môžu zachladnut
Do skolky nie
Normalne by som ju dala do skolky, kiahne maju inkubacnu dobu dva tyzdne, predstav si, ze potom bude este dalsie 2-3 tyzdne doma, ak ich chyti...u nas v skolke su teraz kiahne, jeden maly isiel poobede vyhadzany domov, tvoja dcera to nemusi mat, preventivne by som ju doma nenechavala