zdravím všetkých,
vedel by sa mi ozvať niekto s touto diagnózou, kto ma osobne skúsenosti alebo ešte lepšie niekto kto ma dieťa s touto diagnózou?
vopred ďakujem za každú informáciu ako sa to u vás začalo, kedy , čo vám pomáha atď.
@nitran Syn to ma asi od 6 mesiaca. Na lickach a hlavne na ramenach.
Na ramenach neriesim, lebo je to len kozmeticy problem a on ma len 3 roky. Na licka mu davam La roche-posay lipikar baume ap+m. Pomaha to a takmer je to nevyditelne na lickach.
@andreatytler presne aj my, len ručičky potieram este krémom od la roche
malá to ma od 9 mesiacov spolu s AE
@nikpa môj malý synček to ma od 6 mesiacov, zatiaľ nie oficiálne potvrdené. Boli sme s ním už u 2 kožných doktoriek. Obe sa len domnievajú ze by mohlo ísť o túto diagnózu. Natieranie kys mliečnou nepomáha. Kúpanie v hypermangane tiež nie. Krémy od biodermy 0bodov , a derma nepomáha. Momentálne skúšame čistiaci gél od Cerave Sa a aj krém od tejto Značky priamo určený na keratozu. Zatiaľ bez úspechov. Najviac ma malý zasiahnuté nozicky , celkom malo púčikov ma na líčkach a celé. Ak nepomôže táto značka skúsime iné. Malý bude mať o mesiac rok.
@nitran Preco to tak velmi riesis. Ved je to len kozmeticky problem. Skusat vsetky tie kremy, kupele a gely na tak mladuckej pokozke nie je dobre.
@mima172 prečo to chcem tak veľmi riešiť? malý to ma na tých nožičkach naozaj dosť škaredé. veľa veľa pupacikov a už nie sú biele ako na začiatku ale červené. Nechcela som ho tak nechávať. Premastujeme s manželom v jednom kuse , ale nepomáha.
Viem ze keratoza je len estetický problém. Aj tak by som chcela aby sa mu stav zlepsil
@nitran ja to mám od malička až doteraz .. mám 23 .. vyskúšala som x masticiek ale vždy to pomáhalo len chvíľu .. podľa mna sa stym neurobíš nic.. vyhodíš veľa peňazí za nic ..
Čo najviac pomohlo boli prípravky s kyselinou mliečnou ..
ono to možno časom ustúpi 🙂
@nikpa ja som sem napísala v dobrej viere , že sa ozve niekto kto ma dieťa s rovnakými problémami. Nie že mi budete vypisovať ze nemám riešiť a co toľko riešim.
Ide leto , viem akí sú ľudia a hlavne matky s deťmi. Co každému budem vysvetľovať ze tie vyrážky nie sú infekčné ? Chcela som malému pomôcť aby nebol pukaty, vyrazkovy.
@lucka12399 ďakujem , a nemala si problémy s okolím v detstve ? neposmievali sa ti deti na ihrisku, v škole?
Ale Ano, par takých sa našlo .. ale naučila som sa stym žiť 🙂 netreba si to všímať
A ešte .. cez leto sa mi vždy koza upravila trocha.. cez zimu to bolo vždy horšie .. tak možno sa aj vám upraví cez leto
@nitran To nebolo myslené útočne. Žiaľ, pointa je v tom, že najviac, čo môžeš urobiť je práve zabezpečiť tú hydratáciu. Deti z keratozy často vyrastú a my im môžeme pomôcť práve tým premasťovaním. Môžeš skúsiť aj alergo, niekedy je príčina zhoršenej keratozy aj alergického pôvodu. Ja som sa rozhodla to neriešiť a to ma malá naozaj nepekné. Ak jej to neprejde tak do 5r, tak potom budem hľadať príčiny. Zatiaľ mastíme, mastíme a mastíme.
Mam to cely zivot na 1 ruke..nepomaha na to zial nic natierat..inokedy je to bledsie inokedy cervensie
@lucka12399 ďakujem
@henka123123 A aj ste si všimli pozorovali ,kedy je to bledsie a kedy červensie?
ja som si u malého všimla ze keď je nahnevaný, rozculeny, place scerveneju mu celé nohy. Inak ich máva v čase kľudu s bledými vyrážkami väčšieho počtu.
Ma to môj manžel aj švagriná, na rukách a ramene. Nejak to neriešili, naučili sa a tým žiť. Mne to na manželovi nikdy nevadilo.
@nitran Pri tak malinkych detoch je ta pokozka tak jemnunka a tenka ze sa hned vsetko ukaze. Staci ak sa dieta rozplace a hned je cervene a tym padom aj vsetky flaky a nerovnosti koze su tmavsie. To netreba brat do uvahy. Nic to neznamena.
Skutocne to riesis prilis skoro. Je mozne ze sa mu to rokmi same zlepsi a ked nie nauci sa s tym zit. Aj to je dolezite. Alebo za par rokov bude nieco co na to najdu.
Tes sa z toho ze ma tvoje dietatko inak zdravu pokozku a prestan na nej experimentovat. Kolko je tu mamiciek ktore maju problemy s ekzemom, alebo koznou alergiou. Ja som nesmierne rada ze nas to doteraz nestretlo, lebo tieto kozne roblemy sa velmi tazko riesia.
@nitran tu pisu ze dietatu na to mozes dat len kyselinu mliecnu..a neviem nemam to odpozorovane..mam to na ramene a nikdy som to neriesila
@nitran ahojte viem že je to starsi prispevok ale bola by som vďačná keby mi niekto pomohol ,synček to mà na rukach a stehnach taketo vyrazky aj na licach ale nie vzdy , podla koznej atopicky ekzem len jeho to nesvrbi ,nemokva ,nema to suche , podla mna to bude ta keratoza , co s tym teda? má 4 roky a má to takto uz od 9 mesiacov, kozna nula bodov ,alergia mu nevyšla na nic, tie vyrazky ma velmi netrápia len horsie to je ze na licach mu to začervenie az to ma horúce vriace lica a to hlavne vonku ked beha teraz ale má to aj v zime teda asi to zimy , moze to byt alergia na chlad a teplo ? po hodine mu to ale zmizne same , dr.nula bodov tak fakt neviem ak vy ste vedeli poradit budem vďačná 🍀foto prikladám
@nitran Poprosim aj ja info ak je to možné
@nitran syn to má asi od 2 rokov som si to začala všímať. Dr. kázala mastit s kyselinou mliečnou, no nepomáhalo to vôbec. Nič extra mu na to nedávam, natieram ho mliekom na suchú pokožku po kúpaní.