Dobrý deň, máte nejakú aktuálnu skúsenosť so strojčekom a cenou? Uvažujem nad keramickým alebo pripadne kovovým. Za priesvitny sa mi nechce vyvalit Seychely.
Prosím kľudne aj tipy kde ste boli spokojný a nevzali vám finančne aj “gate”. Ako dieťaťu mi to rodičia nedali urobiť a teraz v 26 by som si to rada dala dokopy.
S dcérou chodim do Smile Dental na Bajzovú v Ružinove . Cenovú ponuku som dostala na 3300€ . Už ma dcéra strojcek rok , zatiaľ som zaplatila cca 2000€ , tak uvidím aká bude konečná cena . Ale zatiaľ som maximálne spokojná , dcere sa krasne zuby narovnali . Má kovový .
@simonad7 ja som išla pred troma rokmi (27r) do fixného (hore priesvitný, dole klasický kovový), keďže som si to tiež platila sama už (mala som aj v 16tich, bohužiaľ, zuby sa mi poposúvali), nakoniec som do toho vrazila toľko peňazí, že mám pocit, že by bol lacnejší invisalgin. A tiež som išla do fixného z toho dôvodu, že nechcem platiť veľa. Ten horný fix priesvnitný bol síce o polovicu drahší ako klasický kovový, ale nakoniec to bolo aj tak zlé rozhodnutie. Ale zuby narovnané za rok a pol, pričom mám dve kamošky, ktoré zároveň somnou riešili invisalgin, sú to dva-tri roky a stále neukončujú liečbu. Všetko má svoje za a proti. Jediné čo by som teraz neriešila je priesvitný fix, katastrofa.
@simonad7 cena nepustí. Ja som mala fix kovový, tiež ma to vyšlo okolo 4 000€. Na ten ma nahovoril zubár, že v mojom veku kovový lepšie poposúva zuby. Haha... Mala som ho viac ako 2 roky a to som nemala žiadne kolozuby, predkus....
Keď vidím niektoré foto pred a po (zuby ako drevo nahádzané v lese) 👉Už by som šla len do Invisalignu 🤷♀️
@simonad7 mám 30, dala som si hore fix keramický dole mi o dva mesiace dajú fix kovový; za cca 3mesiace čo ho mám hore sa mi moja kríva dvojka naozaj posunula až som neverila…chodí v BA do Biodentu cenu mi dali 2500€ (bez retencie) majú aktuálne na zľavomate akciu na strojceky a aj celkovo klinika ma akciu -1500€na fixne strojceky. Avšak s prístupom lekára nie som 100%spokojna avšak už som zaplatila takze len čakať…kontroly majú každých 6tyzdnov avšak nerobili mi žiadny tzv.liecebny plán po konzultácii na druhej návšteve mi hneď nasadili strojček. Či je to dobrý postup neviem ale na druhej strane ja som šla za cenou…a zatiaľ sa zuby rovnajú čakám na spodné…
Rozdiel ceny tam nie je veľký nakoľko sú oba fixné, len tie keramické sú trochu estetickejsie ale vedia jemne nachytať farbu z jedla a pitia. Postup je pri oboch rovnaký, treba skvelú hygienu aby sa pod strojčekom zuby nepokazili, to sa horšie opravuje. Aj zisťuje. Treba si zistiť ceny v okolí aké sú.
@denisa_deniska to je tak tam sa každé 2 týždne menia dlahy a záleží aký posun, potom sa nosí ešte fixacna dlaha niekoľko rokov, to by mali dávať aj po fixných aby sa zuby neposuvali robí sa ťa dlahq alebo sa lepí zozadu taky kovový drôtik. Sesternica mala invisilain, zuby tak krivé ze na fix jej vraveli aspoň 3 roky a 4 zuby von a tu nešlo nič okrem 8miciek ktoré by šli aj tak a liečba trvala 2,5 roka. Ďalšie nosila len tu dráhu aby sa neposunuli, predsa sa musí ta kosť premodelovat a ma zuby krásne a zdravé. Ja som tiež rozmýšľala, mala by som to na 7 mesačnú liečbu ale nemám to zle a nechala som to tak. Mňa nahováral doktor ale my sme s ním spolupracovali s doktorkou. Ona mala tiež a liečbu asi 2 roky.
@ronie338 neviem či bola tá odpoveď pre mňa 🙈 ale je to asi prípad od prípadu, zrovna tá moja jedna kamoška tiež mala nastavenú liečbu na nie dlho, a zuby sa jej začali posúvať inak. Samozrejme to bolo chybou ortodentistu, neplatila nič navyše, ale museli liečbu začat odznova. A to neskutočne predlžilo čas. A nehovoriac o tom, že každý večer musela žuť takú gumovú tyčinku, aby sa ten invisalgin čo najlepšie pritisol k zubom, a to niekoľko desiatok minút. Ale keby to idem ja osobne riešiť teraz, riešila by som medzi kovovým (aj keď na môj vek to už nevyzerá v tých ústach úplne ok), alebo invisalgin, určite nie priesvitný fix (presne týždeň mi trvalo, kým sa to celé zafarbilo, a tým, že som chodila každé 3 mesiace na výmenu, bolo to hrozne vyzerajúce). A čudujem sa, kto rieši strojček bez následnej retencie, veď tie zuby sa vo väčšine prípadov začnú posúvať. Ja plánujem retenčnú platňu nosiť dokedy to bude možné (veď si to len šupnem na noc do úst).
@denisa_deniska tu gumová vec na zuvanie je normálna súčasť liečby nie?
@bonboniera to ja neviem, keďže som ho nikdy nemala, ale celkom by ma to obťažovalo, preto hovorím, že oba strojčeky majú svoje za a proti, a preto sa riadiť len podľa ceny nie je úplne ok, keďže tam už veľké rozdiely v stovkách eur nie sú
@denisa_deniska jasne chapem, presne ako píšeš každému vyhovuje niečo iné, ja mam napríklad Invisalign a to denne kuskanie beriem ako súčasť liečby, behom chvíľky vybavene. Osobne si vôbec neviem predstaviť mať kovový a ešte keď vidím koľko stojí tak pre mňa nebolo vôbec ťažké si vybrať do ktorého pojdem.
@bonboniera nie nie je aspoň čo ja viem a robila som s Dr. Thurzom ktorý ho ako prvý na slovensko doniesol. Je taka sranda to vibruje a tým sa zrýchli liečba, menia sa dlahy po týždni nie po dvoch ale keď musela niečo zut aby dobre sedel strojček tak to nie je dobre spravená dlaha alebo niečo. To cvaknes a to drží, na zuboch sú z výplne také bodky spravené na presne určenom mieste a tým pádom nepadá a drží na mieste a ťah to robí. Môžeš ho mat von max 2 hodiny denne, čiže iba keď ješ. Inak je stále na zuboch.
@ronie338 áno ja toto ovládam, nosím ho 🙂 tam nejde o to ze ta dlaha nedrží ale o to aby človeku ešte lepšie sedela lebo zo začiatku ti nezapadne úplne presne na zuby a tým ze hryzies tu vec tak ti akokeby “zacvakne” tu dlahu úplne nadoraz. To vibrujuce co spomínaš nepoznám, ale tiež mením dlahy po týždni.
A o aky strojcek sa jedna?