Ahojte viete mi poradiť xi je lepšie obyčajná kefka alebo elektrická špeciálna keď mám citlivé zuby a odhalené krcky ? Zubárke som sa zabudla spýtať akurát mi na tie krcky poradila elmex gél
Budem rada ak poradíte aj niečo na tie odhalené zubné krcky ci sa a tým dá niečo robiť
treba najjemnejsiu rovnu kefku (stetiny) + pouzivat sensodine pasty na citlive zuby elmex gel je len jednorazova zalezitost
Najlepšie kefka na trhu pre odhalené krčky je momentálne Curaprox 12460 (sestra je zubárka, tak je to overená informácia) a nutnosť je používať aj medzizubné kefky, aby sa baktérie odstránili aj tam
V žiadnom prípade elektrické kefky a najjemnejsiu
Za mňa sú curaprox absolutne predražene a za chvíľu vyzerajú katastrofálne.
Je xy značiek co majú soft s rovnými štetinami
buď parodontax alebo sensodine, tie kefky sú super, kupujem si také tie, čo nemajú štetinky v jednej línii, ale majú ich tak kadejako 🙂
Curaprox 12460, je fakt úžasná❤️ ( keď snou nebudeš tlačiť tak bude vyzerať stále rovnako).. Mne kvoli sonickej kefke za naozaj krátky čas ustúpili ďasná takže neodporúčam 😑
@xjakubikovak dakujem to som potrebovala vedieť 🙂 ..
a myslíte že sa to dá vrátiť do pôvodného stavu?
Vratit do povodneho stavu? Akoze ti zas dorastie kost? To sa nestane. Urcite jemna kefka a vhodna pasta, nech sa to nezhorsuje.
@petricka22 nie si dom to zle napisala odhalené dasna alebo ustupujuce ďasná
Ano, ale tesne pod dasnom je kost, ked ustupi dasno, ustupuje aj kost. Ak mas odhalene krcky, kost uz ustupila. Vola sa to parodontoza, ale spravne je to parodontitida, cize zapal zavesneho aparatu zubu parodontu. Jedine, co pomaha je zvysena hygiena, odstranovanie zubneho kamena, inak bakterie stale atakuju dasno a to v zapale ustupuje. Dasno sa da “vratit” chirurgicky, ale ta prirodzena ochrana zubu sa uz nenavrati.
Sensitive kefky ma každý výrobca, aj Soni kých, aj rotačných a aj tie co sú "poháňané ručne"