Ahojte keď sa začnú brať lieky na tlak tak hneď zaberú, alebo treba nejaký čas. Ďakujem
Záleží ako ktoré. Niektore fungujú tak, že sa na ne treba dlhodobo nastaviť. A potom su aj take, ktore záberu hneď - napr. Tensiomin.
Ono, tieto lieky na hypertenziu by mali fungovať tak,že ten tlak aj monitorujú - čiže by ho mali nielen znižovať, ale udržiavať v optike.
Nemáte takú skúsenosť s liekom na tlak že vám nezapasoval?ja beriem bigital a mám pocit že mi nerobí dobre.som stále unavená,bez energie , často mi je zle a točí sa mi hlava.tlak mám dobrý 110-130/70.takze nie s toho mi je zle že by som mala vysoký tlak.ja si myslím že nejake vedľajšie účinky lieku.
Janula2511 ako sa vyvíja Vás problém s nežiaducimi účinkami lieku? Ja som v tej istej situácii, preto som musela lieky na vysoký tlak vysadiť. Napriek tomu už cca 10 dní mám závrat a čakám, kedy vymizne. Máte nejaké info ohľadne nežiadúcich účinkov lieku od Vášho lekára? Ďakujem za info a prajem pevné zdravie
@iris1303 brala som bigital . riešila som tento stav s obvodnov.zmenila mi na nebilet.že je slabší.ale tak isto mám tie stavy.takze to nebude z lieku na tlak.ale možno psychika a krčna chrbtica.a môžem sa spýtam ty čo máš ? aký problém?
Závraty...internistka mi odporučila vyšetrenie krčných ciev, tak uvidím...1. 3. mám termín vyšetrenia. Ale v podstate závraty som začala pociťovať po cca 5 - 6 týždňoch užívania nového lieku na vysoký tlak. Tak uvidím, čo cievny zistí.
Užívala som MOXOSTAD 3 mg
Dobry den, vedlajsie ucinky ste nemala? Mna bolia nohy . Dakujem
@aadaa66 treba im určitý čas , kým dosiahnu svoju hladinu .