prosim vas chcela by som sa opytat moj ocino ma asi podozrenie na zapal pluc ma uz 5 den aj mozno viacej velmi vysoke teploty ktore stahujeme paralenom ktory mu hned zaberie a je dobre tak na 6 hodin ako tak doktorka mu predpisala Biseptol kazdych 12hodin uziva ho druhy den ma niekto skusenost stymto liekom kedy asi tak zaberie uz mam strach o neho ked ma take vysoke teploty myslite ze uz na 3-4 den by mali zabrat neni to slaby liek nato?ked ma take teploty vkuse dakujem za kazduzdcku radu skusenost....
@dadka1996 tak ono sa vlastne nevie co vlastne ma doktorka mu nasadila Biseptol lenže tie vysoké teploty neklesaju;(iba po paralene ked užije...
Asi by ste mali skúsiť pohotovosť, vysoké teplôt, tak dlho musia byť vyčerpávajúce a teraz v tomto teple dupľom.
@sasanka605 no veru máte pravdu veľmi vyčerpávajúce no snáď už zaberu lieky🙏🙏
@katarina40 na pohotovosti Vam povedia ze naco ste prisli lieky uziva len druhy den ak som spravne pochopila tak nerozumiem co riesite ani boh nestvoril svet za jeden den. Kim mu lieky zaucinkuju chvilu to potrva nie? Na pohotovosti Vam povedia to iste. Pokial ma horucky davajte mu studene obklady a nenapchavajte ho stale paralenom a acylpyrinom iba co mu uskodite. Studene obklady. Neviem co je podla teba vysoka teplota?
@bielavlcica no len ked ma večer 39teploty tak samozrejme siahame po paralene...
@katarina40 urcite by som volala pohotovost. Mat vysoke teploty 5 dni je vela. Manzelov dedo ale uz leziaci vtedy, mal 2dni tiez teploty co sa ani nedali zrazit, tak sme zavolali pohotovost a zobrali ho do nemocnice. Inak keby to bolo u dietata, tak kazda matka uz je u dr.
@katarina40 Takze teploty ma 5 dni, lieky berie 2 dni, cize po 3 dnoch ste boli u lekarky - ake vysetrenia urobila? Ake ma vysledky z krvi? CRP? Co pluca? RTG? Aka diagnoza je zapisane v sprave?
@fokuska Crp asi je 36 /48 pľúca ma RTG spravene len doktorka nemá program na prečítanie CD diagnóza pravdepodobne zápal pľúc ale nevieme isto dnes je 3deň co bude užívať Biseptol by som musela v karte pozrieť co tam je napísané ale odfotim ak tak vy ste lekárka??
@katarina40 Nie som, len to je zakladny postup mojho lekara v takych situaciach. Zmiatlo ma, ze same domnienky, ze asi zapal pluc (co nie je sranda) a pritom ste boli u lekarky - nevie precitat CD a necha to tak? Co sa pamatam, vzdy mi na RTG pracovisku dali nielen snimok, ale lekar ho aj popisal - a uz len ten vysledok som niesla k obvodnej alebo na prislusne oddelenie.
Poslala vas vlastne na plucne?
@fokuska praveze nie neposlala co ako krutim len hlavou nad tým a popis žiadny co tiež je totálne na hlavu;(ano nieje to sranda ale obvodna ked ma podozrenie mala ho tam poslať len človek nechce lekárovi rozkazovať viete ako ...
@katarina40 No ja by som sa s tym neuspokojila. Pytala by som si vymenny listok k odbornemu lekarovi a aj to precitanie snimku a popis - ved naco bol potom robeny, ked ho ani nevie pozriet?
A ked nie je ochotna tak by som riesila zmenu lekara a isla sa poradit k inemu - aj za cenu, ze si to budem zaplatit, kedze by to slo mimo kapitacie.
@fokuska veď tak aj spravíme asi lebo toto nieje sranda veď ide o zdravie predsa a radšej skoro ako neskoro niečo riešiť no nie??ďakujem za odpoveď a podporu...
@katarina40 Urcite ano, ved netusite co ukazal snimok. Drzim palce, nech je mu cim skor lepsie, ale urcite by som isla k inemu lekarovi nech sa na to pozrie, stanovi diagnozu a potvrdi alebo zmeni liecbu.
@fokuska ďakujem krásne určite treba ten snímok čítať aby sa nastavila liečba...
Mmm
Ja si myslím že na zápal pľúc by mal byt hospitalizovaný v nemocnici