Kedy zaberá Elicea (Escitalopram)?

13. nov 2023

Beriem už skoro 4. týždeň tieto antidepresíva ( na úzkosť a depresiu ) citim že niečo robia ale ešte stále to nie je ono, nechuti mi až tak jesť a proste sa necítim nejako super. Je tu niekto komu zabrali neskoršie ? Trošku som sklamaná, lebo som čakala ze po tých troch týždňoch to bude super.

deti95060810
13. nov 2023

po 3 týždňoch moc skoro... to sú ešte len prvé náznaky zlepšenia...
niekedy aj 6 týždňov trvá kým je to OK

autor
13. nov 2023

@deti95060810 tebe kedy zabrali? Ak máš osobnú skúsenosť ☺️🥰 potešila si ma, dúfam že sa to bude zlepšovať.

guudy
13. nov 2023

Maximalny ucinok dosiahne az po 2 mes. Ak sa necitis horsie, ale aspon o nieco lepsie ako na zaciatku, tak je to v poriadku a treba este vyckat.

autor
13. nov 2023

@guudy som teda zvedavá či zaberie

macekovam
13. nov 2023

Sa mi zdá ze 8-10 týždňov.. Užívaj ďalej..

zena666
13. nov 2023

Nástup antidepresívneho účinku je po 2‑4 týždňoch. Aby sa stabilizovala odpoveď na liečbu, je potrebné pokračovať v liečbe aspoň 6 mesiacov po ústupe príznakov.

ivka288
10. máj 2024

Beriem od 16.4 azatilL nic moc sem ta mi je super sem tam sem ko

dejna4
22. máj 2024

@ivka288 to je ešte skoro aby si pocítila zmenu 🙂 len vydrž. Mne keď dr. predpísal escitalopram tak rovno aj neurol, ktorý si mám dávať keď bude zle v prvých týždňoch kým lieky zaberú. Mne zabrali cca za 4 týždne a to som mala dávku jedna tb každé ráno. Neskôr sa to zhoršilo tak sme šli na dve tb ráno. Večer mám 1 tb trittico. Dôležité pri AD je užívať ich pravidelne, inak ti môžu ešte stav zhoršiť.

knihomol242
21. jún 2024

Ahojte, ja beriem escitalopram už takmer 4 a pol mesiaca, niekedy mi nie je nič ale inokedy zase mám obdobie kedy sa všetko zhorší, panické ataky a podobne. Čiže mne to pomohlo minimalne a bez neurolu v tých najhorších chvíľach by som to nevydržal

autor
23. jún 2024

Ja som brala sedem mesiacov a nezabrali tak ako by mali. Teraz mám seroxat päť týždňov a nedá sa to porovnať ☺️

knihomol242
24. jún 2024

A keď si začala brat ten seroxat tak zo začiatku tie prvé dva týždne tiež prišlo k zhoršeniu príznakov a potom sa to postupne zlepšovalo?

autor
2. júl 2024

@knihomol242 ja som nemala ziadne veslajsie ucinky a ano postupne sa to zlepsuje

nikto911
13. júl 2024

Ja som bral predtým dvoma až troma rokmi escitil asi po roku som ho vysadil keďže som sa cítil lepšie.....a po roku prišli nejaké problémy stres a spadol som do toho naspäť.....začal som brat Lieky Mirzaten a po dvoch mesiacoch sa mi to uhoľné zhoršilo....ták že mámvam neskutočne depresie....a úzkosti som niekedy úplne bez energie.....bol som na pohotovosti tám mi dali naspäť escitil tak verím že mi to pomôže.

nikto911
15. júl 2024

Pozdravujem všetkých ja som bral Mirzaten 15mg.....nerobil mi dobre sekol som s ním zo dňa na deň.....čo bola obrovská chyba horuci pot asi za týždeň v hlave úplne zmiešané pocity.....akoby som to nebol ani ja ....akoby som nevnímal ani realitu a strašne zvieranie žalúdka....neurologicka mi predpísala Eliceu beriem ju prvý deň
....cez deň som nemal ani takéto stavy cítil som sa lepšie ale teraz v noci to je katastrofa.....úplne myšlienky mimo
...a to isté ako pri mirzatene prežívam.....verím že každým dňom to bude lepšie.....kto mal podobnú skúsenosť?

meggy78
28. aug 2024

@nikto911 beriem eliceu a neurol a niekedy mi býva veľmi zle, mohla by som neurol za lexaurin vymeniť? doktor má dovolenku😔

meggy78
28. aug 2024

A eliceu beriem len pol tablety