V koľkých rokoch vám začala menopauza alebo už aj predčasna?
@stellarstar mas aj návaly tepla?
Áno potenie počas dňa aj noci, návaly, bolesti hlavy, MS si chodí jak zachce, nervozita, nespavosť, spánok sa mi skrátil
@lucia851 individuálne..niektorej začne po 40-tke, inej po 50-tke,,,
@stellarstar a čo užívaš?
@lucia851 momentálne doplnok na menopauzu z dr max lebo hormóny kv poruche zrážanlivosti krvi nemôžem
@stellarstar a pomáha ti to?ja mám taky doplnok a moc mi zatiaľ nepomáha
@lucia851 na potenie a návaly áno je to lepšie
36
@lucia851 mne začala pred 2 rokmi a poviem ti je to des,cize 46 som mala...a citim to ako najhoršie obdobie môjho zivota,boli ma hlava,neskutočne sa potim,citim sa bez energie,totálne unavená,cele telo vysusene,ešte sa mi začal aj hrb robit na krku,priberam aj z vody,no co ti poviem sebavedomie nula bodov...fakt som z toho nešťastná,ze uz mam byt ako babka 😢
48
v 33
@lucia851 začala keď som mala 48, neskutočne stavy ako búšenie srdca, tlak hore, návaly tepla no neprajem nikomu, teraz je to už lepšie chvalabohu
@lagunka0000 prosim ta a na to teplo ti co zaberalo? Lebo to je des,zo mna doslova leju potoky,je to velmi nepríjemné,ked sa z niekým rozprávam a nic nerobím a tečie mi pot po tvári.
ja tiež pijem čaj z hlohu, tri týždne a potom týždeň prestávka (na to búšenie srdca), potom užívam púpalkový olej v tobolkách od jamieson, pred tým som vyskúšala hocičo ale toto mi fakt zabralo asi po dvoch týždňoch sa mi skončili nočné návaly horúčavy a aj spím celkom dobre😉
@lagunka0000 bože to ti závidím,aj ja užívam tu pupalku ale potim sa stále neskutočne a je to take nepríjemne zo mna doslova leje,vlasy mokré aj teraz keď je chladnejšie stále sa potim,vlastne ja som sa potila aj vjanuari keď mrzlo
@chiccco tak vyskúšaj niečo iné keď ti nezaberá, niektoré dievčatá spomínajú že vystriedali viacero druhov kým im niečo zabralo, držím palce, pri tomto je to fakt o skúšaní, ja som pred tým skúšala forfemina slim, potom menoxin a nič až potom môj drahý objavil na nete tu pupalku a hurá 🥳 po navaloch
Ake ste mali priznaky. Mam cerstvych 37 ale posledny rok aj nieco pocitujem navaly tepla. A stupnuje sa to bliziacim sa menzesom. Mavala som 28 dnovy mam 31-33 dnovy cyklus. Vlasy .am riedke aj predtym ano pribrala som i ked fakt ja musim jest dietne kvoli crevam. Mam Divertikulitídu. Cize nemozem vyskakovat s jedlom. Migreny mavam brutalne 3 dni pred menzesom. Potom sa spusti a prejdu. Najvacsmi vnimam ten hrozny pocit tepla. Dokonca mam cerven v tvari (moze byt aj histamin ok) je to velmi neprijemne. Gynekolog sa k tomu nevyjadril zatial nijako.
@lucia851 43 r príznaky už od minulého roka