Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu alebo skusenost, po kolkych týždňoch Vám zabral Sertralin? Beriem ho 4.tyzden, ale stále necitim zlepsenie. Dr. mi menila liek lebo stary už asi neucinkoval. Trápim sa už treti mesiac, najskor 2 mesiace na starych liekoch a teraz skoro mesiac na sertraline. Beriem ráno 50mg a na obed 50mg. Môžem este čakat zlepsienie, alebo mi sertralin nezabera? Brala som ich pred niekolkymi rokmi, vtedy mi celkom skoro aj zabral a teraz toto. Už som z toho totalne vycerpana a zúfalá. Prosím poradte kto mate s tymto liekom skusenost. Môže este zabrat ci po mesiaci už ani nie? Ďakujem Vám vopred veľmi pekne.
@deti95060810 áno, sertralin je antidepresivum. Mám aj benzaky k tomu ale nejako nezaberaju, tie fyzicke symtomy sú hrozne. Myslis teda, že este môžu zabrat?
@deti95060810 liecim sa na depresiu
@mamia85 áno, ešte stále môže zabrať...
Dvere zabtal az po 1,5 mesiaci, bolo vidiet ma nej ze je ina
@mamia85 niekedy to trvá aj 6-8 týždňov. Ešte vydržte.
@mamia85 Hlavne sa nepchaj Neurolmi, Frontinmi, Lexaurinmi. Je to cesta do pekla. Aj keď na chvíľu pomôžu.
@zuzanockamt ja viem, ale bez toho to momentalne nedavam☹️
@mamia85 A okrem medikamentóznej liečby máš aj terapie so psychológom/psychiatrom? Aspoň raz až dvakrát do týždňa? Dá sa to riešiť aj online a výsledky sú veľmi dobré.
@kacernakokse ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Už som totiz zúfalá ci mi vôbec zaberu. Trápim sa už od januára, az pred necelym mesiacom som začala sertralin. Už som dufala, že po mesiaci príde nejaká ulava. Doma mám 2 malé deti o ktoré sa starat treba a v pondelok nastupujem po 2 mesiacoch pn do roboty. Ani neviem ako to zvladnem😒
@zuzanockamt žiaľ to zatiaľ nie, ale určite to chcem riesit
@mamia85 To by som riešila urgentne čím skôr.
@mamia85 uziva 50mg 1x denne, mala stavy ze jej zvysila na 2x 50 mg, ale to jej robilo viac zle ako dobre....tak jej nechala 1x denne, a je ok, ona mala uzkostlive stavy, ze niekedy ani s postele nevedela vstat...a zlepsila za,aj dr ju chvalila na poslednej kontrole....berie ho od r.2020
@mamia85 ahoj ako sa citis ? Ja uzivam tak isto setralatin, 50mg rano .. zacala som 4 dnami na polke tabletky a uz 8dni beriem celu tabletku .. ja riesim adehoniu ktoru mi so sebou priniesla depresia, je to neschopnost prezivat pocity, radost lasku, tesit sa zo zivota .. je to strasne a tiez stale necitim zlepsenie 😥😥😥
@domininini ahoj, už je to celkom fajn, klop klop..12 dni je strašne malo, u mňa to trvalo 4 týždne kým mi začalo byť lepšie, dovtedy mi bolo vselijako a mala som vedľajšie účinky. Nevzdavaj to, zaciatky sú ťažké kým sa hladina serotoninu ustali ale stoji to fakt zato. Drzim palce, nech je lepšie
@zefyra ďakujem bo mne citalec predpísali neurologička nakoľko ja mám zdravotné problemi užívam ho už dlhšie ale ak sa zdravotné problemi stupňujú tak ja som si musela dávať aj neurol bo som z toho hotová a keď som povedala obvodnej že už užívam aj neurol tak.povedala že mi dá iné AD a ja som čítala že AD sa nemôžu vysadiť len tak tak som taká z toho keď mi povedala že citalec vysadiť a začať brať tie druhé.
@zefyra áno ja viem že sú tiež AD len to že či hneď sa môže vysadiť ja som myslela že sa bude znižovať dávka a pótom sa dajú ďalšie ale keď vám tak dal odborník sa sa potom môže bo mne to obvodná predpísal tak som taká neistá bože zajtra chcem začať tak bože pomáhaj mi ja som strašná keď mám začať brať nejaký nový liek bo niekedy dávno mi dála psychiatrička dajake už nepamätám aké a mne bolo tak zlé že od vtedy mám paniku z liekov.
to sú ad? ak áno, tak to trvá 4 -6 týždňov kým zaberú ....
čo konkrétne máš problém? zle spávaš? nedala ti lekárka lieky na ukľudnenie? Neurol a pod: to by mohlo pomôcť...
ak nič nemáš - zabehni do lekárne a kúp si magnézium - pýtaj čo najsilnejšie...
magn. je na ukĺudnenie...